Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 juli 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Dirk van 't Klooster nadert All-Time Hit Record!
English
HOOFDDORP - Het All-Time Hit Record heeft meer dan elf jaar overeind gestaan, maar zal in de nabije toekomst worden gebroken, net als een ander langstaand record.


...Dirk van 't Klooster...
...nadert twee records...
(© Foto: Henk Seppen)
In 2002 sloeg Marcel Joost zijn 1166e en laatste honkslag, want hij sloot na 23 jaar zijn loopbaan in de Hoofdklasse af. Maar nu zal dit record, dat onbreekbaar werd geacht, overgaan in nieuwe handen.

Dirk van 't Klooster, die uitkomt in zijn eerste seizoen voor Vaessen Pioniers, nadert het record snel. Afgelopen donderdag sloeg Van 't Klooster drie honkslagen vs. ADO Lakers. In het weekeinde sloeg hij er één op zaterdag en één op zondag. Dinsdagavond, tegen DOOR Neptunus, voegde Van 't Klooster nog eens drie honkslagen toe, waaronder zijn eerste homerun in ruim vier jaar.

Dat brengt zijn totaal dit seizoen op 35. En dat betekent weer dat Van 't Klooster nu nog maar 10 honkslagen nodig heeft om het record te evenaren en 11 om de nieuwe recordhouder in honkslagen te worden in de Nederlandse honkbalhistorie!

Met een 3-game series tegen UVV op het programma zou de recordbrekende honkslag mogelijk zondag al kunnen komen, maar Van 't Klooster heeft dan wel een goede aanvallende reeks nodig. Waarschijnlijker is het dat de record-evenarende en record-brekende honkslag geslagen zullen worden na de onderbreking voor de Haarlemse Honkbal Week, die op 11 juli van start gaat. Het seizoen wordt dan weer hervat op donderdag 24 juli en Pioniers speelt dan in Dordrecht vs. Mampaey The Hawks.


...Marcel Joost...
...huidige recordhouder...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Van 't Klooster is bezig aan zijn 22e seizoen in de Hoofdklasse. Hij maakte zijn Hoofdklasse-debuut in 1993 als speler van Amsterdam Pirates, waar hij ook in 1994 speelde. Hierna speelde de outfielder in de hoogste afdeling voor Quick Amersfoort (1995-1996), RCH (1997-1999), Neptunus (2000-2005) en Kinheim (2006-2013), waarna hij dit seizoen debuteerde in een Pionier-uniform.

Wanneer het record wordt gebroken zal Joost nog altijd het All-Time Honkslagen Record in handen houden voor rechtshandige slagmensen, want Van 't Klooster is een linkshandige slagman.

Na gespeeld te hebben voor Amsterdam Pirates in de Eerste Klasse maakte Joost zijn debuut in de Hoofdklasse in 1979 als speler van Haarlem Nicols. Daar speelde hij tot en met 1992 met uitzondering van het seizoen 1989 toen hij een jaar afstand nam van honkbal. Van 1993-2002 sloot Joost zijn loopbaan af bij Kinheim.

Naast het All-Time Hit Record nadert Van 't Klooster nog een All-Time Record, dat momenteel op naam staat van Joost. En dat is het aantal gespeelde competitiewedstrijden. Joost is recordhouder met 859 gespeelde wedstrijden, Van 't Klooster heeft na het duel van dinsdag deelgenomen aan 853 wedstrijden. Dat betekent dat wanneer Van 't Klooster in alle komende wedstrijden speelt hij dit record zal evenaren op zondag 27 juli als Pioniers op eigen veld tegen The Hawks speelt. De recordbrekende wedstrijd volgt dan op donderdag 31 juli wanneer Pioniers in Haarlem speelt tegen Corendon Kinheim, de voormalige club van zowel Joost als Van 't Klooster.

(2 juli)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.