Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 april 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar


Pirates wint tweemaal op Dag 2 Urbanus Toernooi
English
BUSSUM - Op Dag 2 van het jaarlijkse In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi in Bussum won L&D Amsterdam Pirates zaterdag beide wedstrijden en is nu koploper van het evenement. Amsterdam opende met een 6-1 winst vs. Vaessen Pioniers, waarna een 3-0 shutout volgde tegen Corendon Kinheim in het tweede duel. Dag 2 eindigde met een verrassende 4-3 zege van gastheer Mr. Cocker HCAW vs. Kinheim. Het evenement wordt zondag afgesloten.

In de opener van vandaag startte Rob Cordemans voor Pirates en stond vier hits toe in vier innings. Rookie Daan Hendrix nam het over in de vijfde en gooide de wedstrijd uit.

Amsterdam opende de score in de eerste inning op starter Steven van Groningen. Roelie Henrique begon met een stootslag-honkslag, schoof op na een opoferingsstootslag van Michael Duursma en bereikte het derde honk na een honkslag van Remco Draijer. Henrique scoorde even later in een double-steal situatie toen Draijer vanaf het eerste honk vertrok. Pioniers kwam langszij in de eigen eerste slagbeurt. Zerzinho Croes begon met een honkslag, schoof op na een honkslag van Dirk van 't Klooster en een 'force play-grounder' van Danny Rombley, waarna hij scoorde op een grounder van Vince Rooi.

Nadat Pioniers twee lopers in scoringspositie had achtergelaten in de tweede helft van de tweede inning hernam Pirates de leiding in de derde door tweemaal te scoren. Roelie Henrique begon met vier wijd en stal het tweede honk met één uit. Hierna kreeg ook Remco Draijer een vrije loop, waarna het duo opnieuw een double-steal uitvoerde, gevolgd door een foute aangooi, resulterend in een punt. Een opofferingsslag van Kenny Berkenbosch maakte er vervolgens 3-1 van.

Pirates voegde drie runs toe in de vijfde op Van Groningen. Met twee uit sloeg Michael Duursma een honkslag en kreeg Remco Draijer vier wijd, waarna Kenny Berkenbosch volgde met een 3-run homerun.

In de volgende wedstrijd tegen Kinheim scoorde Amsterdam tweemaal in de eerste inning op David Bergman. Björn Hato begon met een honkslag en Jesse Aussems volgde met een stootslag-honkslag. Met één uit zorgde Kenny Berkenbosch met een honkslag voor een punt, waarna een opofferingsslag van Bas de Jong de stand op 2-0 bracht.

Het derde punt werd gescoord in de zesde inning op nieuwe werper Pim Walsma. Kenny Berkenbosch begon met vier wijd, schoof op na een honkslag van Bas de Jong en een foute aangooi, waarna hij scoorde op een 'double play-grounder' van Rashid Gerard.

Amsterdam-starter Kevin Heijstek stond slechts drie hits toe in vijf innings, waarna Kyle Ward de laatste twee innings gooide.

In de laatste wedstrijd van Dag 2 stond Kinheim met 3-2 voor vs. HCAW, dat vervolgens tweemaal scoorde in de zevende en laatste inning om met 4-3 te winnen.

Kinheim opende de score in de eerste inning op Robin Schel. René Cremer begon met een tweehonkslag en scoorde op een one-out double van Quintin de Cuba.

HCAW kwam langszij in de tweede slagbeurt op Nick Veltkamp toen lead-off hitter Sergino Martis na een fout op het honk kwam en scoorde op een driehonkslag van Kevin Weijgertse.

Kinheim hernam de leiding in de derde inning toen Quintin de Cuba homerde met twee uit, maar HCAW wist opnieuw langszij te komen in de vijfde inning. Voormalig Kinheim-speler Roy Seltenrijch begon toen met een honkslag, kreeg het tweede honk na schijn en stal het derde honk. Met één uit kreeg Peter van Doesburg vier wijd. Een klap van volgende slagman Zerzinho Croes werd toen gevangen in het rechtsveld, waardoor Seltenrijch scoorde, maar de klap leidde ook tot een 'inning-ending double play', want Van Doesburg werd op het eerste honk uitgeschakeld.

Kinheim nam de leiding voor de derde keer in de zesde inning via een RBI-single van Mervin Gario op nieuwe werper Maickel Rietel. Maar opnieuw verzuimde Kinheim de voorsprong vast te houden. Raymond Rutte werd Kinheim's derde pitcher in de zevende inning en kwam met twee uit in de problemen. Hij gooide toen vier wijd op Roy Seltenrijch, raakte Bart Gabriels met een worp en zorgde voor volle honken met vier wijd voor Peter van Doesburg. De gelijkmaker werd hierna gescoord toen ook volgende slagman Linoy Croes een vrije loop kreeg. Even later nam HCAW de leiding toen Rutte Jasper Keijzer met een worp raakte.

(5 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.