Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 mei 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Roger Bernadina terug in Major League
English
CINCINNATI, Ohio (USA) - De Nederlandse outfielder Roger Bernadina keerde woensdag (7 mei) weer terug in de Major League. Officiëel werd hij dinsdag door de Cincinnati Reds weer teruggehaald toen de club zijn contract overnam van de Louisville Bats, het Triple-A team van de club.


...Roger Bernadina...
...terug in Majors...
(© Foto: Henk Seppen)
Op het roster neemt Bernadina de plek in van outfielder Jay Bruce, die op de disabled list werd geplaatst na een operatie voor een gescheurde meniscus in zijn linkerknie. Maandag werd Bernadina naar Triple-A gestuurd, maar hij was nog niet uit Cincinnati vertrokken in afwachting van wat er met hem ging gebeuren. Een dag later kreeg hij te horen dat weer aan het roster was toegevoegd en moest afreizen naar Boston.

Woensdagavond was Bernadina weer terug in de startende line-up van de Reds, want hij was de rechtsvelder in de tweede wedstrijd van een 2-game series tegen de Boston Red Sox in Boston. De 29-jarige Bernadina was de zevende slagman in de slagvolgorde. De openingsslagman voor de Reds was Skip Schumaker, de speler voor wie Bernadina aanvankelijk afgelopen zaterdag plaats moest maken. Schumaker sloeg een 2-run homerun in de derde inning om de Reds op een 2-0 voorsprong te zetten.

Bernadina sloeg een harde line drive richting eerste honk in zijn eerste slagbeurt, maar werd uitgeschakeld. In zijn tweede slagbeurt kreeg hij vier wijd, maar ging gedwongen uit op het tweede honk. In zijn derde slagbeurt kwam Bernadina aan slag met de honken vol en nul uit in de eerste helft van de zevende inning. Bernadina sloeg de bal naar tweede honkman Dustin Pedroia, die een hoge aangooi maakte naar het eerste honk, waar Mike Napoli het honk op tijd kon aanraken om Bernadina uit te schakelen, maar die had wel het leidende punt binnengeslagen. Echter, de BoSox kwamen terug en wonnen met 4-3.

Zaterdag werd Bernadina door de Reds 'designated for assignment' om ruimte te maken op het 25-man Major League-roster voor infielder/outfielder Skip Schumaker. De laatste werd op 21 maart tijdens Spring Training op de 'disabled list' geplaatst toen zijn linkerschouder uit de kom raakte, maar vandaag keerde hij weer terug na een herstelperiode.

Bernadina werd tijdens de Spring Training opgenomen op het big league-roster. In 23 wedstrijden sloeg Bernadina tot nu toe .143 (4-uit-28) en sloeg hij 1-uit-11 als pinch-hitter.

Wanneer een speler wordt 'designated for assignment' heeft een club verschillende opties. Hij kan binnen 10 dagen na de bekendmaking weer terugkeren op het roster, maar een speler kan ook naar de minor league worden gestuurd, worden geruild of zelfs worden released.

(5 mei)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar marco@stoovelaar.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.