Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 september 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Nederlandse honkbalvrouwen dicht bij winst vs. Taipei
English
MIYAZAKI (Japan) - Vandaag (woensdag 3 september), op Dag 3 van de Women's Baseball World Cup in Japan, speelde het Nederlands Dames Honkbal Team een sterke wedstrijd tegen Chinese Taipei. Oranje was dicht bij een overwinning, maar stond uiteindelijk met lege handen en verloor met 4-2.

In 2010, toen Nederland voor het eerst deelnam aan een Wereldkampioenschap, werd met 11-0 van Taipei verloren in Venezuela. Twee jaar geleden, in Canada, ontmoette Nederland Taipei tweemaal. De eerste wedstrijd eindigde in een 17-3 nederlaag, de tweede ontmoeting in een 7-5 verlies.

Door de nederlaag eindigt Nederland op de vierde plaats in Groep B en gaat nu spelen om de vijfde tot en met achtste plaats in de Tweede Ronde, die donderdag begint. Nederland ontmoet dan de nummer 3 uit Groep A en dat wordt waarschijnlijk Venezuela.

In het Miyazaki Ivy Stadium opende het Nederlands Team de score gelijk in de eerste slagbeurt op de linkshandige starter Chiao-Yun Huang. Kyra van Genderen begon met een honkslag door de linkerkant van het infield en bereikte het derde honk toen er een fout werd gemaakt op een opofferingsstootslag van Esther Maliepaard, die zelf hierdoor op het tweede honk terecht kwam. Met loopsters op het tweede en derde honk leverde Marije Filius een honkslag af, waarop de voorste loopster scoorde en Oranje op 1-0 zette. Even later volgde een fout op een klap van Claudia Kranendonk die het tweede punt opleverde. Filius werd vervolgens op het tweede honk uitgeschakeld via een pick-off en een foul-out zorgde voor de tweede nul. Famke Gildemacher volgde nog met een honkslag, maar twee loopsters strandden toen een pop-fly de slagbeurt afsloot.

In de volgende innings wist het Nederlands Team de voorsprong aanvankelijk vast te houden, maar het verschil bleek uiteindelijk te klein. Hoewel een aantal keer de honken werd bereikt werden geen runs toegevoegd. In de tweede inning sloeg Annemiek Koehorst een honkslag met één uit, maar bleef achter. In de derde kregen Claudia Kranendonk en Sofie van de Wiel beiden vier wijd met twee uit, maar een gedwongen nul maakte een einde aan de inning. In de vierde kreeg Koehorst vier wijd met één uit, maar strandde op het tweede honk.

Intussen hield Oranje-werpster Loes Asmus Taipei in bedwang. De rechtshander kreeg een lead-off double tegen in de tweede helft van de eerste inning en gooide vier wijd met één uit, maar de twee Aziatische loopsters bleven achter toen een strikeout en line out volgden en de inning afsloten. In de tweede inning had Taipei loopsters op het eerste en derde honk toen een vangbal een einde maakte aan de inning. Taipei kreeg opnieuw twee loopsters met twee uit in de derde, maar dit keer eindigde de inning met een grounder. In de vierde zorgde Asmus voor drie nullen op rij.

Nadat het Nederlands Team op rij was uitgegaan in de 1e5 was Taipei productief in de eigen vijfde beurt. Lead-off hitter Yu-Yin Hsieh bereikte het honk na een foute aangooi en stal het tweede honk. Ze scoorde even later het eerste punt voor Taipei toen Ya-Ting Wen volgde met een tweehonkslag. Maar hierna herstelde de Nederlandse verdediging zich. Na een vangbal werd een line drive gevangen door korte stop Sofie van de Wiel, waarna een foul-out de inning afsloot.

Taipei wist uiteindelijk langszij te komen in de tweede helft van de zesde inning en draaide het duel toen ook in eigen voordeel om. Met één uit werd Ya-Lin Wu geraakt door een worp, waarna haar pinch-runner Shih-Yun Lee het tweede honk stal en de gelijkmaker scoorde toen Yu-Chen Hsu volgde met een tweehonkslag. Hierna nam Marijke van Veen de pitching over van Loes Asmus, maar helaas voerde Taipei de druk op. Een fout op een grounder van Chun-Fang Chiu zorgde voor loopsters op het eerste en derde honk. Nadat Chiu was opgeschoven na een wilde worp nam Taipei de leiding over na een opofferingsslag van Yu-Yin Hsieh, waarna het volgende punt werd gescoord op een honkslag van Ya-Ting Wen.

In de 1e7 probeerde het Nederlands Team voor het laatst nog iets terug te doen. Met twee uit sloeg Kyra van Genderen een honkslag, maar closer Chi Tseng volgde daarna met haar derde strikeout in de inning om de winst te bezegelen en een save te verdienen.

(3 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.