Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 september 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Nederlandse honkbalvrouwen met lege handen vs. Venezuela
English
MIYAZAKI (Japan) - Het Nederlands Dames Honkbal Team heeft vandaag (vrijdag 5 september) met 6-1 verloren van Venezuela in de eerste wedstrijd van de Tweede Ronde van de Women's Baseball World Cup in Japan. Nederland sloeg slechts twee honkslagen en maakte vier veldfouten. De ploeg sluit de Tweede Ronde zaterdag af tegen Hong Kong, wat eveneens nog puntloos is. Wat het resultaat van die wedstrijd ook wordt, Nederland ontmoet Hong Kong zondagochtend opnieuw in de wedstrijd om de zevende en achtste plaats.

Hoewel de ploeg maar twee hits sloeg nam Nederland een 1-0 voorsprong mee de vijfde inning in. Venezuela kwam toen langszij en volgde met een 5-run rally in de zesde slagbeurt.

In de derde inning opende Oranje de score. Susanne van Kampen begon met vier wijd, waarna ze veilig het tweede honk bereikte na een fout op een 'force play-grounder' van Paulieke Breukers. De twee schoven op via een grounder van Kyra van Genderen, waarna het punt werd gescoord toen ook Esther Maliepaard uitging op een grounder.

In de volgende twee slagbeurten waren er nog een paar Nederlandse honkloopsters. In de vierde opende Marije Filius met vier wijd, maar ging gedwongen uit. In de vijfde werd Susanne van Kampen geraakt door een worp met één uit, maar ook zij ging gedwongen uit.

Venezuela had zeven loopsters op de honken achter gelaten in de eerste vier innings, waarna de ploeg langszij kwam in de vijfde. Lead-off hitter Yoselin Carolina Gimenez Daylin werd geraakt door een worp, schoof op na een opofferingsstootslag en een grounder, waarna ze scoorde op een honkslag van Johana Patricia Perez Perez. That leidde tot een werpsterswissel, want Ciska Welboren nam het over van starter Marijke van Veen. Zij raakte de volgende slagvrouw met een worp, waarna Manager Eddie Dix besloot opnieuw een andere werpster naar de heuvel te halen. Dat werd Maaike Haak, maar die raakte eveneens een slagvrouw, zodat de honken vol kwamen te staan. De inning eindigde even later toen korte stop Sofie van de Wiel een prima vangbal maakte op een line drive van Patricia Jisela Segovia Alvarado.

In de eerste helft van de zesde ging Nederland op rij uit, waarna Venezuela toesloeg met een 5-run rally op slechts twee hits. De Nederlandse verdediging droeg bij met drie fouten, zodat alle vijf punten onverdiend waren.

Met een 6-1 achterstand in de 1e7 sloegen Sofie van de Wiel en Anouk Vergunst back-to-back doubles met één uit om een einde te maken aan de No-Hitter van Keila Josefina Aranguren Ferre, maar die volgde met twee strikeouts om de inning en de wedstrijd mee af te sluiten.

(5 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.