Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 mei 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Startende Werpers komende series
English
AMSTERDAM - De vierde 3-game series van het seizoen 2014 gaat op donderdagavond van start, als het weer tenminste meewerkt. Voor donderdag wordt in de ochtend- en avonduren regen verwacht, maar wel een droge periode in de middag. Voor de dagen erna blijft het wisselvallig, maar is er ook ruimte voor zonnige periodes. Echter, voor donderdag en zondag is er verwachte neerslagkans van 90 procent, terwijl er 80% kans op neerslag is op vrijdag en zaterdag. Hoe dan ook, de meeste startende werpers zijn bekend voor de komende series.


(© Foto: Henk Seppen)
L&D Amsterdam Pirates en Vaessen Pioniers beginnen weer met dezelfde rotatie, zoals ze die hebben gebruikt in de voorgaande drie series. Ze treffen respectievelijk ADO Lakers en UVV.

Mr. Cocker HCAW gebruikt dezelfde rotatie als afgelopen week en dat betekent dat rookie RHP Maickel Rietel weer de starter zal zijn in Game 3 tegen Corendon Kinheim. Dit wordt een interessante reeks, want er is een verschil van slechts twee punten tussen de twee ploegen. Kinheim neemt momenteel de vierde plaats in, HCAW is vijfde.

Corendon Kinheim zet weer dezelfde drie starters in als in de voorgaande series, maar opnieuw in een andere volgorde. RHP David Bergman keert weer terug naar de openingswedstrijd op donderdag, nadat hij vorig week Game 2 startte vs. L&D msterdam Pirates. RHP Glenn Wassink, die een week geleden de opener startte, keert weer terug naar Game 3. LHP Nick Veltkamp, die Game 3 begon vs. Amsterdam, is nu weer de starter in Game 2.

DOOR Neptunus, dat Mampaey The Hawks ontmoet, keert terug naar de rotatie zoals die werd gebruikt in de eerste en tweede series en dat betekent dat RHP Floris Timmer weer de starter zal zijn in Game 3.

ADO Lakers wijzigde hun rotatie wat. RHP Timo van Ancum is weer de starter in Game 3, zoals hij dat ook was in de voorgaande drie series. RHP Jeremy Winkel keert terug als starter van de opener, wat hij ook twee weken geleden was, terwijl RHP Ibrahin Redan net als afgelopen week weer de starter is in Game 2. RHP Dennis Burgersdijk is nog steeds niet inzetbaar vanwege een blessure.

UVV en Mampaey The Hawks hebben grotere problemen met het aanwijzen van hun starters voor de komende series. UVV's Hoofd Coach Ferenc Jongejan heeft nog geen beslissing genomen voor alle wedstrijden, maar de kans is groot dat RHP Gilian van Lith waarschijnlijk weer de opener zal beginnen (zoals hij tot nu toe heeft gedaan), want hij werd het afgelopen weekeinde niet gebruikt. Jongejan moet het doen zonder RHP Kevin Noordzij, die zijn Game 2 starter was in de voorgaande series. Afgelopen zaterdag verliet Noordzij het duel vs. DOOR Neptunus na twee slagmensen met een schouderblessure. Duko Jansen gooide zondag een complete wedstrijd, dus hij keert mogelijk weer terug in Game 3 en dat maakt RHP Jurjen van Zijl de mogelijke starter voor Game 2, tenzij hij in de opener nodig is.

The Hawks' Hoofd Coach Dino Anasagasti wees RHP Evan Simons weer aan als zijn starter voor Game 1, maar moet nog een beslissing nemen voor de twee weekend-wedstrijden. En ook dat heeft te maken met een blessure. RHP José Moreno, die de starter was in Game 2 van de voorgaande series, werd afgelopen zaterdag op zijn rechter gooi-elleboog geraakt door een lead-off line drive in de eerste inning vs. Mr. Cocker HCAW. Hij is mogelijk zo'n twee weken uitgeschakeld en dus moet Anasagasti zijn rotatie aanpassen. RHP Quinn Tramm zal mogelijk op zaterdag of zondag starten, tenzij hij donderdag nodig is in relief. Anasagasti zal mogelijk ook weer een aantal werpers uit het Rookie League-team toevoegen als extra armen. Afgelopen zaterdag debuteerden rookies Danny Stolk en Homme Bürmann nadat Moreno het duel had verlaten.

Programma & Startende Werpers komende series

(7 mei)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.