Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 augustus 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Neptunus verzuimd 1e plaats te pakken; Play-Downs bekend
English
BUSSUM / AMSTERDAM / HAARLEM / DORDRECHT - DOOR Neptunus verzuimde donderdagavond (7 augustus) definitief beslag te leggen op de eerste plaats, want de ploeg wist een minimale 1-0 voorsprong niet vast te houden tegen Mr. Cocker HCAW. Het duel eindigde in 1-1 en dat betekent dat het op de tweede plaats staande L&D Amsterdam Pirates nog altijd een theoretische kans heeft om in de 'overall stand' op de eerste plaats te eindigen. Het reguliere seizoen wordt komende zondag afgesloten en de ploeg die op de eerste plaats eindigt kwalificeert zich voor deelname aan het Europa Cup toernooi van volgend jaar.

Om op de eerste plaats te eindigen moet Amsterdam de laatste twee wedstrijden op zaterdag en zondag vs. Vaessen Pioniers winnen, terwijl Neptunus in hun laatste twee wedstrijden met lege handen moet blijven tegen HCAW.

Op donderdag, in Bussum, nam Neptunus een 1-0 voorsprong in de zesde inning via een opofferingsslag van Gianison Boekhoudt. Die kwam nadat de wedstrijd na vier complete innings voor zo'n 20 minuten onderbroken was geweest vanwege de felle ondergaande zon. Met een 1-0 voorsprong in de 2e9 raakte closer Berry van Driel lead-off hitter Kevin Nieveld met een worp en die schoof op na een opofferingsstootslag en een grounder, waarna hij scoorde op een honkslag van Jasper Keijzer. De wedstrijd eindigde na negen innings, omdat de curfew-regel was bereikt. Voor Neptunus was dit het eerst gelijkspel sinds 23 april 2009 toen de wedstrijd tegen Pioniers in 3-3 eindigde.

In Amsterdam won Pirates met 2-0 van Pioniers, dankzij een 2-out, 2-run single van Bas Nooij. Dit was een interessant duel, want startende werpers Kevin Heijstek (Pirates) en Ricardo Hernandez Sanchez (Pioniers) stonden beiden op 9-3. De twee werden ook 'pitcher-of-record' en dat betekent dat Heijstek de eerste 10-game winner van het seizoen werd.

In Haarlem won Corendon Kinheim met 6-3 vs. UVV op acht hits. Winnende pitcher Glenn Wassink stond slechts vier hits toe in zeven innings.

In Dordrecht boekte ADO Lakers een 11-0 shutout tegen Mampaey The Hawks in zeven innings op 13 hits. ADO Lakers kwam tot een rally van acht punten in de eerste slagbeurt. Het was de eerste wedstrijd waarin The Hawks onder leiding stond van Louie Maduro, die Hoofd Coach Dino Anasagasti opvolgde na de wedstrijd van afgelopen zondag.

Met de resultaten van vanavond is het speelschema voor de Play-Downs bekend, want de volgorde op de ranglijst kan niet meer wijzigen in de resterende twee wedstrijden komend weekeinde. UVV zal op de vijfde plaats eindigen, gevolgd door HCAW, ADO Lakers en The Hawks.

(7 augustus)

Standen, Uitslagen & Programma's
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.