Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 oktober 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
(door Marco Stoovelaar met foto's van Robert Bos)

DSS 'one-runs' The Hawks en herneemt leiding
English
DORDRECHT - DSS hernam de leiding in de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off vanmiddag (zaterdag 4 oktober) door met slechts 1-0 te winnen bij Mampaey The Hawks in Dordrecht. Hiermee heeft DSS een 2-1 voorsprong genomen en is nu één overwinning af van promotie naar de Hoofdklasse en dat betekent dat The Hawks één nederlaag af is van degradatie. Game 4 wordt zondag in Haarlem gespeeld.


...Tino van Erk sloeg het enige punt binnen...
(© Foto: Robert Bos Photos)
In een 'close' en dus spannende wedstrijd besliste slechts één punt het duel. Beide ploegen sloegen slechts zes honkslagen. Het verschil in de wedstrijd was de prima verdediging bij DSS en een honkslag op het juiste moment in de zesde inning van Tino van Erk.

Beide startende werpers gingen diep in de wedstrijd. Tim Halderman (DSS) en Evan Simons (The Hawks) werden beiden pas na 7 2/3 innings afgelast, waarna closers Kevin Geestman (DSS) en Henk van Heijningen (The Hawks) hun werk deden. Op het moment dat de werpers werden gewisseld stond DSS reeds met 1-0 voor en de ploeg hield de minimale voorsprong vast.

In de eerste vijf innings van de wedstrijd sloegen de twee ploegen slechts twee honkslagen. DSS wist zelfs geen loper op het tweede honk te krijgen. Sven Jongejans had een honkslag geslagen met één uit in de eerste inning, maar daarna volgde een dubbelspel. Mitchel Dautzenberg sloeg een honkslag met twee uit in de derde en bleef toen achter. In de vijfde werd Seb Visser de derde loper na een fout en strandde eveneens.

The Hawks kreeg een scoringskans in de tweede inning. Berry van Donselaar begon met een honkslag en daarna werd Berend Ruben geraakt door een worp. Vervolgens zorgde een mislukte stootslag-poging bijna voor een triple play! Een stootslag van Steven Wharwood popte omhoog en werd gevangen door catcher Sven Jongejans, die vervolgens Van Donselaar op het tweede honk uitschakelde in een dubbelspel. Korte stop Mitchel Dautzenberg gooide de bal hierna naar het eerste honk in een poging een triple play te maken, maar dat mislukte omdat er een foute aangooi volgde waardoor Ruben het tweede honk wist te bereiken. Maar daar strandde hij toen Dautzenberg na een grounder de derde nul maakte.


...Winnende werper Tim Halderman...
(© Foto: Robert Bos Photos)
In de vierde werd Kevin Moesquit geraakt door een worp met één uit, maar werd gedwongen uitgeschakeld. Hierna, in de vijfde, opende Wharwood met zijn tweede honkslag voor The Hawks, maar vervolgens draaide DSS hun tweede dubbelspel.

Vanaf de zesde inning was het de DSS-verdediging die het duel domineerde en nog eens drie dubbelspelen toevoegde!

In de eerste helft van de zesde inning brak DSS de puntloze stand. Met één uit sloeg Ryan Miner een tweehonkslag en schoof op toen volgende slagman Sven Jongejans werd uitgevangen. Even later scoorde Miner wat het enige punt in de wedstrijd zou zijn toen Tino van Erk een honkslag sloeg in het links-midveld.

In de 2e6 bereikte Tony Enos het honk na een fout met één uit, waarna Jules Peters met een honkslag voor lopers op het eerste en tweede honk zorgde, maar een nieuw dubbelspel sloot deze inning af. In de zevende begon Van Donselaar met zijn tweede honkslag in de wedstrijd en werd vervangen door pinch-runner Gregory Trinidad. Hierna werd een uithaal van Berend Ruben gevangen door rechtsvelder Seb Visser, die een dubbelspel wist te maken op het eerste honk, omdat Trinidad niet op tijd terug was. Wharwood volgde met zijn tweede honkslag, maar strandde op het eerste honk.

In de eerste helft van de achtste inning kreeg DSS de kans de voorsprong te verhogen toen het de honken vol kreeg met twee uit. Ryan Miner sloeg toen een honkslag en Sven Jongejans en Tino van Erk kregen beiden vier wijd. Hierna nam Henk van Heijningen de pitching over en maakte een einde aan de inning via drie slag voor Mitchell Koot!

In de 2e8 was het The Hawks dat een loper in scoringspositie kreeg. Gino Hersilia begon met vier wijd en schoof met één uit op na een wilde worp. Nadat een strikeout de tweede nul opleverde werd Jules Peters geraakt door een worp en dit keer was het DSS dat naar de bull-pen ging. Kevin Geestman nam het over en hij sloot de inning, net als Van Heijningen, af met drie slag door Kevin Moesquit uit te schakelen.

In de DSS-negende begon Tim Roodenburg met een honkslag, maar strandde op het derde honk. In de 2e9 opende Gregory Trinidad met een honkslag, maar daarna draaide de DSS-verdediging hun vijfde dubbelspel in de wedstrijd. Geestman gooide hierna drie slag op Steven Wharwood om de wedstrijd af te sluiten en de 1-0 winst veilig te stellen.


...Berry van Donselaar slaat een honkslag in de 2e inning...

...DSS draait het 2e dubbelspel in de 5e inning...

...Ryan Miner slaat een double in de 6e inning...
...en scoort even later het enige punt...

...Evan Simon startte voor The Hawks...


...De wedstrijd in Dordrecht was goed bezocht...


...Pinch-runner Gregory Trinidad duikt naar het honk in de 7e...
...Even later gaat hij in een dubbelspel uit na een vangbal...

...Allan Hazel draait voor een stootslag in de 8e inning...

...Tim Roodenburg opent de 9e met een honkslag...

...Joffrey Heus komt net te kort bij het 1e honk in de 9e...
...1B Gregory Trinidad ontvangt de bal op tijd...

...Home Plate Umpire Martijn Bosschaart...


...DSS draait het 5e dubbelspel in de 9e inning als...
...SS Mitchel Dautzenberg de bal naar 1B Tino van Erk gooit...

...Catcher Sven Jongejans feliciteert closer...
...Kevin Geestman met de winst en zijn save...
(© Alle Foto's: Robert Bos Photos)

(4 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.