Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 september 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Nederlandse honkbalvrouwen opnieuw puntloos
English
MIYAZAKI (Japan) - Het Nederlands Dames Honkbal Team wist ook in de tweede wedstrijd van de Women's Baseball World Cup in Japan niet tot scoren te komen. Na een 11-0 nederlaag in de opener vs. Canada 11-0, verloor de Nederlandse ploeg vandaag (dinsdag 2 september) met 17-0 van de USA, de zilveren ploeg van twee jaar geleden in Canada.

Op woensdag sluit Nederland de eerste ronde af tegen Chinese Taipei.

In het Sun Marine Stadium deed het Nederlands Team het toch wat beter dan de dag ervoor. De ploeg kreeg weliswaar zes punten meer tegen, maar nu werden ook drie honkslagen geslagen na de no-hitter op maandag.

Oranje-starter Ciska Welboren moest al snel twee Amerikaanse punten toestaan in de eerste inning. Ze begon met vier wijd voor de openingsslagvrouw, waarna de volgende werd geraakt met een worp. Hierna volgden twee fouten, resulterend in twee runs, waarna een grounder er 3-0 van maakte.

In de tweede helft van de eerste inning kreeg Nederland twee loopsters op het honk. Met twee uit sloeg Marije Filius een honkslag op Marti Sementelli en noteerde daarmee de eerste Nederlandse honkslag van het toernooi. Hierna bereikte Claudia Kranendonk het honk na een fout, maar de twee loopsters bleven achter.

Team USA kwam vervolgens tot een rally van zeven punten op vier hits en twee fouten in de tweede inning om de stand op te voeren naar 10-0. In deze inning leverden Kendall Dawson en Jade Gortarez beiden een 2-run single af. Met één uit nam Anouk Vergunst in deze inning de pitching over bij Oranje.

Nadat het Nederlands Team op rij was uitgeschakeld in de 2e2 voegden de Amerikaansen drie runs toe op vier hits in de derde slagbeurt met als hoogtepunt een 2-run double van Kendall Dawson. Met één uit en loopsters op het tweede en derde honk werd Kyra van Genderen de derde Nederlandse wepsters in deze wedstrijd.

Drie Nederlandse slagvrouwen werden weer op rij uitgeschakeld in de 2e3, waarna de USA weer een punt scoorde in de vierde, waardoor het 14-0 werd. De laatste drie runs volgden in de vijfde.

Het Nederlands Team kwam weer op het honk in de vierde en vijfde inning en bereikte toen eenmaal het tweede honk. In de vierde, met één uit, sloeg Loes Asmus een honkslag, maar werd uitgeschakeld toen volgende slagvrouw Famke Gildemacher in een dubbelspel sloeg. In de vijfde opende Sofie van de Wiel met een honkslag en schoof met één uit op naar het tweede honk na een grounder van Annemiek Koehorst, maar bleef toen achter toen een line drive van Kelly Zuurendonk de inning en de wedstrijd afsloot.

Maaike Haak gooide de vijfde inning voor Nederland. Vier Nederlandse werpsters moesten 16 honkslagen incasseren.

Overige uitslagen

Maandag
Venezuela vs. Hong Kong, 5-4
USA vs. Chinese Taipei, 9-0
Japan vs. Australië, 14-0 (5 inn.)

Vandaag
Canada vs. Chinese Taipei, 9-8 (8 inn.)
Australië vs. Venezuela, 4-3
Hong Kong vs. Japan, 0-19 (5 inn.)

De Nederlandse Roy van de Wateringen was actief in twee van bovenstaande wedstrijden. Hij stond op het eerste honk in de openingswedstrijd tussen Japan en Australia op maandag. Vandaag stond hij achter de plaat bij de ontmoeting tussen Canada vs. Chinese Taipei. He werd de eerste verlenging van het toernooi en duurde drie uur en 18 minuten. Dit is niet de langste wedstrijd, want maandag nam het duel tussen Venezuela en Hong Kong drie uur en 59 minuten in beslag. Twee jaar geleden, in Canada, waren er twee wedstrijd die langer duurden dan de wedstrijd van vandaag. Ook in 2010, in Venezuela, waren er twee wedstrijden die langer duurde dan de 3:18 uur van vandaag.

De Nederlandse official scorer Feiko Drost was één van de drie officials scorers in vier wedstrijden tot nu toe. Op maandag was hij actief bij de wedstrijden van Canada vs. Nederland en USA vs. Taipei. Vandaag scoorde Feiko bij de wedstrijden van Canada vs. Taipei en Australië vs. Venezuela.

(2 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.