Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 september 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
The Hawks op laatste plaats na verlies bij UVV
English
VLEUTEN - Mampaey The Hawks heeft vanavond (donderdag 4 september) met 4-2 verloren bij UVV in de laatste inhaalwedstrijd van de Play-Downs. Hierdoor eindigde The Hawks op de laatste plaats en moet nu een best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off spelen tegen de kampioen van de Overgangsklasse, die op 27 september van start gaat.

De wedstrijd maakt een einde aan een hectische Play-Downs, die verschillende afgelaste en opnieuw vastgestelde wedstrijden zag. Maar er was meer. De wedstrijd van vanavond werd aanvankelijk door The Hawks gewonnen op 16 augustus, maar werd toen ongeldig verklaard, omdat de ploeg Eric de Vries had ingezet als Pitching Coach. De Vries was geen lid van de club en dus was The Hawks in overtreding. En zo kreeg The Hawks twee punten in mindering en moest de wedstrijd worden overgespeeld. Deze twee punten blijken nu zeer kostbaar te zijn.

Later in de maand kreeg UVV acht punten aftrek, omdat werd gesteld dat het een ongerechtigde speler had ingezet, de Belg Dennis Ribbens. Twee van deze wedstrijden werden gewonnen en dus ongeldig verklaard en moesten worden overgespeeld. De derde wedstrijd (tegen The Hawks) waarin Ribbens speelde werd door regen gestaakt met een 6-6 stand in de 2e9. Toen het duel maandag werd hervat had het een vreemde status. Wanneer The Hawks had gewonnen bleef het duel geldig, maar wanneer UVV zou hebben gewonnen zou de wedstrijd weer ongeldig worden verklaard vanwege de ongerechtigde speler en had opnieuw moeten worden gespeeld. Maar The Hawks won in 10 innings. De vierde wedstrijd was het duel van vanavond, die reeds ongeldig was verklaard vanwege de ongerechtigde coach.

Maar zover kwam het allemaal niet, want UVV ging in beroep tegen de straf van acht punten in mindering en dat werd gewonnen. Dat betekende dat UVV de acht punten terugkreeg, dat de twee ongeldig verklaarde wedstrijden weer geldig werden. En het betekende ook dat de wedstrijd van vanavond de laatste was die in de Play-Downs werd gespeeld.

Met het verlies eindigde The Hawks één punt achter ADO Lakers, dat zich hierdoor verzekerde van een plek in de Hoofdklasse van volgend jaar. Wanneer de wedstrijd van The Hawks op 16 augustus niet ongeldig was verklaard zou de ploeg één punt hoger zijn geëindigd boven ADO Lakers, wat dan de beslissende Play-Off had moeten spelen. Vorig jaar speelde ADO Lakers in die reeks en won toen met 3-2 vs. Twins.

Op het moment voert DSS de Overgangsklasse aan met één punt voorsprong op Twins. Beide ploegen hebben nog zes wedstrijden te gaan in hun seizoen, waarvan twee tegen elkaar in het laatste weekeinde op 20-21 september.

Aanvankelijk nam The Hawks een 1-0 voorsprong in de eerste inning na een opofferingsslag van Berry van Donselaar. UVV kwam langszij in de derde na een honkslag van Joris van Ballegooy en nam de leiding in de zesde. In die slagbeurt opende Gilmer Lampe met een driehonkslag en scoorde op een honkslag van Brennan Nijhoff. Twee 'insurance runs' werden toegevoegd in de achtste op een 2-run single van Jordan Illis. The Hawks kon hier nog één punt tegenover stellen in de negende inning.

The Hawks moet zich nu richten op de beslissende Play-Off, die over drie weken begint.

(4 september)

Standen, Uitslagen & Programma's
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.