Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 september 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Roster Nederlands Honkbal Team telt elf professionals
English
AMSTERDAM - Steve Janssen, Manager van het Nederlands Honkbal Team, heeft elf actieve profspelers opgenomen in zijn uit 27 spelers bestaande selectie voor het komende internationale toernooi in Sénart (Frankrijk), wat op donderdag begint en officiëel luistert naar de naam France International Baseball Tournament - Yoshida Challenge. Het Nederlands Team speelt de eerste wedstrijd op zaterdag en ontmoet dan Japan. Hierna speelt Oranje nog tegen België en Frankrijk gevolgd door een slotwedstrijd op dinsdag.

Na afloop van het toernooi maakt Janssen zijn selectie van 24 spelers bekend voor het Europees Kampioenschap, dat op 12 september begint. Nederland speelt in Groep B dat de wedstrijden in de voorronde afwerkt in Ostrava (Tsjechië). Groep A speelt de wedstrijden in Regensburg (Duitsland). De finaleronde wordt gespeeld in Brno (Tsjechië).

Onder de elf profespelers is outfielder Roger Bernadina, die dit seizoen in 44 Major League-wedstrijden speelde voor de Cincinnati Reds. Hij werd op 27 juni released, maar tekende daarna een contract met de Los Angeles Dodgers op 7 juli. De Dodgers deelden hem in bij de Albuquerque Isotopes (Triple-A), waar hij sindsdien in 23 wedstrijden speelde en .246 sloeg.

Ook weer terug in de nationale ploeg is outfielder Kalian Sams. Hij speelde dit seizoen in veertien wedstrijden voor Camden Riversharks in een Independent League, waarna hij een contract tekende in Taiwan. Daar kwam hij uit voor Topco Scientific Falcons, met wie hij kampioen werd in de Taiwanese Professional Baseball League.

Naast Bernadina en Sams zijn de overige professionals Yurendell de Caster, Wendell Floranus, Randolph Oduber, Sharlon Schoop, Curt Smith, Hainley Statia, Juan Carlos Sulbaran, Nick Urbanus en Shawn Zarraga.

Tien spelers, die in juli deelnamen met Oranje aan de Haarlemse Honkbal Week, maken geen deel uit van het 27-man roster. Dat zijn Berry van Driel, Sedley Karel en Kevin Kelly, infielders Dwayne Kemp, Stijn van der Meer, Shurendel Mujica en Vince Rooi en outfielders Shaldimar Daantji, Bryan Engelhardrt en Bas de Jong.

Bas de Jong was de beste slagman van de reguliere competitie met een .373 slaggemiddelde (hij was ook de beste slagman een jaar geleden). Vince Rooi volgde hem op de tweede plaats met een .360 gemiddelde, terwijl Stijn van der Meer de vijfde beste slagman was van het reguliere seizoen met een .354 gemiddelde.

De selectie ziet er als volgt uit:

Pitchers:
Arshwin Ajes, David Bergman, Tom Stuifbergen (allen Corendon Kinheim), Mike Bolsenbroek (Regensburg Legionäre, Duitsland), Rob Cordemans, Kevin Heijstek, Jurrrian Koks (allen L&D Amsterdam Pirates), Wendell Floranus (Rookie League, Baltimore Orioles, USA), Diegomar Markwell, Orlando Yntema (beiden DOOR Neptunus) en Juan Carlos Sulbaran (Double-A, Kansas City Royals, USA).

Catchers:
Gianison Boekhoudt (DOOR Neptunus), Dashenko Ricardo (Corendon Kinheim) en Shawn Zarraga (Double-A/Triple-A, Milwaukee Brewers, USA).

Infielders:
Yurendell de Caster (Mexico), Michael Duursma (L&D Amsterdam Pirates), Kevin Moesquit (Mampaey The Hawks), Sharlon Schoop (Double-A, Baltimore Orioles, USA), Curt Smith (Double-A, St. Louis Cardinals, USA), Hainley Statia (Triple-A/Double-A, Milwaukee Brewers, USA) en Nick Urbanus (Rookie League/Single-A, Texas Rangers, USA).

Outfielders:
Roger Bernadina (Triple-A, Los Angeles Dodgers, USA), Quintin de Cuba (Corendon Kinheim), Gilmer Lampe (UVV), Randolph Oduber (Single-A/Double-A, Washington Nationals, USA), Danny Rombley (Vaessen Pioniers) en Kalian Sams (Topco Scientific Falcons, Taiwan).

(2 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.