Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 november 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Kevin Roovers nieuwe Hoofd Coach van Twins
English
OOSTERHOUT - Kevin Roovers is de nieuwe Hoofd Coach van Twins, zo heeft de club bekend gemaakt op maandag 3 november. Roovers zal de ploeg volgend seizoen coachen als opnieuw wordt gespeeld in de Overgangsklasse.


...Kevin Roovers als werper bij HCAW in 2007...
(© Foto: Henk Seppen)
Roovers is de opvolger van Ralph Milliard. In zijn eerste seizoen als Hoofd Coach bij de club leidde Milliard Twins bijna naar het kampioenschap. Op de laatste dag van het seizoen verloor Twins van DSS, dat hierdoor de titel pakte en zich plaatste voor de vest-of-five Promotie/Degradatie Play-Off tegen Mampaey The Hawks, dat op de laatste plaats eindigde in de Hoofdklasse. DSS won deze reeks uiteindelijk met 3-2 en promoveerde naar de Hoofdklasse van volgend jaar.

Op 24 september werd Ralph Milliard benoemd tot nieuwe Hoofd Coach van het Hoofdklasse-team van Mr. Cocker HCAW. Hiermee zal de voormalige Major League-speler volgend seizoen zijn debuut maken als Hoofd Coach in de hoogste afdeling.

De 30-jarige Kevin Roovers is een voormalige werper, die voor Twins uitkwam toen het in 2002 naar de Hoofdklasse promoveerde. Voordat hij debuteerde in het eerste team van Twins speelde Roovers al sinds zijn zesde voor de Oosterhoutse vereniging. De rechtshander speelde met Twins in de Hoofdklasse in de seizoenen 2003 en 2004. In het tweede seizoen degradeerde Twins en verhuisde Roovers naar Almere '90, voor wie hij uitkwam in 2005. Hierna, van 2006 tot en met 2011 maakte Roovers deel uit van de werperstaf van Mr. Cocker HCAW, waar hij werd ingezet als starter en reliever.

Na afloop van het seizoen 2011 keerde Roovers terug naar Twins waar hij weer gooide in 2012 en 2013. Vorig jaar won hij de kampioenstitel met Twins in de Overgangsklasse, maar verloor toen de best-of-five reeks tegen ADO Lakers met 3-2.

Roovers speelde ook twee winterseizoenen in Australië. In 2008-2009 en 2009-2010 gooide hij voor Gosnells Hawks. In zijn eerste seizoen daar was hij 14-3 en kwam tot 117 strikeouts, wat hem de prijzen voor Meest Waardevolle Speler en Beste Werper opleverden in de Western Australia Baseball League.

Na het seizoen 2013 stopte Roovers vanwege een armblessure, waarvan hij ook eerder al last had tijdens zijn Hoofdklasse-loopbaan. Dit jaar was Roovers de Pitching Coach van Twins.

(3 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.