Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 juli 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Pioniers wint duel op twee velden
English
HOOFDDORP / AMSTERDAM / BUSSUM / DORDRECHT - De top-4 in de Hoofdklasse continueerde hun dominantie door ook vandaag (zaterdag 5 juli) weer te winnen en dus meer afstand te nemen van de onderste vier. Het lijkt nu dus een kwestie van tijd te zijn voordat L&D Amsterdam Pirates en Corendon Kinheim zich verzekeren van een plek in de Play-Offs. DOOR Neptunus en Vaessen Pioniers kwalificeerden zich voor de 9-game Play-Offs in de eerste helft van de competitie.

Het was een regenachtige middag en dat leidde tot regen-onderbrekingen in drie van de vier wedstrijden. Eén van de 'delays' resulteerde in een unieke beslissing en dat gebeurde in Hoofddorp.

De wedstrijd tussen Vaessen Pioniers en UVV werd gestaakt na anderhalve inning toen een korte, maar hevige regenbui losbarstte. De bui duurde ongeveer 10 minuten en nadat die was overgetrokken begon de groundcrew met het herstel van het veld. Echter, men was niet in staat het veld weer speelklaar te krijgen!

Dit seizoen speelt Pioniers in het eerste seizoen in hun nieuwe, fraaie stadion. Echter, er zijn dit seizoen wat problemen geweest met het veld nadat het had geregend. Een paar weken geleden werd een thuiswedstrijd tegen L&D Amsterdam Pirates al 's morgens vroeg afgelast nadat het de nacht ervoor had geregend, omdat de klei die is gebruikt voor het infield en de werpheuvel simpelweg te modderig was geworden. Die dag werd het veld nog bekeken door een official en werd bevestigd dat het onbespeelbaar was.

Vanmiddag was het ook niet mogelijk het duel te hervatten nadat de regen was verdwenen. En dus werd een unieke beslissing genomen. De wedstrijd werd verschoven naar Veld 2 van het complex en daar verder uitgespeeld!

Het is waarschijnlijk de eerste keer dat een reguliere competitiewedstrijd in de Hoofdklasse is gespeeld op twee verschillende velden. In 2001 speelde Amsterdam Pirates in hun eerste seizoen op de huidige locatie op Sportpark Ookmeer. In dat seizoen werden twee wedstrijden op Veld 2 van dat complex gespeeld, maar die wedstrijden verhuisden van het hoofdveld voordat ze van start waren gegaan.

Op het moment dat de wedstrijd van vandaag in Hoofddorp werd onderboken in de tweede inning stond Pioniers met 3-0 voor. Na hervatting van het duel op het veel winderige Veld 2 werden nog veel punten toegevoegd. Pioniers stond in de zesde inning nog met slechts 8-6 voor, maar won uiteindelijk met 17-6.

In Amsterdam won L&D Amsterdam Pirates met 5-1 vs. ADO Lakers, wat nu elf wedstrijden op rij heeft verloren. Aanvankelijk opende ADO Lakers de score in de eerste inning via een honkslag van Christian Diaz, maar Pirates kwam langszij in de vierde op een 2-out double van Patrick Bok. Het was ook Bok, die Amsterdam op 2-1 zette toen hij een punt binnensloeg met een honkslag in de zesde slagbeurt. Twee runs werden daarna toegevoegd in de zevende en nog een punt volgde in de achtste. Dezelfde korte, maar hevige regenbui die Hoofddorp trof dreef richting Amsterdam en zo'n 10 minuten volgde ook daar een onderbreking van de wedstrijd. Het duel werd in de eerste helft van de derde inning gestaakt en dat duurde één uur en zes minuten, maar toen was het veld weer speelklaar.

Vanuit Amsterdam reisde de regenbui oostwaarts richting Bussum en kwam daar ongeveer een half uur later aan. De wedstrijd tussen Mr. Cocker HCAW en Corendon Kinheim werd hierdoor onderbroken in de eerste helft van de zesde inning, maar het veld in Bussum, dat een infield van kunstgras heeft, werd kort erna weer in gereedheid gebracht nadat de regen was gestopt en de 'delay' duurde slechts 22 minuten. Toen het duel werd onderbroken stond Kinheim met 3-1 voor. Na hervatting van de wedstrijd pakte HCAW een punt terug in de 2e6 via een honkslag van Roy Seltenrijch. Kinheim antwoordde met twee punten in de zevende toen Quintin De Cuba een 2-run homerun sloeg. Een wilde worp bezorgde de Haarlemmers nog een extra punt in de negende beurt.

In Dordrecht was de wedstrijd tussen DOOR Neptunus en Mampaey The Hawks de enige die niet werd onderbroken vanwege regen. Maar de wedstrijd ging wel zeven minuten later van start, mogelijk omdat het tijdens de voorbereiding op het duel even kort had gemiezerd. Neptunus won slechts met 2-0 en verlengde hun winning streak naar 16 wedstrijden. Neptunus scoorde het eerste punt in de eerste inning op een 'force play-grounder' en voegde het tweede punt toe in de vierde na een tweehonkslag van Shaldimar Daantji.

(5 juli)

(later meer)

Stand, Uitslagen & Programma
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.