Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 juli 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Top-4 wint op eigen veld
English
ROTTERDAM / AMSTERDAM / HOOFDDORP / HAARLEM - De huidige top-4 in de Hoofdklasse, die op eigen veld speelde, opende de nieuwe 3-game series vanavond (donderdag 3 juli) met een overwinning, waaronder twee ingekorte wedstrijden vanwege een verschil van 10-plus punten en een verlenging.

In Rotterdam boekte DOOR Neptunus een 13-0 shutout tegen Mampaey The Hawks 13-0 op zeven honkslagen. Voor The Hawks gaven twee werper liefst 13 vrije lopen weg. Vijf van deze lopers scoorden. Neptunus stond slechts met 1-0 voor na drie innings, maar scoorde driemaal in de vierde nadat drie slagmensen vier wijd hadden gekregen. In de vijfde kregen nog eens vijf slagmensen vier wijd, terwijl een ander werd geraakt door een worp en Neptunus scoorde nog eens vier punten. Een 5-run rally volgde in de zesde met als hoogtepunt een 3-run homerun van Raily Legito. Amerikaan Will Dismukes gooide het hele duel voor Neptunus en kwam tot 12 strikeouts. Door de winst bleef Neptunus ongeslagen in de tweede helft van de competitie en verlengde hun winning streak naar 15 wedstrijden.

In Amsterdam won L&D Amsterdam Pirates met 8-3 vs. ADO Lakers, wat nu 10 wedstrijden op rij heeft verloren en nog puntloos is in de tweede competitiehelft. Amsterdam sloeg al snel toe en stond met 6-0 voor na twee innings. Met een 2-0 voorsprong werden vier runs toegevoegd in de tweede inning met als hoogtepunt een 2-run double van Michael Duursma. In de derde sloeg Bas de Jong een 2-run triple. Christian Diaz sloeg een 2-run homerun voor ADO Lakers in de derde inning op veteraan Rob Cordemans, die nu op 7-0 staat.

In Hoofddorp won Vaessen Pioniers met 16-2 vs. UVV, wat nu terrein begint te verliezen ten opzichte van Amsterdam Pirates en Kinheim, de twee voornaamste kandidaten om zich in de tweede helft te plaatsen voor de Play-Offs. Dirk van 't Klooster droeg bij met een RBI-triple en sloeg 1-uit-4. De outfielder heeft nu nog maar negen honkslagen nodig om het All-Time Honkslagen Record te evenaren, wat sinds 2002 op naam staat van Marcel Joost. Pioniers kwam tot een rally van acht punten in de tweede inning op starter Duko Jansen. De rally werd afgesloten met een 3-run homerun van Vince Rooi.

In Haarlem keek Corendon Kinheim tegen een mogelijke nederlaag aan vs. Mr. Cocker HCAW toen de ploeg met 4-2 achterstond in de 2e10, maar toen werd driemaal gescoord en dus met 5-4 gewonnen. Kinheim nam een 2-0 voorsprong in de derde inning op een 2-run double van Mervin Gario, maar HCAW kwam langszij in de vierde via een tweehonkslag van Kevin Weijgertse en een honkslag van Jorin van Amstel. In de 1e10 scoorde HCAW tweemaal na een honkslag van Roy Seltenrijch. In de 2e10 schoven de twee tie-break lopers op na een opofferingsstootslag van Quintin De Cuba. Om een gedwongen loop te creëren kreeg Jefferson Muzo opzettelijk vier wijd, maar daarna volgde Jeffrey Arends met een walk-off, 3-run triple om Kinheim te winst te bezorgen.

(3 juli)

(later meer)

Stand, Uitslagen & Programma
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.