Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 september 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Nederlands HB Team houdt Belgen puntloos in Frankrijk
English
LIEUSAINT (Seine-et-Marne), SÉNART VILLE NOUVELLE (Frankrijk) - Het Nederlands Honkbal Team boekte een 10-0 shutout tegen België vanmiddag (zondag 7 september) op Dag 3 van de Yoshida Challenge, het France International Baseball Tournament in Sénart, bij Parijs. Het was de 63e interlandwedstrijd tussen de twee landen, resulterend in de 56e overwinning voor het Nederlands Team.


...Nick Urbanus...
...3 honkslagen, 3 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
Tom Stuifbergen startte voor het Nederlands Team en gooide de eerste twee innings. De rechtshander, die terugkomt van een blessure, gooide tweemaal drie slag en schakelde alle zes slagmensen die hij tegenover zich kreeg uit. Wendell Floranus nam het over in de derde inning. De actieve prof gooide eveneens twee innings en kwam tot vier strikeouts. Net als Stuifbergen schakelde ook Floranus zijn zes slagmensen op rij uit.

In de vijfde inning werd Arshwin Asjes de derde Nederlandse werper. Hij zorgde voor drie nullen op rij, maar toen kwam er een einde aan de Nederlandse Perfect Game toen Tim Veraghtert de zesde inning begon met vier wijd. Hij schoof op na een grounder van Sebatiaan Vandesompele en ging een honk verder toen Sam Beulens de No-Hitter beëindigde met een honkslag. Maar de Nederlandse verdediging voorkwam hierna dat er ook een einde aan de shutout kwam door een dubbelspel te maken.

De zevende inning werd gegooid door David Bergman. Met één uit stond hij de tweede Belgische honkslag toe en die werd geslagen door Benjamin Dille, al vele jaren speler in de Hoofdklasse bij DOOR Neptunus. Een strikeout en pop-fly sloten de slagbeurt daarna af.

Het Nederlands Team kwam tot 16 honkslagen op drie werpers, waaronder drie van Gilmer Lampe, Nick Urbanus en Gianison Boekhoudt.

Nederland opende de score met drie runs in de eerste inning op starter Thomas De Wolf. Hij kreeg lead-off singles tegen van Gilmer Lampe en Nick Urbanus, die vervolgens scoorden op een one-out double van Gianison Boekhoudt. De laatste schoof op na een wilde worp, waarna hij het derde punt in de inning scoorde na een honkslag van Kalian Sams.

Na Oranje op rij was uitgegaan in de tweede inning werden twee runs toegevoegd in de derde. Gilmer Lampe begon met een tweehonkslag en Nick Urbanus sloeg een honkslag, resulterend in een punt. Urbanus werd even later uitgeschakeld toen Yurendell de Caster in een dubbelspel sloeg, maar Gianison Boekhoudt volgde met een homerun om de stand op te voeren naar 5-0.

Een 4-run rally volgde in de vierde slagbeurt op vijf opeenvolgende honkslagen. Met één uit sloegen eerst Sharlon Schoop, Danny Rombley en Michael Duursma een honkslag en dat bracht het eerste punt binnen. Gilmer Lampe voegde hierna een nieuwe RBI-single toe en Nick Urbanus volgde met een 2-run single om er 9-0 van te maken.

Oranje liet hierna de honken vol achter in de vijfde inning, strandde een loper in de zesde, maar bereikte het verschil van 10 punten in de tweede helft van de zevende inning op de derde Belgische werper. Met één uit sloeg Sharlon Schoop toen een honkslag, schoof op na een doorgeschoten bal en scoorde op een 'walk-off single' van Michael Duursma.

De Nederlandse line-up was als volgt:
Gilmer Lampe (DH, 3-uit-4), Nick Urbanus (3B, 3-uit-3), Yurendell de Caster (1B, 0-uit-4), Gianison Boekhoudt (C, 3-uit-4), Kalian Sams (CF, 1-uit-3), Quintin De Cuba (LF, 0-uit-4), Sharlon Schoop (SS, 2-uit-4), Danny Rombley (RF, 2-uit-3), Michael Duursma (2B, 2-uit-3). Kevin Moesquit (0-uit-1) was pinch-hitter voor Urbanus in de 6e inning en nam daarna het derde honk over.

(7 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.