Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 september 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Honkbalvrouwen komen ook tekort vs. Hong Kong
English
MIYAZAKI (Japan) - Het Nederlands Dames Honkbal Team sloot de Tweede Ronde van de Women's Baseball World Cup in Japan vandaag (zaterdag 6 september) af met een 19-11 nederlaag tegen Hong Kong. Voor de wedstrijd van vandaag had ook Hong Kong alle wedstrijden verloren, waaronder een 19-0 shutout vs. Japan en 29-1 verlies vs. Australië in de Eerste Ronde, maar ook een nipte 5-4 nederlaag vs. Venezuela. In de Tweede Ronde verloor Hong Kong met 19-4 van Chinese Taipei voor de wedstrijd van vandaag tegen Nederland.

En zo was de wedstrijd van vandaag dus een winstmogelijkheid voor de Nederlandse vrouwen. Echter, het duel werd al beslist in de eerste inning, waarin Hong Kong tot een rally van zeven runs kwam. De Aziatische ploeg verhoogde de stand naar 9-0 in de derde, voordat Nederland iets terug kon doen. Na een punt te hebben gescoord in de 2e3 kwam Oranje tot een rally van vijf runs in de vierde, maar hierna reageeerde Hong Kong met drie runs in de vijfde en nog eens vijf in de zesde om de stand op 17-6 te brengen. Nederland scoorde opnieuw vijfmaal in de 2e6, maar kon het duel niet meer omdraaien. Hong Kong voegde nog twee punten toe in de zevende om de eindstand op 19-11 te bepalen.

Nederland ontmoet Hong Kong opnieuw op zondagochtend in het duel om de 7e en 8e plaats. Japan en USA staan tegenover elkaar in de allesbeslissende finale. Japan bereikt de finale door met 12-2 te winnen van Canada, waardoor hun WK-winning streak werd verlengd naar elf wedstrijden.

Canada ontmoet Australië in het bronzen duel. De Australische speelster Leigh Godfrey, die vorig seizoen in de Hoofdklasse uitkwam voor Oolders Omaco Sparks Haarlem, heeft de kans om de eerste speelster in de historie te worden die een medaille wint op zowel het WK Honkbal als WK Softbal voor vrouwen. Vorige maand won ze het brons op het WK Softbal in Haarlem.

In de eerste inning scoorde Hong Kong zeven punten op slechts twee honkslagen. Hong Kong kon de eerste vier punten wel heel makkelijk scoren, want Oranje-starter Jessica Kroeskop gooide vier wijd op de eerste zeven (!) slagvrouwen die ze tegenover zich kreeg. Met de honken vol werd ze afgelost door Anouk Vergunst, die werd begroet met een RBI-single van Wing Ki Mui. Nadat een vangbal achter het binnenveld (geen binnenhoog) de eerste nul opleverde, voegde Tsz Ching Lau een 2-run single toe die er 7-0 van maakte. Een gedwongen nul en groundout maakten even later eindelijk een einde aan de inning. Maar het was te laat, want de achterstand bleek teveel te zijn.

Met een 9-0 achterstand scoorde Nederland het eerste punt in de 2e3 toen pinch-runner Kelly Zuurendonk scoorde op een 'force play-grounder'. De achterstand werd teruggebracht naar 9-6 toen een 5-run rally volgde in de vierde slagbeurt op slechts één honkslag. Dit keer was het Hong Kong-pitcher Hei Ting Lau, die moeite had de slagzone te vinden. Met één uit gooide ze tweemaal vier wijd, en met twee uit volgde een wilde worp en nog eens twee vrije lopen, zodat werd gescoord. Een werpsterswissel volgde, waarna Nederland een punt toevoegde toen Kyra van Genderen het honk bereikte na een fout. Een wilde worp en geraakt werpster met volle honken voor Esther Maliepaard zorgden voor de volgende twee punten. De honken kwamen weer vol te staan na vier wijd voor Famke Gildemacher en daarna sloeg Marije Filius de enige honkslag in de inning om de stand op 9-6 te brengen. Er volgde weer een werpsterswissel en toen bleven drie loopsters achter toen een vangbal de inning af sloot.

Hong Kong nam meer afstand door drie punten te scoren in de vijfde en vijf in de zesde, zodat het 17-6 werd. In de 2e6 had Oranje weer een 5-run rally om de stand terug te brengen tot 17-11. Pinch-hitter Thari Diefenbach opende met een tweehonkslag. Ze scoorde later op een honkslag van Loes Asmus, waarna later werd gescoord met volle honken na vier wijd voor Annemiek Koehorst en geraakt werpster voor Paulieke Breukers. Een fout leverde nog eens twee Nederlandse punten op, maar daar bleef het bij voor Oranje.

(6 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.