Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 september 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Nederlandse honkbalvrouwen beginnen WK met ruim verlies
English
MIYAZAKI (Japan) - Het Nederlands Dames Honkbal Team is de zesde editie van het Wereldkampioenschap maandagochtend (1 september) begonnen met een ruime 11-0 nederlaag vs. Canada. Het toernooi wordt gehouden in Miyazagi (Japan).

In het Miyazagi Ivy Stadium was het Nederlands Team niet alleen in staat tot scoren te komen, de ploeg liet ook geen honkslag noteren. Zeven Nederlandse speelsters bereikten het honk op twee Canadese werpster, waarvan vier via een vrije loop. Twee anderen kwamen op de honken met een velderskeus, de laatste slagvrouw bereikte het honk toen een strikeout werd gevolgd door een wilde worp. Dat gebeurde bij Kyra van Genderen in de eerste helft van de 5e inning met pinch-hitter Marije Filius op het eerste honk, die daardoor de enige Nederlandse loopster werd die het tweede honk bereikte.

De Nederlandse aanval liet aanvankelijk een goede indruk achter in de eerste helft van de eerste inning. Kyra van Genderen opende met een line drive, die werd gevangen, waarna Thari Diefenbach vier wijd kreeg met twee uit, maar een strikeout sloot de inning af.

In de tweede helft van de eerste inning kwam Canada tot een rally van elf punten op negen honkslagen, waaronder twee van Katherine Psota.

Vanaf de tweede inning speelde de Nederlandse verdediging goed en stond geen punten meer toe. Er werd zelfs bijna een dubbelspel gemaakt in de tweede inning toen een loopster opschoof naar het derde honk na een vangbal in het outfield. In de derde en vierde inning werd een Canadese line drive gevangen door respectievelijk 3B Famke Gildemacher en korte stop Sofie van de Wiel.

De wedstrijd werd na 4½ inning afgesloten vanwege het verschil van tien punten.

Het Nederlands Team ontmoet de USA in de volgende wedstrijd op dinsdag.

(1 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.