Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 mei 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Kinheim voorkomt sweep; Pioniers pakt eerste plaats
English

...Nationale Herdenking...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
HAARLEM / DEN HAAG / VLEUTEN / DORDRECHT - Corendon Kinheim voorkwam vandaag (zondag 4 mei) een 3-game sweep vs. L&D Amsterdam Pirates. Na verlies op donderdag en zaterdag won Kinheim vandaag met 3-1. Werd Kinheim zaterdag gelimiteerd tot slechts drie honkslag, vandaag liet Amsterdam er slechts drie noteren op vier werpers. Jeffrey Arends sloeg twee punten binnen, waarvan één met een homerun.

Vaessen Pioniers, DOOR Neptunus en Mr. Cocker HCAW completeerden vandaag allemaal wel een 3-game sweep.

Pioniers kwam tot een rally van vier punten in de eerste inning en won met 10-2 bij ADO Lakers op 11 honkslagen, waaronder vier van Dè Flanegin. In combinatie met het verlies van Pirates is Pioniers door de winst nu de enige koploper in de Hoofdklasse.

Neptunus won met 6-3 vs. UVV, bij wie Duko Jansen het hele duel gooide en 161 pitches afleverde. Gianison Boekhoudt droeg bij aan de winst met een 2-run homerun.

HCAW won met 8-3 bij Mampaey The Hawks en nam een beslissende 5-0 voorsprong in de tweede slagbeurt. Rookie Maickel Rietel startte voor HCAW en stond slechts één honkslag toe in zes innings om winnende werper te worden.

De vier wedstrijden begonnen vandaag een uur eerder dan normaal, omdat het de Nationale Herdenkingsdag is. Jaarlijks op 4 mei is het om 20:00 uur twee minuten stil ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog tijdens herdenkingen door het hele land. De Nationale Herdenking wordt gehouden op de Dam in Amsterdam waar Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een krans plaatsen.

Eerder vandaag, om 12:30 uur, vond de jaarlijkse Herdenking plaats bij het Olympisch Stadion in Amsterdam ter nagedachtenis aan de omgekomen sporters in de oorlogsjaren (foto rechts). Vijf kransen worden dan geplaatst bij het beeld van Prometeus voor het historische stadion.

De volgende dag, 5 mei, wordt Bevrijdingsdag gevierd.

(4 mei)
Corendon Kinheim vs. L&D Amsterdam Pirates
In Haarlem voorkwam Corendon Kinheim een 3-game sweep vs. L&D Amsterdam Pirates door met 3-1 te winnen op eigen veld in het Pim Mulier Stadion. Hiermee nam Kinheim revanche na het verlies op donderdag (12-3) en zaterdag (3-0). Door het verlies staat Amsterdam nu op tweede plaats en deelt die met DOOR Neptunus, terwijl Vaessen Pioniers alleen bezit nam van de koppositie in de Hoofdklasse.


...Starter Nick Veltkamp...
...2 hits tegen in zes innings...
(© Foto: Henk Seppen)
Op zaterdag werd Kinheim gelimiteerd tot slechts drie honkslagen, vandaag sloeg Amsterdam er maar drie. De laatste keer dat Amsterdam maar drie honkslagen sloeg in een 9-inning wedstrijd was vorig jaar op 25 mei in een 3-0 verlies vs. Neptunus. Kinheim kwam vandaag tot tien honkslagen, waaronder vier van Niels van Weert.

Aanvankelijk opende Amsterdam de score met twee uit in de eerste inning op Nick Veltkamp toen de ploeg twee van hun drie honkslagen sloeg. Björn Hato begon het duel met een honkslag, schoof op na een one-out grounder van Kenny Berkenbosch en scoorde toen Bas de Jong volgde met een honkslag. Een gedwongen nul sloot de slagbeurt daarna af.

Amsterdam werd hierna in de volgende vijf innings hitloos gehouden door Veltkamp, waarna Pim Walsma een hitloze zevende inning gooide. Amsterdam sloeg daarna hun derde en laatste honkslag in de achtste slagbeurt. Hoewel er nog maar één honkslag werd toegevoegd bereikte Amsterdam wel regelmatig de honken, maar liet na de eerste inning tien lopers achter, waaronder tweemaal de honken vol.

In de tweede helft van de eerste inning antwoordde Kinheim met twee runs op Jos de Jong. René Cremer begon met een honkslag en Niels van Weert volgde met een stootslag-honkslag, waarna beiden opschoven na een wilde worp. Met één uit bracht Bryan Engelhardt het gelijkmakende punt met een honkslag en voegde Jeffrey Arends een RBI-single toe om de stand op 2-1 te brengen in Kinheim's voordeel. Met twee uit zorgde Dashenko Ricardo met vier wijd voor volle honken, maar een gedwongen nul op de plaat sloot de inning af, zodat drie lopers achterbleven.

Amsterdam kreeg even later de kans om langszij te komen in de tweede inning, maar liet ook drie lopers achter. Rashid Gerard en Bas Nooij kregen vier wijd en de honken kwamen vol via geraakt werper met twee uit voor Björn Hato, maar een vangbal maakte een einde aan de inning.

In de zesde inning scoorde Kinheim een 'insurance run' toen Jeffrey Arends opende met een homerun.

Amsterdam kreeg opnieuw de honken vol in de zevende zonder het slaan van een honkslag, maar de lopers bleven ook nu achter. In deze inning nam Pim Walsma de pitching over van Veltkamp. Hij begon met vier wijd op lead-off hitter Koen Nooij, die opschoof na een opofferingsstootslag van Roelie Henrique. Met twee uit kregen ook Remco Draijer en Kenny Berkenbosch een vrije loop en kwamen de honken vol en dit keer sloot een gedwongen nul de beurt af.

In de achtste inning kwam Amsterdam wederom dicht bij een punt, want het kreeg de honken vol met nul uit. Patrick Bok en Rashid Gerard begonnen met vier wijd en dat zorgde voor een werperswissel. Jean-Paul Gulinck nam het over van Walsma (die vijfmaal vier wijd had gegooid). De linkshander werd begroet met een stootslag-honkslag van Bas Nooij waardoor de honken vol kwamen te staan. Maar Koen Nooij sloeg vervolgens in een dubbelspel en een groundout van Henrique sloot de slagbeurt af. En dat leverde Gulinck zijn 'league-leading' derde 'hold' op.

In de eerste helft van de negende gooide closer Arshwin Asjes voor Kinheim en stelde met drie nullen op rij de winst veilig, zodat hij een save op zijn naam kreeg.


...Niels van Weert => 4 hits...

...Jeffrey Arends homert in de 6th inning...

...Björn Hato schakelt Niels van Weert uit...

...René Cremer schakelt Patrick Bok gedwongen uit...
(© Foto's: Henk Seppen)

Corendon Kinheim - L&D Amsterdam Pirates 3-1
RHE
L&D Amsterdam Pirates100000000-131
Corendon Kinheim20000100X-3100
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Jos de Jong, L (1-2)641833
Kyle Ward22-2--
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Nick Veltkamp, W (3-0)645211
Pim Walsma, H (1)1 (*)15---
Jean-Paul Gulinck, H (3)1--1--
Arshwin Asjes, SV (1)1-----
(*) - Walsma gooide op 2 slagmensen in de achtste inning
Homerun: Kinheim: Jeffrey Arends (1)(solo,6e,op De Jong).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Fred Groenewegen, 3B-Coen van Lierop.
Official Scorer-Fred van der Kade.
Play-by-Play Scorer-Ger van Dongen.
Speeltijd-2:40 uur.
ADO Lakers vs. Vaessen Pioniers
In Den Haag scoorde Vaessen Pioniers vier punten in de eerste inning, maar werd daarna in de volgende zes slagbeurten puntloos gehouden. Echter, de vier runs waren genoeg, want ADO Lakers werd ook puntloos gehouden tot in de negende inning. Op dat moment stond Pioniers reeds met 10-0 voor en won met 10-2.

Pioniers sloeg elf honkslagen, waaronder vier van Dè Flanegin en drie van Vince Rooi, die beiden ook drie binnengeslagen punten hadden. Alle negen spelers in de slagvolgorde scoorden een punt.


...Vince Rooi...
...3 Hits, 2 Doubles, 3 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
Pioniers besliste de wedstrijd met een 4-run rally op twee honkslagen in de eerste slagbeurt. Starter Timo van Ancum kreeg aanvankelijk twee snelle nullen, maar gooide toen vier wijd op Danny Rombley en kreeg een RBI-double tegen van Vince Rooi. Hierna kwamen de honken vol te staan toen Mark Duursma werd geraakt door een worp en Taylor Clemensia vier wijd kreeg. De honken werden vervolgens schoongeveegd door veteraan Dè Flanegin, die een 3-run double sloeg om de stand op 4-0 te brengen.

En dat was alles wat Pioniers vandaag nodig had, want veteraan-werper Elton Koeiman had opnieuw een goed optreden op de heuvel. De rechtshander stond slechts één honkslag tegen in de eerste zes innings. Koeiman schakelde de eerste zes slagmensen op rij uit en gooide toen vier wijd op Kelvi Martinez om de derde inning mee te beginnen, maar die werd uitgeschakeld in een dubbelspel. In de vierd, nadat hij lead-off hitter Odion Gouverneur had geraakt met een worp, kreeg Koeiman een honkslag tegen van Jason Jakobus, maar de twee bleven achter omdat er drie nullen volgden.

Koeiman zorgde weer voor drie nullen op rij in de vijfde, gooide vier wijd met één uit in de zesde, maar werd toen weer gesteund met een dubbelspel. In de zevende kreeg hij een one-out single tegen van Glenn Romney en volgde toen met twee strikeouts om zijn totaal op negen te brengen.

Timo van Ancum herstelde prima na de eerste inning. Hij kreeg drie nullen op rij in de tweede inning en een openings-vrije loop in de derde slagbeurt resulteerde niet in een extra punt. In de vierde moest hij de eerste Hoofdklasse-honkslag toestaan aan Taylor Clemensia, vervolgens een honkslag van Flanegin, maar de tweede bleven achter.

Pioniers strandde nog eens twee lopers in de vijfde inning en liet de honken vol achter in de volgende slagbeurt. In de zesde werden Dè Flanegin en Chris Williams beiden geraakt door een worp en dat resulteerde in een werperswissel, want Martijn Riphagen nam het over van Van Ancum. Flanegin ging gedwongen uit op het derde honk na een mislukte opofferingsstootslag van Max Draijer. Nadat een strikeout voor de tweede nul zorgde kreeg Pioniers de honken vol toen Dirk van 't Klooster vier wijd kreeg, maar een vangbal maakte een einde aan de inning.

In de 1e8 nam Pioniers meer afstand door driemaal te scoren met twee uit. Flanegin opende met een tweehonkslag, waarna Zerzinho Croes vier wijd kreeg met twee uit en Van't Klooster met een honkslag voor volle honken zorgde. Een vrije loop voor Rombley en een 2-run double van Rooi verhoogden de stand daarna naar 7-0.

Pioniers scoorde nog eens drie punten in de negende inning op nieuwe werper Jurandy Girigori via een honkslag van Max Draijer en een 2-run, ground-rule, double van Danny Rombley.

Met een 10-0 achterstand scoorde ADO Lakers tweemaal in de 2e9 op reliever Dennis Buring, die het werpen in de voorgaande inning had overgenomen. Christian Diaz en Glenn Romney openden met back-to-back doubles om het eerste punt binnen te brengen. Met twee uit scoorde Romney het tweede punt voor de thuisploeg na een wilde worp.

ADO Lakers - Vaessen Pioniers 2-10
RHE
Vaessen Pioniers400000033-10110
ADO Lakers000000002-270
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Elton Koeiman, W (2-1)7922--
Dennis Buring221521
pitchers ADO Lakersinn.SOBBHRER
Timo van Ancum, L (0-3)5 (*)15444
Martijn Riphagen313433
Jurandy Girigori1-1333
(*) - Van Ancum gooide op 2 slagmensen in de zesde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Edwin Louisa, 1B-Antoine Loock, 3B-Johan Brandsma.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Burg.
Speeltijd-2:57 uur.
UVV vs. DOOR Neptunus
In Vleuten stond DOOR Neptunus kort achter na de eerste inning, maar kwam tot een rally van vier runs in de tweede slagbeurt. De Rotterdammers stonden vervolgens slechts met 4-3 voor na acht inning, waarna twee runs werden toegevoegd in de negende om met 6-3 te winnen.


...Gianison Boekhoudt...
...homerun...
(© Foto: Henk Seppen)
Misja Harcksen maakte zijn eerste start van het seizoen voor Neptunus en stond slechts drie hits toe in vijf innings voor de winst. UVV voegde daarna nog maar één honkslag toe in het restant van het duel op drie relievers, waaronder de Amerikaan Will Dismukes, die zijn debuut maakte. Hij gooide de zesde en zevende inning en verdiende een 'hold' in zijn eerste optreden.

Duko Jansen gooide het hele duel voor UVV, nadat hij al één inning in relief had gegooid in de opener op donderdagavond. Jansen, die ook de Pitching Coach van het team is, gooide 161 pitches in de negen innings die hij op de heuvel stond. De ervaren rechtshander stond negen hits toe, waaronder drie van Benjamin Dille.

Nadat Neptunus twee lopers had achtergelaten in de eerste inning scoorde UVV een punt in de tweede helft van de beurt. Met twee uit sloeg Gilmer Lampe een tweehonkslag. Hij stal vervolgens het derde honk en scoorde toen een foute aangooi volgde.

Neptunus antwoordde met een 4-run rally in de tweede inning. Daniel Fernandes en Urving Kemp begonnen met vier wijd, waarna (na een binnenhoog) de honken vol kwamen te staan toen Shaldimar Daantji het honk bereikte via een stootslag-honkslag. Een honkslag van Gyenuar Lopez bracht daarna het gelijkmakende punt binnen en Benjamin Dille volgde met een 2-run single. Lopez scoorde later het vierde punt na een foute aangooi.

UVV, dat wederom Assistent Coach Kevin Knollenburg als speler gebruikte (hij was de DH), ging op rij uit in de tweede en derde inning, maar pakte een punt terug in de vierde. Met twee uit sloeg Dennis De Quint een tweehonkslag en hij scoorde op een hierna volgende honkslag van Mike Bazuin.

Na twee lopers te hebben achtergelaten in zowel de derde als de vierde inning strandde Neptunus nog een loper in de vijfde. In de 2e6, op nieuwe werper Will Dismukes, scoorde UVV opnieuw om de achterstand te verkleinen naar 4-3. Met twee uit gooide de Amerikaan vier wijd op Gilmer Lampe, die daarna opschoof na een wilde worp en scoorde op een honkslag van Dennis De Quint.

UVV strandde daarna een loper in de zevende en achtste inning. Neptunus werd op rij uitgeschakeld van de zesde tot en met achtste inning door Duko Jansen, maar scoorde even later twee 'insurance runs'. Nadat hij met één uit vier wijd had gegooid in de vijfde schakelde Jansen 13 opeenvolgende slagmensen uit (waaronder een 'force play-grounder'). Met twee uit in de eerste helft van de negende gooide Jansen vier wijd op Dwayne Kemp met twee uit en daarna volgde Gianison Boekhoudt met een 2-run homerun. Dat bracht de stand op 6-3 voor Neptunus en dat bleek teveel voor UVV om het duel in de 2e9 nog in eigen voordeel om te kunnen draaien. Closer Berry van Driel gooide nog vier wijd op Thomas Smits met één uit, maar hierna draaide Neptunus een dubbelspel om een einde aan de wedstrijd te maken.

UVV - DOOR Neptunus 3-6
RHE
DOOR Neptunus040000002-692
UVV100101000-342
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Misja Harcksen, W (2-0)57-321
Will Dismukes, H (1)232111
Jorian van Acker, H (1)1-----
Berry van Driel, SV (1)1-1---
pitcher UVVinn.SOBBHRER
Duko Jansen, L (1-2)945966
Homerun: Neptunus: Gianison Boekhoudt (1)(2-run,9e,op Jansen).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Henri van Heijningen, 3B-Fred van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Dennis Duin.
Speeltijd-2:39 uur.

...Winnende werper Maickel Rietel...
...één honkslag tegen in zes innings...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
Mampaey The Hawks vs. Mr. Cocker HCAW
In Dordrecht kwam Mr. Cocker HCAW tot een rally van vijf runs in de tweede inning en stond met 8-0 voor in de zevende slagbeurt vs. Mampaey The Hawks. De thuisploeg brak daarna de shutout en scoorde drie eigen punten, maar stond met lege handen met een 8-3 nederlaag, dezelfde uitslag als op zaterdag.

Rookie pitcher Maickel Rietel maakte zijn eerste start in de Hoofdklasse en deed het uitstekend. De rechtshander stond slechts één honkslag tegen in de zes innings die hij gooide en schakelde drie slagmensen met drie slag uit.


...Voormalig HCAW & Oranje...
...pitcher Ade Fijth bekeek...
...de wedstrijd ook...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
Rietel zorgde voor drie nullen op rij in de eerste inning en ontsnapte uit een volle-honken-situatie in de tweede. In die slagbeurt bereikte Steven Wharwood het honk na een fout, sloeg Dayron Puriel een honkslag met één uit en zorgde Remian Denis met vier wijd voor volle honken met twee uit. Een vangbal sloot de beurt af, zodat de drie lopers achterbleven.

Rietel kreeg hierna weer drie nullen op rij in de derde, vierde en vijfde inning.

HCAW kwam tot een rally van vijf runs in de eerste helft van de tweede inning op starter Quinn Tramm. Met één uit zorgden Kevin Weijgertse, Rossini Frolijk en Roy Seltenrijch met honkslagen voor volle honken, waarna Levine Gabriels en Peter van Doesburg beiden volgden met back-to-back 2-run doubles om de stand op 4-0 te brengen. Een grounder van Linoy Croes zorgde even later voor het vijfde punt.

In de vierde inning kreeg HCAW opnieuw de honken vol, maar scoorde slechts eenmaal. Frolijk begon met een honkslag, Seltenrijch kreeg vier wijd en Van Doesburg sloeg een honkslag met één uit, zodat er lopers stonden op alle honken. Croes volgde met een nieuwe RBI-grounder, maar dit keer bleven er twee lopers achter.

Nog eens twee runs volgden er in de vijfde inning. Jorin van Amstel werd geraakt door een worp en Sergino Martis kreeg vier wijd. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Frolijk en scoorden toen Seltenrijch een 2-run double sloeg om er 8-0 van te maken. Vier wijd voor Gabriels en Van Doesburg volgden, maar HCAW liet dit keer de honken vol achter.

Met een 8-0 achterstand pakte The Hawks een punt terug in de 2e7 op Robin Schel, die het werpen overnam van Rietel. Met twee uit kreeg hij een honkslag tegen van Denis, die het tweede honk veilig bereikte na een foute aangooi. Even later scoorde hij op een honkslag van Joris Naber.

Schel moest nog eens twee punten toestaan in de achtste inning. The Hawks kreeg de honken vol met nul uit dankzij Berry van Donselaar (vier wijd), Steven Wharwood (honkslag) en Frans van den Heuvel (honkslag). Hierna volgde Dayron Puriel met een 2-run single, maar daar bleef het bij voor The Hawks. In de negende sloot Tony Kreisel de wedstrijd af voor HCAW met een hitloze inning.


...Hawks-reliever Ronald de Bont...


...HP Umpire Rob Has, catcher Remian Denis en slagman...
...Linoy Croes kijken allemaal op naar een pop-fly...

...HCAW's CF Jasper Keijzer maakt een diving catch...

...Jorin van Amstel bereikt het 3e honk...
(© Foto's: Alfred Cop Fotografie)

Mampaey The Hawks - Mr. Cocker HCAW 3-8
RHE
Mr. Cocker HCAW050120000-8113
Mampaey The Hawks000000120-362
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Maickel Rietel, W (1-0)6131--
Robin Schel2-2532
Tony Kreisel111---
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Quinn Tramm, L (1-1)524988
Ronald de Bont3-32--
Kevin van Veen11----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Rob Has, 1B-Henny Jansen, 3B-Rudsel Schoobaar.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Marijke van den Berge.
Speeltijd-2:43 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.