Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 juni 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Pioniers als tweede geplaatst voor Play-Offs
English
VLEUTEN / ROTTERDAM - Vaessen Pioniers heeft zich als tweede ploeg geplaatst voor de Play-Offs in de eerste helft van de competitie door de inhaalwedstrijd vs. UVV vanavond (dinsdag 3 juni) met 8-1 te winnen. Door de overwinning passeerde Pioniers L&D Amsterdam Pirates, dat hierdoor op de derde plaats eindigde en werd uitgeschakeld om de laatste vier via de eerste competitiehelft te bereiken. Amsterdam moet nu één van twee resterende plekken zien te veroveren in de tweede helft van de competitie, die donderdagavond begint.

DOOR Neptunus won de inhaalwedstrijd vs. Mampaey The Hawks met 9-1 en eindigde daardoor op de eerste plaats in de eerste helft van de competitie.

Pioniers besliste het duel vroeg door driemaal te scoren in de derde inning om een 4-0 voorsprong te nemen. Danny Rombley droeg bij met drie honkslagen. Het enige UVV-punt was een homerun van Mike Bazuin.

Raily Legito sloeg een 3-run homerun en een tweehonkslag voor Neptunus, scoorde tweemaal en had vijf binnengeslagen punten. The Hawks scoorde het enige punt in de eerste slagbeurt.

Wanneer de tweede helft donderdag van start gaat beginnen alle ploegen weer met een 0-0 'record' en nul punten (2 voor een winst, 1 voor een gelijkspel, 0 voor een nederlaag). Maar er zal ook een gecombineerde 'overall'-stand worden bijgehouden, waarin de twee helften zijn samengevoegd. De ranglijst na 42 wedstrijden is bepalend voor het thuisvoordeel in de Play-Offs.

Wanneer de Play-Offs beginnen starten de vier teams de reeks van negen wedstrijden met de helft van het aantal verdiende punten na 42 wedstrijden. Neptunus heeft nu bijvoorbeeld 34 punten na de eerste helft en neemt er daarvan 17 mee naar de Play-Offs. Pioniers heeft momenteel 33 punten. De helft daarvan is 16,5. Maar wanneer er een half punt is zal dat naar boven worden afgerond, zodat Pioniers er dus ook 17 heeft. Wanneer de Play-Offs nu van start zouden gaan, zouden Neptunus en Pioniers dus beide beginnen met 17 punten, in plaats van dat Neptunus een voorsprong van één punt heeft op Pioniers.

(3 juni)
UVV vs. Vaessen Pioniers

In Vleuten won Vaessen Pioniers met 8-1 van UVV. Door de overwinning passeerde Pioniers L&D Amsterdam Pirates op de ranglijst en eindigde op de tweede plaats. Hierdoor werd Pioniers de tweede ploeg die zich plaatste voor de Play-Offs in de eerste helft van het seizoen, terwijl Amsterdam werd uitgeschakeld.

Pioniers besliste het duel vroeg door driemaal te scoren in de derde inning om een 4-0 voorsprong te nemen. Danny Rombley droeg bij met drie honkslagen. Het enige UVV-punt was een homerun van Mike Bazuin.


...Ricardo Hernandez Sanchez...
...Winnende Werper...
(© Foto: Jan Kruijdenberg)
Pioniers opende de score in de eerste inning op rookie Thijs Steenwijk. Met één uit kreeg Dirk van 't Klooster vier wijd, waarna Danny Rombley een tweehonkslag sloeg. Een opofferingsslag van Vince Rooi bezorgde Pioniers daarna een vroege 1-0 voorsprong.

Na twee lopers te hebben achtergelaten in de tweede inning voegde Pioniers drie punten toe in de derde slagbeurt. Met één uit kreeg Rombley vier wijd. Hij stal het tweede honk, schoof op na een mislukte pick-off en scoorde toen Rooi een tweehonkslag sloeg. Een grounder van Mark Duursma bracht Rooi naar het derde honk en hij scoorde even later na een honkslag van Kevin Dirksen. De laatste wist een honk op te schuiven toen er een foute aangooi volgde op zijn honkslag en hij scoorde daarna op een honkslag van Dè Flanegin om de stand op 4-0 te brengen.

In de vierde inning nam Martijn van Soest, ook een rookie, het werpen over van Steenwijk. Hij deed het goed, want hij hield Pioniers drie innings puntloos. In de vierde, met één uit, kreeg hij honkslagen tegen van Van 't Klooster en Rombley, maar daarna volgden twee nullen. In de vijfde gooide hij vier wijd op Taylor Clemensia met twee uit, maar die ging uit bij een steelpoging.

Ricardo Hernandez Sanchez startte voor Pioniers en hij kreeg het minimum aantal slagmensen tegenover zich in de eerste vier innings. De Venezolaanse linkshander gooide alleen een keer vier wijd op Jordan Illis met één uit in de tweede inning, maar die ging kort erna uit bij een steelpoging. Zijn No-Hitter en ShutOut eindigden toen Mike Bazuin de vijfde inning opende met een homerun. Hernandez kreeg daarna een honkslag tegen van Sam van Dijck met twee uit, maar die bleef achter.

In de zesde inning debuteerde Reggie Bomberg in een Pionier-uniform. Hij gooide vorig seizoen in drie wedstrijden voor ADO Lakers. Bomberg keerde onlangs terug uit de States, waar hij studeerde op en speelde voor Carl Albert State College in Poteau (Oklahoma). Daar nam hij deel aan negen wedstrijden, allen als reliever, gooide elf innings en schakelde daarin tien slagmensen met drie slag uit. Zijn 'record' was 0-0 met nul saves en een 6.55 ERA. Een teamgenoot bij de Vikings was Jordan Illis, die afgelopen weekeinde weer terugkeerde in het team van UVV.

In zijn eerste optreden voor Pioniers schakelde Bomberg de eerste slagman die hij tegenover zich kreeg met drie slag uit. Hierna gooide hij vier wijd op Norbert Jongerius, maar die ging even later uit bij stelen. Brennan Nijhof volgde nog met een honkslag, maar bleef achter.

Nadat Van Soest voor drie nullen had gezorgd in de zesde voegde Pioniers een punt toe in de zevende slagbeurt. Met twee uit sloeg Mark Duursma een tweehonkslag en scoord toen Kevin Dirksen volgde met een driehonkslag.

Met een 5-1 achterstand zette UVV in het restant van de wedstrijd geen reguliere werper meer in. In de eerste helft van de achtste inning nam Joris van Ballegooy, een catcher, de pitching over bij UVV en stond nog drie runs toe aan Pioniers. Taylor Clemensia opende met een tweehonkslag, waarna Max Draijer vier wijd kreeg. Een honkslag van Zerzinho Croes, gevolgd door een foute aangooi, bracht Clemensia binnen en een opofferingsslag van Dirk van 't Klooster leverde het volgende punt op. Honkslagen van Danny Rombley en pinch-hitter Chris Williams zorgden vervolgens voor volle honken en een OS van Mark Duursma verhoogde de stand naar 8-1.

Nadat Bomberg de zesde inning had gegooid voor Pioniers zette de Hoofddorpse ploeg nog eens drie werpers in die de volgende drie innings gooiden. Sedley Karel gooide de zevende en had twee strikeouts. Swen Huijer stond in de achtste op de heuvel en kreeg drie nullen, waaronder twee strikeouts. Scott Ronnenbergh gooide daarna de negende. De linkshander kreeg een 2-out single tegen van Gilmer Lampe, maar een 'comeback grounder' sloot daarna de wedstrijd af.


...Een kijkje in de scorebox bij Official Scorers Ger van Dongen...
...& Rienette Hamers en Announcer Roel Peters...

...Dirk van 't Klooster duikt terug naar het 1e honk...
...na een pick-off poging...

...Danny Rombley steelt het 2e honk...

...Mark Duursma bereikt het 2e honk met een double...
(© Alle Foto's: Jan Kruijdenberg)

UVV - Vaessen Pioniers 1-8
RHE
Vaessen Pioniers103000130-8151
UVV000010000-143
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Ricardo Hernandez Sanchez, W (6-1)561211
Reggie Bomberg, H (1)1111--
Sedley Karel12----
Swen Huijer12----
Scott Ronnenbergh11-1--
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Thijs Steenwijk, L (0-1)322744
Martijn van Soest4-1411
Joris van Ballegooy2-2433
Homerun: UVV: Mike Bazuin (1)(solo,5e,op Hernandez).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Peter Brink, 1B-Fred Oosterling, 3B-Olav Steijger.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorers-Ger van Dongen.
Speeltijd-2:51 uur.
Game Notes:
Pioniers geplaatst voor Play-Offs door in top-2 te eindigen van de eerste competitiehelft.
Pirates uitgeschakeld voor Play-Offs in eerste helft door de winst van Pioniers.
Mampaey The Hawks vs. DOOR Neptunus

In Rotterdam won DOOR Neptunus de inhaalwedstrijd vs. Mampaey The Hawks met 9-1 en eindigde daardoor op de eerste plaats in de eerste helft van de competitie. Raily Legito sloeg een 3-run homerun en een tweehonkslag voor Neptunus, scoorde tweemaal en had vijf binnengeslagen punten. The Hawks scoorde het enige punt in de eerste slagbeurt van het duel, dat 31 minuten later begon. Regen in de middag bedreigde het duel aanvankelijk opnieuw. Maar de regen stopte rond kwart over 7 en de groundcrew wist het veld weer speelklaar te krijgen. En zo begon de wedstrijd dus even na 8 uur.


...Raily Legito...
...3-run homerun, 5 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
Hoewel het vanavond een thuiswedstrijd was van The Hawks werd het duel gespeeld in het stadion van Neptunus. Daartoe werd besloten vanwege gemaakte afspraken door Neptunus voor de aanvankelijk vastgestelde wedstrijd tegen Vaessen Pioniers. Dit zou de openingswedstrijd zijn geweest van de tweede competitiehelft van het seizoen en Neptunus had sponsors uitgenodigd en een barbecue georganiseerd. De wedstrijd vs. Pioniers werd opgeschoven naar volgende week om vanavond ruimte te maken voor het inhaalduel die nog bij de eerste competitiehelft hoort.

Neptunus nam een snelle 2-0 voorsprong in de eerste helft van de eerste inning op starter Jari Krutzen, die hiermee debuteerde in de Hoofdklasse. Een week geleden zou hij ook starten voor The Hawks in het inhaalduel tegen Neptunus, maar dat verregende toen opnieuw en werd verschoven naar vanavond. Stijn van der Meer begon met een honkslag en stal het tweede honk. Hij scoorde even later op een driehonkslag van Benjamin Dille, die zelf ging scoren op een hierna volgende grounder van Raily Legito.

The Hawks antwoordde met een punt in de eigen eerste slagbeurt op Floris Timmer. Kevin Moesquit opende voor The Hawks met een honkslag in zijn eerste slagbeurt in de Hoofdklasse. Moesquit arriveerde kortgeleden in Dordrecht nadat zijn profloopbaan in de USA tot een einde was gekomen. De 22-jarige infielder speelde drie seizoenen professioneel in de organisatie van de Los Angeles Angels of Anaheim. De in Florida geboren Moesquit speelde vorig seizoen op Single-A niveau bij de Angels in 49 wedstrijden, waarin hij .235 sloeg met nul homeruns en 13 binnengeslagen punten. Hij sloot het seizoen af bij Winnipeg Goldeyes, dat uitkomt in een Independent League. Daar speelde hij in 44 wedstrijden, sloeg .245 met twee homeruns en 18 binnengeslagen punten. Met één uit schoof Moesquit op naar het derde honk op een honkslag van Rodney Michel, waarna hij scoorde op een opofferingsslag van Steven Wharwood. Maar dat bleef het enige punt voor The Hawks.

Neptunus verhoogde de voorsprong met drie punten in de derde inning. Van der Meer begon met een honkslag en stal het tweede honk, waarna Dille vier wijd kreeg. De twee scoorden toen Legito volgde met een 3-run homerun en dat bracht de stand op 5-1.

Michel Offerman, ook een rookie, nam het werpen van Krutzen over in de vierde inning. Hij kreeg een punt tegen in de vijfde punt. Met één uit sloeg Legito een tweehonkslag en scoorde op een 2-out double van Gianison Boekhoudt. Offerman kreeg nog een 2-out single tegen van Mourik Huijser in de zesde inning, maar schakelde daarna vier slagmensen op rij uit.

In de achtste inning nam Edilberto Oropesa het over van Offerman, maar die kwam met twee uit in de problemen. De rechtshander kreeg toen honkslagen tegen van Urving Kemp en Shaldimar Daantji. Nadat de twee waren opgeschoven na een wilde worp gooide Oropesa vier wijd op Mourik Huijser. De Amerikaan gooide daarna ook vier wijd op Stijn van der Meer en Benjamin Dille en dat bracht twee punten binnen. Hierna werd Oropesa opgevolgd door Evan Simons, die begon met een vrije loop voor Raily Legito en dat leverde weer een punt op. Neptunus liet vervolgens de honken vol achter toen Dwayne Kemp een vangbal sloeg, maar de ploeg had de stand opgevoerd naar 9-1.

Floris Timmer werd gesteund met een dubbelspel in de vierde en vijfde inning, maar zag The Hawks de honken vol krijgen in de zesde slagbeurt. Hij gooide toen vier wijd op Berend Ruben en, met één uit, kreeg hij honkslagen tegen van Steven Wharwood en Gregory Trinidad, wat voor volle honken zorgde. Maar een strikeout en groundout maakten daarna een einde aan de inning.

Timmer kreeg drie nullen op rij in ed zevende en daarna gooide Jorian van Acker de achtste inning voor Neptunus. Met twee uit bereikte Wharwood het tweede honk na een foute aangooi, maar een vangbal op fout gebied sloot de inning daarna af. En dat was ook het einde van de wedstrijd, want de 22:30 uur curfew was bereikt.

Mampaey The Hawks - DOOR Neptunus 1-9
RHE
DOOR Neptunus20301003-9112
Mampaey The Hawks10000000-170
(wedstrijd gestopt na acht volledige innings vanwege de 22:30 uur curfew-regel)
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Floris Timmer, W (4-0)711711
Jorian van Acker11----
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Jari Krutzen, L (0-1)311655
Michel Offerman4-1311
Edilberto Oropesa0.2-3233
Evan Simons0.1-1---
Homerun: Neptunus: Raily Legito (3)(3-run,3e,op Krutzen).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Fred van Groningen Schinkel, 3B-Henk van der Linde.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Speeltijd-2:24 uur.
Game Notes:
Wedstrijd gespeeld in het Neptunus Familiestadion in Rotterdam (veld Neptunus).
Wedstrijd begon 31 minuten later, vanwege werk aan het speelveld na regen.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.