Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 april 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar


Pirates wint Urbanus Toernooi
English
BUSSUM - L&D Amsterdam Pirates won zondag het jaarlijkse In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi. De ploeg sloot het toernooi af met een 6-6 gelijkspel tegen gastheer Mr. Cocker HCAW, dat op de tweede plaats eindigde.

Eerder op de dag won Corendon Kinheim met 3-1 vs. Vaessen Pioniers om op de derde plaats te eindigen.

Amsterdam-pitcher Kevin Heijstek werd uitgeroepen tot Beste Pitcher van het toernooi. Dirk van 't Klooster, die dit seizoen debuteert in het team van Pioniers, was de Beste Slagman en werd ook gekozen tot Meest Waardevolle Speler.

Het is de eerste keer dat Amsterdam Pirates winnaar is van het jaarlijkse evenement, dat sinds 1981 wordt georganiseerd. Het evenement is vernoemd naar de legendarische Coach Charles Urbanus Sr., de oom van Charles Urbanus Jr., die dit seikzoen als Hoofd Coach terugkeert bij Amsterdam Pirates na een jaar afwezigheid. Charles Sr. was de broer van de legendarische werper Han Urbanus, de vader van Charles Jr.

Dit jaar was de 32e editie van het toernooi. Vanwege weersomstandigheden waren er geen toernooien in 1985 en 2003.

Het toernooi werd aanvankelijk georganiseerd door het Amsterdamse Amstel Tijgers. Eind 1988 fuseerde Amstel Tijgers met HCAW, resulterend in HCAW-Tijgers (een naam die de vereniging vier seizoenen droeg). In 1988 en 1989 was het Pim Mulier Stadion de locatie van het toernooi en was Haarlem Nicols gastheer. Sinds 1990 wordt het toernooi georganiseerd door HCAW op het complex in Bussum.De derde dag van het toernooi begon met een 3-1 overwinning van Kinheim vs. Pioniers.

Aanvankelijk stond Kinheim na twee innings met 1-0 achter, maar kwam langszij in de derde en won het duel door tweemaal te scoren in de zevende slagbeurt.

Pionies opende de score in de eerste inning op starter Glenn Wassink, die vijf innings gooide. Zerzinho Croes begon met een tweehonkslag, schoof op na een grounder en scoorde op een honkslag van Dirk van 't Klooster.

Kinheim bracht de stand in balans in de derde slagbeurt op Elton Koeiman, die eveneens vijf innings gooide. Bruce Martinus begon toen met een honkslag, schoof op toen een fout werd gemaakt op een opofferingsstootslag van voormalig Pionier Jefferson Muzo en een OSS van René Cremer en scoorde vervolgens op een opofferingsslag van Björn Henrichs.

Het duel bleef hierna gelijk in de volgende drie innings, maar Kinheim nam een 3-1 voorsprong in de eerste helft van de zevende inning. Kinheim scoorde toen op reliever Scott Ronnenbergh, die recentelijk werd released door de Seattle Mariners, zodat een einde kwam aan zijn professionele loopbaan. Kinheim sloeg drie hits, maar de Pioniers-verdediging maakte ook twee fouten in de inning. Lead-off hitter Jeffrey Arends bereikte het honk na een fout en schoof op na een OSS van Mervin Gario en een honkslag van rookie Sander Paap. Dashenko Ricardo volgde met een RBI-single die Kinheim op 2-1 zette. Een foute aangooi volgde op de honkslag, waardoor er lopers op het tweede en derde honk kwamen. Met twee uit bracht René Cremer Paap binnen met een honkslag, maar Ricardo werd op de plaat uitgegooid bij een poging ook te scoren.

In de 2e7 nam Arshwin Asjes de pitching over voor Kinheim, gooide driemaal drie slag en verdiende een save.

Vaessen Pioniers - Corendon Kinheim 1-3 (7)
RHE
Corendon Kinheim0010002-350
Vaessen Pioniers1000000-154
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Glenn Wassink5-2511
Pim Walsma, W (1-0)131---
Arshwin Asjes, SV (1)13----
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Elton Koeiman52121-
Scott Ronnenbergh, L (0-1)21-32-
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Fred Groenewegen, 3B-Niek Elshof.
Official Scorers-Feiko Drost, Gyorgyike Horvath.
Speeltijd-1:37 hr.In de laatste wedstrijd van Dag 3 en van het evenement troffen gastheer HCAW en Amsterdam Pirates elkaar in het duel dat beslissend was voor de toernooiwinst. Pirates was koploper na twee dagen, maar een verlies zou HCAW de toernooiwinst bezorgen op basis van het onderlinge resultaat. De wedstrijd eindigde in 6-6 en dus eindigde Pirates op de eerste plaats en HCAW op de tweede plek.

HCAW had de toernooiwinst tweemaal in zicht, want de ploeg stond tweemaal voor in het duel, maar wist dat niet vast te houden.

Pirates opende de score met drie onverdiende punten in de eerste inning. Met één uit bereikte Michael Duursma het honk na een fout, waarna Kenny Berkenbosch vier wijd kreeg met twee uit. De honken kwamen vol te staan toen startende werper Tony Kreisel een honkslag tegen kreeg van Bas de Jong. Even later veegde Percy Isenia de honken schoon met een 3-run single om Amsterdam een vroege voorsprong te bezorgen.

HCAW antwoordde met twee runs in de eerste slagbeurt op Jos de Jong. Linoy Croes begon met een tweehonkslag en scoorde toen volgende slagman Jasper Keijzer het honk bereikte op een foute aangooi. De laatste schoof op via een wilde worp en scoorde na een nieuwe fout op een grounder van Sergino Martis.

In de derde inning scoorde HCAW nog eens drie punten toen de Amsterdamse verdediging opnieuw twee fouten maakte. Linoy Croes sloeg een honkslag en Jasper Keijzer kreeg vier wijd, waarna de eerste gedwongen uitging op een klap van Jorin van Amstel. De honken kwamen vol te staan toen Sergino Martis het honk bereikte via een fout. Nadat een vangbal de tweede nul opleverde scoorden de drie lopers toen een klap van Rossini Frolijk werd gemist in het linksveld en dat bezorgde HCAW een 5-3 voorsprong.

In de vierde inning kwam Amsterdam langszij op reliever Marco Schel. Percy Isenia kreeg toen vier wijd en Rashid Gerard sloeg een tweehonkslag. Een wilde worp en een honkslag van Bas Nooij maakten er daarna 5-5 van.

HCAW nam een 6-5 voorsprong in de 2e5 op closer Jurrian Koks. Jasper Keijzer bereikte toen het honk op de derde fout in dit duel van korte stop Jesse Aussems en ging scoren op een tweehonkslag van Sergino Martis.

In de 1e6 maakte Pirates er 6-6 van op nieuwe werper Gijs van Els. Rashid Gerard kreeg vier wijd en Bas Nooij volgde met een ground-rule double en hierna was het een opofferingsslag van Jesse Aussems die de stand in balans bracht.

Mr. Cocker HCAW - L&D Amsterdam Pirates 6-6 (6)
RHE
L&D Amsterdam Pirates300201 -665
Mr. Cocker HCAW203010 -641
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Jos de Jong42125-
Jurrian Koks21-21-
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Tony Kreisel32223-
Marco Schel, BS (1)1-1222
Daley Paalvast1--1--
Gijs van Els, BS (1)1-1111
Umpires: HP-Fred Groenewegen, 1B-Niek Elshof, 3B-Winfried Berkvens.
Official Scorers-Feiko Drost, Gyorgyike Horvath.
Speeltijd-1:52 hr.

(6 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.