Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 september 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Yoshida Challenge in Frankrijk begint met verrassing
English
LIEUSAINT (Seine-et-Marne), SÉNART VILLE NOUVELLE (Frankrijk) - Het France International Baseball Tournament, of Yoshida Challenge, is op donderdag (4 september) van start gegaan met een verrassing. Gastheer Frankrijk won met 8-7 in een oefenduel vs. Japan, wat niet met de nationale ploeg in Frankrijk is, maar wordt vertegenwoordigd door clubteam Seino Unyu. Op vrijdag won de Japanse ploeg met 11-3 vs. België in de eerste officiële wedstrijd van het toernooi.

Het Nederlands Honkbal Team komt zaterdagavond voor het eerst in actie tegen de Japanse ploeg, vanaf 19:00 uur. In de middag ontmoet Frankrijk België.

Het Nederlands Team speelt de volgende wedstrijd op zondag vs. België om 12 uur, waarna Frankrijk volgt op maandag om 19:00 uur. Het toernooi eindigt dinsdag met de finalewedstrijd.

Op donderdag keek Frankrijk tegen een 7-2 achterstand aan tegen de Japanse ploeg bij het begin van de tweede helft van de vijfde inning. Frankrijk scoorde toen tweemaal toen René Leveret een 2-run homerun sloeg. Leveret sloeg 3-uit-4, scoorde tweemaal en sloeg vier punten binnen.

Een volgend punt werd toegevoegd in de zesde na een grounder van Maxime Lefevre, waarmee de achterstand werd verkleind naar 7-5. Frankrijk kwam daarna langszij in de zevende, dankzij twee Japanse fouten en RBI-singles van Aram Kushigian en Arthur Paturel.

Japan wist geen punten meer toe voegen en dus was de stand 7-7 toen de negende inning van start ging. In de tweede helft van de slagbeurt sloegen de eerste twee Franse slagmensen een honkslag en schoven op na een grounder. Om een gedwongen loop te creëren werden de honken volgezet via opzettelijk vier wijd. Maar een opofferingsslag van Arthur Paturel bracht hierna het winnende punt binnen.

Op vrijdag stond Japan met slechts 1-0 voor na vijf innings tegen België, maar kwam toen tot een rally van zes runs in de zesde slagbeurt om een meer comfortabele voorsprong te nemen, waarna vier runs werden toegevoegd in de volgende drie innings.

België scoorde hun drie punten in de 2e6. Met één uit sloegen Jamie Verheyleweghen en Dennis De Quint back-to-back triples, gevolgd door een RBI-single van Thomas De Wolf. Hierna sloeg ook Vincent King een honkslag, gevolgd door een fout, waardoor De Wolf het derde honk bereikte. En die scoorde even later op een opofferingsslag van van Robin Roevens.

(5 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.