Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 september 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Roger Bernadina terug in Major League
English
LOS ANGELES, California (USA) - De Nederlandse outfielder Roger Bernadina is weer terug in de Major League nadat zijn contract zaterdag (6 september) was overgenomen door de Los Angeles Dodgers. Eerder in de week werd Bernadina opgenomen in de voorlopige selectie van 27 spelers voor het Nederlands Honkbal Team voor het komende Europees Kampioenschap, dat aanstaande vrijdag begint. Maar omdat de Major League-rosters vanaf 1 september uitgebreid kunnen worden naar 40 spelers was het te verwachten dat Bernadina één van de spelers zou zijn die zou worden toegevoegd.

Bernadina begon het seizoen bij de Cincinnati Reds, met wie hij in 44 Major League-wedstrijden speelde en .153 (9-uit-59) sloeg. Hij werd op 27 juni released, maar werd op 7 juli weer gecontracteerd door de Dodgers. Sindsdien kwam hij uit voor de Albuquerque Isotopes in Triple-A.

Profspelers die tot aan het Triple-A niveau spelen zijn gerechtigd uit te komen voor de nationale ploeg van hun land. Maar spelers op 40-man Major League-rosters zijn niet beschikbaar. En nu Bernadina terug is in de Major League, en vrijwel zeker tot aan het einde van het seizoen bij de Dodgers zal blijven, zal hij niet kunnen uitkomen voor Oranje tijdens het EK in Tsjechië.

Zaterdagavond, een paar uur nadat hij aan het roster was toegevoegd, maakte Bernadina zijn debuut in een Dodger-uniform in het thuisdueel tegen de Arizona Diamondbacks. Met de stand op 2-2, in de tweede helft van de achtste inning, kwam Bernadina in het duel als pinch-runner voor Juan Uribe, nadat de laatste was begonnen met een honkslag. Met één uit was Bernadina sneller dan de aangooi naar het tweede honk op een 'force play-grounder' van Justin Turner. Met twee uit scoorde Bernadina de 'go-ahead run' toen Dee Gordon een honkslag sloeg. Na een werperswissel sloeg Hanley Ramirez een ground-rule double die nog eens twee punten opleverde en de stand opvoerde naar 5-2.

In de eerste helft van de negende inning sloot Kenley Jansen, net als Bernadina geboren op Curaçao, de wedstrijd voor de Dodgers af. Het toeval wil dat Jansen in de slagvolgorde de vervanger was van Bernadina. Jansen completeerde de Nederlandse invloed in dit duel met het verdienen van een save, zijn 41e van het seizoen.

(6 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.