Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 juli 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
ADO Lakers uitgeschakeld voor Play-Offs; Pioniers wint in 10e
English
DEN HAAG / VLEUTEN / AMSTERDAM / BUSSUM / DORDRECHT - De huidige top-4 completeerde vandaag, zondag 6 juli, een 3-game sweep en ook viel vandaag de eerste beslissing in de tweede helft van de competitie. Met het verlies van vandaag is ADO Lakers niet meer in staat de tweede plaats te bereiken en is daardoor officiëel uitgeschakeld voor de Play-Offs. En dus is ADO Lakers nu de eerste ploeg die weet dat het na het reguliere seizoen zal deelnemen aan de Play-Downs. Dit is een reeks van negen wedstrijden die zal bepalen welke ploeg gaat uitkomen in de Promotie/Degradatie Play-Off.

Het seizoen wordt nu voor bijna twee weken onderbroken, want aanstaande vrijdag gaat de 27e editie van start van de Haarlemse Honkbal Week in het Pim Mulier Stadion in Haarlem.

Op eigen veld in Den Haag verloor ADO Lakers met 13-1 van L&D Amsterdam Pirates, dat tot 16 hits kwam, waaronder drie van Kenny Berkenbosch, Percy Isenia en Koen Nooij. De laatste droeg ook bij met vier binnengeslagen punten. Met het verlies staat de losing streak van ADO Lakers nu op 12.

In Dordrecht verlengde koploper DOOR Neptunus hun winning streak naar 17 wedstrijden door met 12-2 te winnen bij Mampaey The Hawks, wat dit seizoen nog altijd puntloos is op eigen veld. Neptunus kwam tot 13 honkslagen, waaronder drie van rookie Shurman Marlin en Urving Kemp. Benjamin Dille scoorde vier punten voor de Rotterdammers.

In Vleuten stond Vaessen Pioniers na drie innings met 3-1 achter bij UVV, maar nam daarna een 4-3 voorsprong in de zesde inning toen Kevin Dirksen een 2-run homerun sloeg. UVV kwam langzij in de achtste en dwong een verlenging af. Pioniers sloeg toen met vijf runs toe in de eerste helft van de 10e inning om met 9-4 te winnen. In de slagbeurt zette Mark-Jan Moorman Pioniers op voorsprong met een 3-run double. De volgende punten werden even later gescoord na een tweehonkslag van Djewi Appelman en een honkslag van Dirk van 't Klooster. De laatste had vandaag twee honkslagen (net als gisteren) en verhoogde zijn carrière-totaal naar 1.161, zodat hij nu nog maar vijf honkslagen nodig heeft om het All-Time Hit Record van Marcel Joost te evenaren.

In Bussum won Corendon Kinheim vs. Mr. Cocker HCAW, hoewel de ploeg met 12-9 werd 'outhit'. Aanvankelijk wist Kinheim niet te produceren op startende werper Maickel Rietel, die een No-Hitter meenam naar de zesde inning. Kinheim brak toen de No-Hitter en de ShutOut en nam een 3-0 voorsprong. Kinheim opende de score via een 2-run homerun van Quintin De Cuba.

(6 juli)

(later meer)

Stand, Uitslagen & Programma
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.