Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 september 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Kleine zege Nederlands HB Team in Frankrijk
English
LIEUSAINT (Seine-et-Marne), SÉNART VILLE NOUVELLE (Frankrijk) - Het Nederlands Honkbal Team is de Yoshida Challenge, het internationale toernooi in Frankrijk, vanavond (zaterdag 6 september) begonnen met een kleine 2-0 zege tegen Seino Unyu, de Japanse vertegenwoordiger in het evenement. Afgelopen donderdag verloor de Japanse ploeg verrassend met 8-7 in een oefenduel van het organiserende Frankrijk. Eerder vandaag won Frankrijk met 6-3 van België.

Het Nederlands Team bereikte slechts viermaal de honken in de eerste zes innings op de ervaren werper Shoji Saeki. De 31-jarige werper gooide het hele duel, kwam tot zevenmaal drie slag en stond negen honkslagen toe, waarvan er vijf in de zevende en achtste inning werden genoteerd. Saeki is een oude bekende van Nederland, want hij stond ook tegenover de ploeg tijdens de Haarlemse Honkbal Week in 2006. Destijds won Oranje slechts met 6-5.

De Japanse ploeg bereikte zevenmaal de honken in de eerste vijf innings op starter Diegomar Markwell. De ploeg was echter productiever, want het had een loper op het tweede honk met één uit in de eerste inning en had lopers op het eerste en tweede honk in de tweede slagbeurt. De loper in de eerste slagbeurt werd uitgeschakeld na een grounder, gevolgd door een 'inning-ending strikeout'. In de tweede leidde een line drive tot een 'inning-ending double play'. De Nederlandse verdediging draaide nog een dubbelspel in de vierde.

De vierde inning was de enige productieve slagbeurt voor Nederland, voordat de ploeg weer de honken bereikte in de zevende. Saeki had de eerste zeven slagmensen op rij uitgeschakeld en kreeg toen een one-out single tegen van Kevin Moesquit, maar die ging uit bij een steelpoging en dat betekende het einde van de inning.

In de vierde, met twee uit, sloegen Yurendell de Caster en Gianison Boekhoudt een honkslag, waarna ook Kalian Sams een honkslag sloeg en daarmee voor de minimale voorsprong zorgde.

Na de honkslag van Sams schakelde Saeki weer acht slagmensen op rij uit. Met één uit in de zevende bereikte Sams weer het honk via een honkslag en volgde Dashenko Ricardo met twee uit, maar beiden strandden.

In de achtste inning voegde Oranje een 'insurance run' toe. Met twee uit sloeg Nick Urbanus een honkslag, schoof op naar het derde honk na een honkslag van Yurendell de Caster en scoorde op een honkslag van Gianison Boekhoudt om de stand op 2-0 te brengen.

In de eerste helft van de zesde inning nam Kevin Heijstek het over van Markwell en had een sterk optreden. De rechtshander zorgde voor negen nullen op rij, waarna hij een lead-off triple in de negende inning moest toestaan aan Shingo Tomyo. Maar hierna maakten twee grounders en een strikeout een einde aan de wedstrijd.

De Nederlandse line-up was als volgt:
Gilmer Lampe (LF, 0-uit-4), Nick Urbanus (3B, 1-uit-4), Yurendell de Caster (1B, 2-uit-4), Gianison Boekhoudt (DH, 2-uit-4), Kalian Sams (CF, 2-uit-4), Danny Rombley (RF, 0-uit-3), Dashenko Ricardo (C, 1-uit-3), Kevin Moesquit (2B, 1-uit-3), Michael Duursma (SS, 0-uit-3).

(6 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.