Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 juni 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
HCAW verrast Pioniers; Kinheim ontsnapt in Dordrecht; Ruime winst Neptunus, Pirates
English
HOOFDDORP / DORDRECHT / DEN HAAG / VLEUTEN - Vandaag (zaterdag 7 juni) werden alle wedstrijden gewonnen door de bezoekende teams, maar van één van hen was dat niet verwacht.

Mr. Cocker HCAW verraste met een 8-4 overwinning bij Vaessen Pioniers. De Bussumers kwamen tot 15 honkslagen, waaronder drie van rookie Jelle Blaauw. Met een 4-1 achterstand kwam HCAW tot een rally van zeven punten in de vijfde inning om Pioniers pas de tweede thuisnederlaag van het seizoen toe te dienen.

L&D Amsterdam Pirates en Corendon Kinheim, de twee voornaamste kandidaten om beslag te leggen op de derde en vierde plek in de Play-Offs, wonnen beide vandaag.

Na een 5-2 winst in 10 innings in de opener afgelopen donderdag won Amsterdam vandaag ruim vs. UVV, 12-1, in zeven innings. Amsterdam liet 13 honkslagen noteren, waaronder vier van Bas de Jong en drie van Kenny Berkenbosch, die tweemaal homerde.

Kinheim stond tweemaal voor vs. Mampaey The Hawks, maar de thuisploeg kwam beide keren langszij. Toen de negende inning begon was de stand 2-2. Kinheim ontsnapte in Dordrecht dankzij een 6-run rally om met 8-2 te winnen. Dashenko Ricardo homerde voor Kinheim in de vijfde inning om de ploeg kort op een 2-1 voorsprong te zetten.

DOOR Neptunus kwam tot een 14-0 shutout tegen ADO Lakers in een 7-inning wedstrijd. Gianison Boekhoudt homerde tweemaal voor Neptunus. Misja Harcksen gooide het hele duel voor Neptunus en stond slechts twee honkslagen toe.

(7 juni)
Vaessen Pioniers vs. Mr. Cocker HCAW

In Hoofddorp verraste Mr. Cocker HCAW met een 8-4 overwinning bij Vaessen Pioniers. De Bussumers kwamen tot 15 honkslagen, waaronder drie van rookie Jelle Blaauw. Met een 4-1 achterstand kwam HCAW tot een rally van zeven punten in de vijfde inning om Pioniers pas de tweede thuisnederlaag van het seizoen toe te dienen. Pioniers verloor de eerste thuiswedstrijd een week geleden op zaterdag 31 mei toen L&D Amsterdam Pirates met 5-3 won.


...Jelle Blaauw (midden) => 3 Hits...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
Voor HCAW was dit de eerste overwinning tegen Pioniers sinds 13 juni 2011. Dat duel werd eveneens in Hoofddorp gespeeld en HCAW won toen met 6-3. Rechtsvelder Jasper Keijzer is de enige HCAW-speler, die ook in het duel van 2011 voor de Bussumse ploeg speelde. HCAW's midvelder Linoy Croes kwam toen uit voor Pioniers. Mark Duursma, Kevin Dirksen, Zerzinho Croes en Dè Flanegin speelden toen eveneens voor Pioniers, net zoals vanmiddag. Nog een feitje over deze wedstrijden is dat in 2011 Fred van Groningen Schinkel de Home Plate Umpire was en dat vandaag zijn zoon Stenar van Groningen Schinkel achter de plaat stond.

HCAW had al gelijk een goede start van de wedstrijd en nam een 1-0 voorsprong in de eerste inning op Steven van Groningen. Linoy Croes begon met een honkslag, stal het tweede honk en bereikte het derde honk op een one-out single van Roy Seltenrijch. Hij scoorde even later het eerste punt van de wedstrijd op een opofferingsslag van Kevin Weijgertse. Hierna kreeg Jorin van Amstel vier wijd, maar HCAW liet vervolgens twee lopers achter.

In de tweede inning liet HCAW een loper achter op het tweede honk en daarna eentje op het eerste honk in de derde, waarna drie nullen op rij volgden in de vierde slagbeurt. Even later kwam Pioniers tot een rally van vier punten.

HCAW-starter Ivan Granados kreeg eveneens een lead-off single tegen in de eerste slagbeurt, die werd geslagen door 'de andere' Croes. Voor Pioniers was het Zerzinho Croes die een honkslag sloeg, maar met twee uit werd uitgeschakeld bij een steelpoging, zodat de inning ten einde kwam. Pioniers liet daarna twee lopers op de honken achter in de tweede inning en een loper op het eerste honk in de derde slagbeurt.

De thuisploeg kwam vervolgens tot een rally van vier punten met twee uit in de 2e4. Mark-Jan Moorman en Mark Duursma begonnen met honkslagen, maar de eerste ging gedwongen uit op een 'comeback-grounder' van Kevin Dirksen. Nadat Granados de altijd productieve veteraan Dè Flanegin met drie slag had uitgeschakeld voerden Dirksen en Duursma een 'double-steal' uit en kwamen de honken vol te staan toen Chris Williams vier wijd kreeg. Hierna waren het rookie Max Draijer en Zerzinho Croes die beiden 2-run singles afleverden om Pioniers op een 4-1 voorsprong te zetten.

Met de voorsprong leek het erop dat Pioniers de wedstrijd naar de hand had gezet. Maar de voorsprong was van korte duur, want het was HCAW dat even later toesloeg en het duel in hun voordeel omdraaide.

HCAW kwam tot een 7-run rally in de eerste helft van de vijfde inning en die zou beslissend zijn voor de wedstrijd. Van Groningen gooide vier wijd op lead-off hitter Peter van Doesburg, die het tweede honk stal en scoorde op een one-out single van Jasper Keijzer. Roy Seltenrijch bereikte daarna het honk na een fout en Kevin Weijgertse volgde met een puntscorende honkslag om er 4-3 van te maken. Hierna sloeg ook Jorin van Amstel een honkslag om het gelijkmakende punt binnen te halen en daarna was het Rossini Frolijk die een honkslag sloeg en daarmee HCAW op een 5-4 voorsprong zette. Dat leidde tot een werperswissel en Dennis Buring nam het over voor Van Groningen. Hij werd begroet met een RBI-single van rookie Jelle Blaauw. Nadat een vangbal de tweede honk opleverde kreeg HCAW de honken vol toen Peter van Doesburg de volgende honkslag afleverde in zijn tweede slagbeurt in de inning. Hierna sloeg Linoy Croes de zevende honkslag in de inning en die bracht Frolijk en Blaauw binnen, waardoor de stand werd opgevoerd naar 8-4. Een vangbal sloot de slagbeurt vervolgens af, maar HCAW had duidelijk bezit van de wedstrijd genomen.

De zeven punten in één inning waren de meeste gescoord door HCAW sind het er acht had gescoord in de zesde inning op 5 mei vorig jaar in een 12-6 winst bij ADO Lakers. Voor Pioniers waren dit de meeste tegenpunten in één inning in twee jaar. Op 26 april 2012 scoorde L&D Amsterdam Pirates zevenmaal in de eerste inning van een 10-1 overwinning in Amsterdam. Op 1 juli 2012 was het DOOR Neptunus dat zeven punten scoorde in de zesde inning van een 13-2 winst in Hoofddorp.

Het waren ook de laatste punten die in deze wedstrijd werden gescoord. HCAW werd in de laatste vier innings puntloos gehouden door relievers Sedley Karel en Scott Ronnenbergh. Maar Ivan Granados en daarna relievers Roel Bellinga en Leon Elshof hielden Pioniers puntloos in de laatste vijf innings van de wedstrijd. Beide teams sloegen nog maar twee honkslagen in het restant van het duel.

Roy Seltenrijch opende met een honkslag voor HCAW in de zesde inning op Sedley Karel, maar daarna draaide Pioniers een dubbelspel. In de zevende kreeg Rossini Frolijk vier wijd en leverde Jelle Blaauw zijn derde honkslag van de middag af, maar ze strandden op het tweede en derde honk. Scott Ronnenbergh zorgde voor drie nullen op rij in de achtste en begon met vier wijd in de negende voor Jorin van Amstel, maar die ging uit bij stelen.

In de 2e5 gooide Granados vier wijd met twee uit, maar die bleef achter op het eerste honk. De linkshander kreeg toen drie nullen op rij in de zesde inning. In de zevende kreeg de Venezolaanse werper honkslagen tegen van Zerzinho Croes (stootslag) en Dirk van 't Klooster, die opschoven na een grounder. Maar Granados schakelde daarna Moorman met drie slag uit een door een vangbal bleven de twee achter in scoringspositie.

In de achtste schakelde Roel Bellinga drie slagmensen op rij uit. Hij begon toen met vier wijd voor lead-off hitter Max Draijer in de negende en werd opgevolgd door Leon Elshof. Die gooide drie slag op Zerzinho Croes en zag daarna Dirk van 't Klooster in een 'game-ending double play' slaan.


...2B Jorin van Amstel duikt naar een bal...


...Safe of Uit? Zerzinho Croes duikt naar het 2e honk, waar...
...korte stop Roy Seltenrijch de tik gaat maken...

...Roel Bellinga gooide de 8e inning voor HCAW...

...Leon Elshof sloot af voor HCAW in de 9e inning...

...Dirk van 't Klooster is de laatste nul in de 9e inning...
...1B Kevin Weijgertse heeft de bal; Ump René Ras kijkt toe......Het scorebord vertelt de uitslag...


(© Alle Foto's: Alfred Cop Fotografie)

Vaessen Pioniers - Mr. Cocker HCAW 4-8
RHE
Mr. Cocker HCAW100070000-8131
Vaessen Pioniers000400000-481
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Ivan Granados, W (3-4)753844
Roel Bellinga1 (*)-1---
Leon Elshof11----
(*) - Bellinga gooide op 1 slagman in de negende inning
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Steven van Groningen, L (4-2)4.122875
Dennis Buring0.2--311
Sedley Karel211---
Scott Ronnenbergh221---
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-René Ras, 3B-Johan Brandsma.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Leo van den Brun.
Techn. Commissioner-Arnold Verbrugge.
Speeltijd-2:52 uur.
Mampaey The Hawks vs. Corendon Kinheim

In Dordrecht stond Corendon Kinheim tweemaal voor vs. Mampaey The Hawks, maar de thuisploeg kwam beide keren langszij. Toen de negende inning begon was de stand 2-2. Kinheim ontsnapte in Dordrecht dankzij een 6-run rally om met 8-2 te winnen. Dashenko Ricardo homerde voor Kinheim in de vijfde inning om de ploeg kort op een 2-1 voorsprong te zetten.

Kinheim speelde vandaag zonder Jeffrey Arends en Niels van Weert, die beiden waren geschorst voor één wedstrijd, nadat ze uit het veld waren gestuurd wegens commentaar op een strikeout-call een week geleden. Designated hitter Bryan Engelhardt kwam vanmiddag ook niet in actie voor Kinheim. Hierdoor miste Kinheim de drie beste slagmensen van de ploeg in het duel van vandaag. Van Weert voert het team aan met een .352 gemiddelde, gevolgd door Arends (.316) en Engelhardt (.297).


...Dashenko Ricardo...
...homerun...
(© Foto: Henk Seppen)
Bob de Bruijn, die het tweede hoogste aantal honkslagen van de ploeg heeft (20), en Rodney Michel, de derde beste slagman van het team met een .277 gemiddelde, speelden vandaag niet voor The Hawks. Maar de ploeg voegde eerder in de week wel de Amerikaan Tony Enos aan het roster toe. Enos speelde eerder voor het team en maakte vandaag zijn rentree, want hij was de kort stop en sloeg een tweehonkslag.

Kinheim nam tweemaal een voorsprong, maar was niet in staat afstand te nemen op de Venezolaan Danny Forte, die zeven innings gooide. Na op rij te zijn uitgeschakeld in de eerste slagbeurt nam Kinheim een 1-0 voorsprong in de volgende inning. Met twee uit kreeg Sven van de Sanden vier wijd, waarna de honken vol kwamen te staan toen Calvin Martinus en zijn broer Bruce Martinus beiden een honkslag sloegen. Een honkslag van Jefferson Muzo leverde daarna het eerste punt op, maar Kinheim liet de honken vol achter toen een vangbal de inning afsloot.

The Hawks kwam onmiddellijk langszij in de tweede helft van de tweede inning. Kinheim-starter Nick Veltkamp raakte lead-off hitter Steven Wharwood met een worp en die bereikte veilig het tweede honk toen er een foute aangooi werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Gregory Trinidad. De honken kwamen vol te staan toen Berry van Donselaar een honkslag sloeg. Met één uit scoorde Wharwood het gelijkmakende punt op een opofferingsslag van Joris Naber, maar twee lopers bleven achter.

In de derde inning probeerde Quintin De Cuba namens Kinheim een one-out double te verlengen in een driehonkslag, maar werd op het derde honk uitgeschakeld. De ploeg liet twee lopers achter in de vierde inning. The Hawks ging op rij uit in de derde en strandde een loper in de vierde slagbeurt toen Kinheim een dubbelspel maakte.

Kinheim hernam de leiding in de vijfde inning toen Dashenko Ricardo homerde met twee uit. Kinheim draaide daarna weer een nieuw dubbelspel in de tweede helft van de vijfde.

In de zesde kreeg de Haarlemse ploeg de eerste twee slagmensen op de honken toen Sven van de Sanden een honkslag sloeg en Calvin Martinus vier wijd kreeg, maar zij bleven op het tweede en derde honk achter toen een line drive van René Cremer de inning afsloot. Voor The Hawks opende Tony Enos de zesde met een ground-rule double op nieuwe werper Pim Walsma, maar werd uitgeschakeld in een rundown die volgde op een grounder richting kort van Steven Wharwood.

Nadat Kinheim een loper had achtergelaten in de 1e7 kwam The Hawks langszij in de tweede helft van deze beurt. Lead-off hitter Kevin van Veen bereikte het honk na een fout en Joris Naber sloeg een honkslag. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Jules Peters, maar daarna werd Van Veen op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren op een grounder richting kort van Kevin Moesquit. Berend Ruben volgde met een honkslag en die bracht Naber binnen met de gelijkmaker, maar een strikeout maakte een einde aan de inning.

In de achtste liet Kinheim twee lopers achter op nieuwe werper Evan Simons, terwijl The Hawks er één achterliet op closer Arshwin Asjes.

Kinheim sloeg daarna toe met zes runs in de eerste helft van de negende inning op zeven honkslagen en twee fouten. Björn Henrichs (stootslag) en Quintin De Cuba begonnen de rally met een honkslag. Hierna werd Thomas Bos ingezet als pinch-runner voor Henrichs, waarmee hij zijn Hoofdklasse-debuut maakte. Bos is de zoon van voormalig Haarlem Nicols/Kinheim/Nederlands Team-speler Frank Bos. Even later was Bos safe op het derde honk toen een fout werd gemaakt op een mogelijke 'double play-grounder' van Dashenko Ricardo en dat zorgde voor volle honken. Bos scoorde hierna het leidende punt toen Mervin Gario volgde met een honkslag. Hierna zorge ook Sven van de Sanden voor een punt met een honkslag en toen daar een outfield-fout op volgde konden nog twee extra punten worden gescoord. Dat leidde tot een werperswissel en Edilberto Oropesa nam het over van Simons. Hij stelde Van de Sanden in staat op te schuiven via een wilde worp, waarna hij een one-out, RBI-single tegen kreeg van Bruce Martinus, gevolgd door een tweehonkslag van Jefferson Muzo. Martinus werd daarna op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren op een grounder van René Cremer. Muzo schoof op deze actie op naar het derde honk en dat bracht Thomas Bos in het slagperk, die nu van pinch-runner ineens pinch-hitter was geworden. Hij leverde een RBI-single af in zijn eerste Hoofdklasse-slagbeurt en verhoogde de voorsprong naar 8-2.

In de 2e9 bleef Bos in de wedstrijd en was de tweede honkman, dezelfde positie die zijn vader ook vele seizoenen innam. En de negende was echt de inning voor de rookie, want hij maakte ook nog eens twee nullen, waaronder de laatste van de wedstrijd.

Mampaey The Hawks - Corendon Kinheim 2-8
RHE
Corendon Kinheim010010006-8142
Mampaey The Hawks010000100-272
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Nick Veltkamp53331-
Pim Walsma, BS (1), W (2-1)21-31-
Arshwin Asjes, SV (6)2111--
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Danny Forte764722
Evan Simons, L (0-5)1 (*)12454
Edilberto Oropesa1--311
Homerun: Kinheim: Dashenko Ricardo (2)(solo,5e,op Forte).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Olav Steijger, 1B-Fred Oosterling, 3B-Rudsel Schoobaar.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play Scorer-Linda Steijger.
Speeltijd-2:39 uur.
UVV vs. L&D Amsterdam Pirates

In Vleuten, na een 5-2 winst in 10 innings in de opener afgelopen donderdag, won L&D Amsterdam Pirates vandaag ruim vs. UVV, 12-1, in zeven innings. Amsterdam liet 13 honkslagen noteren, waaronder vier van Bas de Jong en drie van Kenny Berkenbosch, die tweemaal homerde.


...Kenny Berkenbosch...
...2 Homeruns...
(© Foto: Henk Seppen)
Amsterdam sloeg al vroeg stond en stond met 8-1 voor na drie innings op Duko Jansen. De ervaren rechtshander was de aangekondigde starter voor de wedstrijd van vandaag, maar gooide afgelopen donderdagavond ook de laatste twee innings in relief van de 10-inning nederlaag. Jansen gooide toen 18 worpen, maar behield wel zijn start voor vandaag.

Pirates scoorde drie punten in de eerste slagbeurt. Met één uit bereikte Björn Hato het honk na een fout en scoorde even later op een tweehonkslag van Bas de Jong. Kenny Berkenbosch volgde met een homerun en dat leverde Amsterdam een snelle 3-0 voorsprong op.

UVV pakte een punt terug in de tweede helft van de eerste inning op Kevin Heijstek. Norbert Jongerius en Brennan Nijhof openden met honkslagen. De laatste ging gedwongen uit op een grounder van Gilmer Lampe, maa daarna bracht Dennis De Quint een punt binnen met een grounder.

Amsterdam antwoordde met een 4-run rally in de tweede inning met twee uit. Lead-off hitter Bas Nooij werd geraakt door een worp en schoof op na een one-out single van Remco Draijer. Nadat de twee een honk verder waren gekomen op een grounder scoorden ze op een honkslag van Bas de Jong. Hierna sloeg Kenny Berkenbosch zijn tweede homerun in twee innings en verhoogde de stand naar 7-1.

Amsterdam voegde nog een punt toen in de derde inning toen Rashid Gerard opende met een tweehonkslag en scoorde op een one-out grouder van Bas Nooij.

Na twee puntloze innings scoorde Amsterdam de volgende twee punten in de zesde slagbeurt. De honken kwamen vol te staan toen Duko Jansen Björn Hato met een worp raakte, een honkslag moest incasseren van Bas de Jong en vier wijd gooide op Kenny Berkenbosch. Hierna nam Thijs Steenwijk het werpen over van Jansen. Met één uit zag hij Hato scoren na een doorgeschoten bal, waarna het volgende punt werd gescoord op een grounder van Rashid Gerard.

Amsterdam bereikte het verschil van 10 punten door tweemaal te scoren in de zevende inning. Jesse Aussems begon met vier wijd en scoorde toen Remco Draijer volgde met een driehonkslag. De laatste scoorde daarna op een one-out single van Bas de Jong. Pirates kreeg vervolgens de honken vol toen Kenny Berkenbosch en Rashid Gerard (met twee uit) beiden vier wijd kregen. De honken bleven echter vol achter toen de inning eindigde na een grounder van Patrick Bok.

Na het punt te hebben toegestaan in de eerste inning kreeg Kevin Heijstek drie nullen op rij in de tweede inning. Hij kreeg een one-out single tegen van Norbert Jongerius in de derde, maar die bleef achter.

In de vierde inning kreeg UVV de honken vol met één uit, maar verzuimde te scoren. Dennis De Quint begon met een honkslag, waarna Mike Bazuin en Giovanni Samboe beiden met één uit een honkslag lieten noteren. De inning eindigde toen Amsterdam een dubbelspel maakte op een grounder van Joris van Ballegooy.

UVV liet daarna een loper achter in de vijfde en nog eens twee in de zesde op Heijstek, die in de zevende werd opgevolgd door Chris Mowday. De rechtshander kreeg een lead-off single tegen van Rick Kuipers, maar daarna draaide de Amsterdamse verdediging opnieuw een dubbelspel, gevolgd door een grounder die de wedstrijd afsloot.

UVV - L&D Amsterdam Pirates 1-12 (7 inn.)
RHE
L&D Amsterdam Pirates3410022-12132
UVV1000000-172
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, W (6-1)63-611
Chris Mowday1--1--
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Duko Jansen, L (3-4)5 (*)1111108
Thijs Steenwijk2-4222
(*) - Jansen gooide op 3 slagmensen in de zesde inning
Homeruns: Pirates: Kenny Berkenbosch 2 (5)(2-run,1e,op Jansen; 2-run,2e,op Jansen).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-Efrem Silvania, 3B-Roy van de Wateringen.
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Techn. Commissioner-Gerben Hardeveld.
Speeltijd-2:08 uur.
ADO Lakers vs. DOOR Neptunus

In Den Haag kwam DOOR Neptunus tot een 14-0 shutout tegen ADO Lakers in een 7-inning wedstrijd. Gianison Boekhoudt homerde tweemaal voor Neptunus. Misja Harcksen gooide het hele duel voor Neptunus en stond slechts twee honkslagen toe.


...Gianison Boekhoudt...
...2 Homeruns...
(© Foto: Henk Seppen)
Eerder in de week voegde ADO Lakers twee nieuwe spelers aan het roster toe, die beiden vandaag in actie kwamen. Mayron Girigori, de broer van werper Jurandy, was de linksvelder en sloeg 0-uit-2. De Amerikaan Greg Hansen was de startende designated hitter en kreeg drie slag in zijn eerste slagbeurt in de Hoofdklasse. Hansen is een werper, die in mei zijn college-loopbaan afsloot bij de Cowboys, het honkbaltea van New Mexico Highlands University. Daar gooide hij in 14 wedstrijden (allen starts) en was 7-5. In 81 2/3 innings kwam de rechtshander tot 37 strikeouts, gooide hij elfmaal vier wijd en kreeg hij 108 honkslagen (waaronder acht homeruns) en 68 punten (48 verdiend) tegen, terwijl hij afsloot met een 5.29 ERA.

Net als L&D Amsterdam Pirates vs. UVV sloeg Neptunus al vroeg toe en stond met 10-0 voor na drie innings.

De Rotterdammers kwamen tot een rally van zes punten met twee uit in de eerste slagbeurt op Timo van Ancum. Stijn van der Meer opende met een honkslag, maar ging gedwongen uit op een klap van Benjamin Dille. Hierna kreeg Raily Legito vier wijd en daarna werd opnieuw een gedwongen nul gemaakt op een grounder van Dwayne Kemp, maar een daarop volgende foute aangooi bij een poging een dubbelspel te maken zorgde voor het eerste punt. Kemp bereikte hierop het tweede honk en stal het derde, waarna hij scoorde toen Gianison Boekhoudt een 2-run homerun sloeg. Gyenuar Lopez kreeg vervolgens vier wijd en Adrian Anthony sloeg een honkslag, gevolgd door een puntscorende honkslag van Shaldimar Daantji. Met lopers op het eerste en derde honk stal Daantji het tweede honk, waarna Anthony kon scoren toen er een foute aangooi richting tweede honk op volgde. Een honkslag van Daniel Fernandes verhoogde de stand even later naar 6-0. De inning eindigde toen de laatste uitging bij een steelpoging.

Vier punten werden toegevoegd in de derde inning. Boekhoudt begon met vier wijd en Lopez sloeg een tweehonkslag, waarna Anthony een RBI-single afleverde. Met één uit zorgde een fout op een grounder van Fernandes voor het volgende punt en dat bracht ook een nieuwe werper in. Jurandy Girigori nam het over van Van Ancum, maar zorgde voor volle honken via vier wijd voor Van der Meer. Een 'force play-grounder' van Dille en een honkslag van Legito verhoogden de voorsprong naar 10-0.

Het volgende punt werd gescoord in de vierde inning toen Gianison Boekhoudt opende met zijn tweede homerun van de wedstrijd.

Neptunus werd daarna puntloos gehouden in de vijfde en zesde inning door Jurandy Girigori, die zes slagmensen op rij uitschakelde. Maar hierna werden werden drie punten gescoord in de 1e7 via een tweehonkslag van Benjamin Dille en een honkslag van Dwayne Kemp, die de stand op 14-0 brachten.

Neptunus-pitcher Misja Harcksen stond een one-out single toe aan Joshua Zara in de eerste inning, maar die ging gedwongen uit. In de derde gooide de rechtshander vier wijd op Kelvin Knape met één uit, maar sloot de inning af door hem via een pick-off uit te schakelen op het eerste honk. De tweede hit die Harcksen tegen kreeg kwam dankzij een honkloper. Lead-off hitter Joshua Zara bereikte het honk na een fout in de vierde inning. Met twee uit werd Zara geraakt door de geslagen bal van Martijn Riphagen. En dus werd Zara uitgegeven, maar kreeg Riphagen een honkslag op zijn naam.

Harcksen kreeg drie nullen op rij in de vijfde en zesde inning. Hij gooide daarna vier wijd op Christian Diaz en Glenn Romney om de zevende inning mee te beginnen, maar volgde met drie strikeouts om het duel af te sluiten.

Dit was de eerste complete wedstrijd in de Hoofdklasse voor Harcksen, die zijn 'record' opvoerde naar 5-0.

ADO Lakers - DOOR Neptunus 0-14 (7 inn.)
RHE
DOOR Neptunus6041003-14111
ADO Lakers0000000-025
pitcher Neptunusinn.SOBBHRER
Misja Harcksen, W (5-0)7732--
pitchers ADO Lakersinn.SOBBHRER
Timo van Ancum, L (1-5)2.1-47108
Jurandy Girigori4.223442
Homeruns: Neptunus: Gianison Boekhoudt 2 (3)(2-run,1st,off Van Ancum; solo,4th,off Girigori).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Fred Groenewegen, 1B-Coen van Lierop, 3B-Niek Elshof.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Speeltijd-2:20 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.