Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 oktober 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
(door Marco Stoovelaar met foto's van Robert Bos)

The Hawks wint en zorgt voor 5e en beslissende wedstrijd
English
HAARLEM - Met een 10-5 overwinning bij DSS bracht Mampaey The Hawks de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off vandaag (zondag 5 oktober) weer in balans en zorgde daarmee voor een vijfde en beslissende wedstrijd. Dat duel, wat nu een 'winner takes all one-game play-off' is geworden, wordt aanstaande zaterdag in Dordrecht gespeeld. De winnaar van die wedstrijd speelt volgend seizoen in de Hoofdklasse.

De laatste twee seizoenen waren in deze reeks ook alle vijf wedstrijden nodig om tot een beslissing te komen. Vorig jaar handhaafde ADO Lakers zich in de Hoofdklasse door de best-of-five met 3-2 te winnen van Twins. In 2012 was het The Hawks dat met 3-2 won vs. Sparta-Feyenoord en naar de hoogste afdeling promoveerde.

Voor de vierde keer tijdens deze Series was het de uitspelende ploeg die het veld als overwinnaar verliet. Aanvankelijk keek The Hawks tegen een 1-0 achterstand aan na één inning, maar stond met 7-1 voor na afloop van de eerste helft van de derde inning. DSS verkleinde de achterstand even later naar 7-5, maar wist het duel niet meer in eigen voordeel om te draaien. En dus is een vijfde en beslissende wedstrijd nodig.


...The Hawks viert de winst en dwingt een 5e duel af...
(© Foto: Robert Bos Photos)
Nadat DSS-starter Jorn van Ingen drie nullen op rij had gekregen in de eerste inning nam de thuisploeg een 1-0 voorsprong in de tweede helft van de slagbeurt. Ryan Miner begon met een tweehonkslag, gevolgd door een fout in het outfield, waardoor hij het derde honk kon bereiken. Hij scoorde even later toen volgende slagman Sven Jongejans een opofferingsslag sloeg. Hierna kreeg Tino van Erk vier wijd en sloeg Mitchell Koot een honkslag, maar een dubbelspel sloot de inning af.

The Hawks antwoordde met twee runs in de tweede inning. Berry van Donselaar opende met een honkslag en Steven Wharwood kreeg vier wijd met één uit. Een tweehonkslag van Gregory Trinidad leverde vervolgens het gelijkmakende punt op en zorgde voor lopers op het tweede en derde honk. Aschwin Rokx volgde met een RBI-single, waardoor Wharwood scoorde, maar Trinidad werd op de plaat uitgeschakeld toen hij ook probeerde te scoren op de klap.

Een 4-run rally volgde in de eerste helft van de derde inning. Lead-off hitter Tony Enos bereikte het honk na een fout, waarna Jules Peters vier wijd kreeg en de twee opschoven na een opofferingsstootslag van Kevin Moesquit. Ze scoorden beiden toen Berry van Donselaar volgde met een honkslag. Volgende slagman Bob de Bruijn werd geraakt door een worp, waarna een tweehonkslag van Steven Wharwood en een honkslag van Gregory Trinidad voor de volgende twee punten zorgden en de stand opvoerden naar 6-1. Het leidde ook tot een werperswissel, want Rik Geestman nam het over. Geestman, die ook de Pitching Coach is van DSS, zag Aschwin Rokx een opofferingsslag slaan, waardoor het 7-1 werd. De rally stopte toen volgende slagman Gino Hersilia de bal richting tweede honk sloeg, maar daar werd de bal geraakt door loper Trinidad, die werd uitgegeven, zodat de inning ten einde kwam, terwijl Hersilia een honkslag op zijn naam kreeg. Normaal gesproken is dit een zeldzame situatie, maar gebeurde het voor de tweede keer in een week. Afgelopen zondag was het een DSS-loper die in aanraking kwam met een geslagen bal en werd uitgegeven, eveneens in Haarlem.

Met een 7-1 achterstand had ook DSS een productieve derde slagbeurt, scoorde viermaal en verkleinde de achterstand naar 7-5. Mitchel Dautzenberg opende met een driehonkslag, waarna Ryan Miner vier wijd kreeg. Een punt werd toen gescoord toen de lopers het volgende honk kregen na schijn, waarna ook Sven Jongejans een vrije loop kreeg. De honken kwamen vol te staan toen Tino van Erk een honkslag sloeg. DSS scoorde even later snel achter elkaar de drie punten. Het eerste na een honkslag van Mitchell Koot, de volgende twee via opofferingsslagen van Tim Roodenburg en Seb Visser. Joffrey Heus sloeg nog een honkslag, maar de inning kwam ten einde toen korte stop Tony Enos een line drive ving van Allan Hazel.

Na drie productieve innings, waarin 12 punten werden gescoord en 13 honkslagen werden genoteerd, waren beide slagploegen zwijgzaam in de volgende drie slagbeurten. The Hawks voegde twee hits en een punt toe in de vijfde inning, terwijl DSS twee lopers achterliet, ook in de vijfde. Geestman had vijf slagmensen op rij uitgeschakeld toen hij een 2-out single moest toestaan aan Steven Wharwood in de vijfde. Een puntscorende tweehonkslag van Gregory Trinidad volgde, maar die ging even later uit bij een steelpoging. In de 2e5 opende Tino van Erk met vier wijd en sloeg Mitchell Koot (hij sloeg 3-uit-5) een honkslag, wat zorgde voor een werperswissel. Kevin van Veen nam het over van starter José Moreno, zag de lopers opschuiven na een opofferingsstootslag, maar kreeg daarna twee nullen om de inning af te sluiten.

The Hawks voegde nog twee runs toe in het restant van het duel. In de zevende opende Jules Peters met een honkslag en scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Kevin Moesquit. In de negende, op nieuwe werper Max Ploegstra, begon Peters opnieuw met een honkslag en stal het tweede honk. Moesquit kreeg vier wijd en Peters scoorde vervolgens toen er een fout volgde op een groundout van Berry van Donselaar om de stand op 10-5 te brengen.

DSS kreeg nog een scoringskans in de achtste inning. Met één uit sloeg Joffrey Heus een honkslag, net als Mitchel Dautzenberg met twee uit. De inning eindigde daarna met een gedwongen nul. In de negende inning sloeg Tino van Erk een honkslag met één uit, maar The Hawks maakte een einde aan de wedstrijd met een dubbelspel om een vijfde wedstrijd af te dwingen.


...Coaches Frank Koot (links) en Ronald de Bont...

...Umpires Rob Has (3B), Fred Oosterling (2B) & Peter Brink (1B)...

...DSS eerste honkman baseman Tino van Erk maakt een fraaie nul en schakelt een slagman uit in de eerste inning...

...José Moreno startte voor The Hawks...

...DSS-starter Jorn van Ingen...

...Catcher Sven Jongejans gaat de bal ontvangen om...
...Gregory Trinidad in de 2e inning uit te schakelen...
...Steven Wharwood (44) heeft net de 'go-ahead run' gescoord...

...Kevin Moesquit plaatst een opofferingsstootslag in de...
...3e inning om twee lopers in scoringspositie te brengen......Berry van Donselaar volgt met een 2-run single...
...en zet The Hawks op een 4-1 voorsprong...

...Steven Wharwood op het 2e honk na zijn RBI-double...
...in de 3e; Achter hem korte stop Mitchel Dautzenberg...

...Mitchel Dautzenberg opent de tweede helft van de...
...3e inning met een triple en scoort even later...

...Mitchell Koot op het 1e honk na zijn RBI-single in de 3e inning...
...Gregory Trinidad is de 1e honkman...

...Allan Hazel lines out in de 3e inning...

...Rik Geestman werd de nieuwe DSS-pitcher in de 3e...

...Kevin van Veen neemt het over in de 5e inning...

...Home Plate Umpire Roy van de Wateringen...

...2B Kevin Moesquit schakelt een slagman uit in de 7e inning...


...Gregory Trinidad heeft een speciale relatie met zijn knuppel...
...Vandaag sloeg hij 3-uit-4 met 2 doubles en 3 RBI's...
(© Alle Foto's: Robert Bos Photos)

(5 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.