Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 april 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar


Pioniers opent Urbanus Toernooi met winst
English
BUSSUM - Vaessen Pioniers opende de 32e editie van het jaarlijkse In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi in Bussum vrijdagavond met een 7-1 overwinning op het organiserende Mr. Cocker HCAW.

Pioniers, dat een week geleden het jaarlijkse Jan van de Vegte Memorial Tournament in Nijmegen won, besliste het duel gelijk in de eerste inning met een 7-run rally. HCAW-starter Sander Helmendach kreeg toen zes toehonkslagen tegen. Nadat lead-off hitter Zerzinho Croes was uitgeschakeld bereikten de volgende zeven slagmensen het honk. Mark Duursma, Dirk van 't Klooster en Danny Rombley sloegen allen een honkslag en zorgden voor het eerste punt. Nadat Rombley het tweede honk had gestolen kreeg Vince Rooi vier wijd, waarna Mark-Jan Moorman de volgende RBI-single sloeg. Het volgende punt kwam tot stand toen Kevin Dirksen vier wijd kreeg en hierna sloeg veteraan Dè Flanegin een 2-run double. Na een strikeout bracht Zerzinho Croes nog eens twee runs binnen met een honkslag in zijn tweede slagbeurt in de inning om de stand op 7-0 te brengen.

In de volgende vijf innings van het 6-inning duel sloeg Pioniers nog maar drie honkslagen en werd puntloos gehouden door Helmendach en Bob Klaarenbeek, die de pitching in de derde inning overnam.

Sedley Karel, die vorig seizoen gooide voor HCAW, startte voor Pioniers. Hij stond HCAW's enige punt toe in de derde inning. Max Clarijs opende met vier wijd, schoof op na een honkslag van Peter van Doesburg, maar ging gedwongen uit op het derde honk na een grounder van Jasper Keijzer. Een hierna volgende honkslag van Jimmy Froberg zorgde vervolgens voor het punt.

(4 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.