Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 juni 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Diamondbacks roepen Didi Gregorius op

...Didi Gregorius...
...terug in Major League...
(© Foto: Henk Seppen)
English
PHOENIX, Arizona (USA) - De Arizona Diamondbacks hebben vandaag (dinsdag 3 juni) de Nederlandse infielder Mariekson 'Didi' Gregorius opgeroepen naar het Major League-team. De in Amsterdam geboren Gregorius neemt de plaats in van infielder Cliff Pennington, die momenteel een blessure heeft aan zijn linkerduim.

Tijdens Spring Training werd Gregorius één van de 25 spelers die op het Major League-roster terecht kwam van de Diamondbacks. Het was voor het eerst dat de 24-jarige Gregorius op een Opening Day-roster stond. De korte stop speelde met de D'backs in de eerste twee wedstrijden van het seizoen tegen de Los Angeles Dodgers, die in maart werden gespeeld in Sydney (Australië). Na terugkeer uit Australië werd Gregorius naar het Triple-A van de Diamondbacks in Reno gestuurd.

In 57 wedstrijden dit seizoen bij de Reno Aces sloeg Gregorius .310 met 70 honkslagen, waaronder 14 doubles, vier triples en drie homeruns. Hij scoorde 42 punten en sloeg er 25 binnen. In de Pacific Coast League stond Gregorius op de derde plaats met zijn gescoorde punten, honkslagen en driehonkslagen. De meeste van zijn wedstrijden speelde hij als tweede honkman.

Na het tekenen van een contract in augustus 2007 maakte Gregorius zijn profdebuut in 2008 als speler van het Rookie League-team van de Cincinnati Reds. Hij maakte zijn Major League-debuut op 5 september 2012 bij de Reds en speelde toen in acht wedstrijden.

In december 2012 werd Gregorius geruild naar de Diamondbacks. Hij speelde vorig seizoen in 103 Major League-wedstrijden voor de D'backs en sloeg toen .252 met zeven homeruns en 28 binnengeslagen punten.

(3 juni)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.