Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 september 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Honkbalvrouwen 8e na shutout-verlies
English
MIYAZAKI (Japan) - Het Nederlands Dames Honkbal Team is op de achtste en laatste plaats geëindigd van de Women's Baseball World Cup in Japan na een 4-0 shutout-nederlaag tegen Hong Kong vanmorgen (zondag 7 september) in Miyazaki. Op zaterdag verloor Nederland met 19-11 van Hong Kong en eindigde toen op de laatste plaats in de Tweede Ronde. Vandaag stonden de twee ploegen opnieuw tegenover elkaar in de wedstrijd om de zevende en achtste plaats.

Voor Hong Kong waren de overwinningen tegen Nederland hun eerste in de WK-historie. Hong Kong neemt voor de vierde keer deel aan het evenement. De ploeg was 0-6 in 2006 en 0-5 in 2008. In 2010 was Hong Kong er ook bij toen het WK werd gehouden in Venezuela. Na verlies in de eerste wedstrijd speelde Hong Kong tegen Nederland. Tijdens die wedstrijd werd dede honkvrouw Woon-Yee Cheuk in haar been geraakt door een verdwaalde kogel toen ze het veld in ging in de vierde inning tegen Oranje, dat op dat moment met 12-9 voorstond. Na het incident werd de wedstrijd gestaakt, net als alle overige wedstrijden. Hong Kong trok zich terug van het evenement en alle wedstrijden verhuisden van Caracas naar Maracay. Hong Kong nam twee jaar geleden niet deel aan het WK in Canada, maar keerde nu weer terug. En Woo-Yee Cheuk was ook dit keer weer één van de speelsters van Hong Kong. Ze speelde vandaag niet, maar in de wedstrijd van gisteren sloeg ze 1-uit-3, scoorde eenmaal en had vier binnengeslagen punten.

In de wedstrijd van vandaag scoorde Hong Kong twee punten in de tweede en twee in de derde inning op Loes Asmus, die het hele duel gooide voor Oranje.

In de tweede inning gooide ze vier wijd op de openingsslagvrouw, waarna een fout op een opofferingsstootslag resulteerde in loopsters op het tweede en derde honk. Met één uit kwamen de honken vol te staan na geraakt werpster, waarna Asmus een foute aangooi maakte op een 'force play-grounder', resulterend in de eerste twee punten.

In de derde inning begonnen Wai Yee Cheung en Hei Ting Lau met honkslagen. Met één uit en nu loopsters op het tweede en derde honk brachten een honkslag van Tan Lee Cheung en een wilde worp de stand op 4-0 in het voordeel van Hong Kong.

Nederland kreeg weinig scoringskansen. Nadat een loopster was achtergelaten in de eerste inning opende Claudia Kranendonk de tweede met een honkslag, maar ging gedwongen uit op een grounder van Sofie van de Wiel. De laatste stal nog het tweede en derde honk, maar bleef toen achter.

In de derde strandde opnieuw een loopster, waarna twee slagvrouwen het honk bereikten in de vierde. Met één uit bereikte Claudia Kranendonk op het honk na een fout, waarna Anouk Vergunst vier wijd kreeg met twee uit, maar ook nu bleven de loopsters achter.

In de zesde werd lead-off hitter Annemiek Koehorst geraakt door een worp, waarna Claudia Kranendonk een honkslag sloeg met één uit. Nadat de laatste was vervangen door pinch-runner Kelly Zuurendonk sloeg Sofie van de Wiel de bal het linksveld in voor een ogenschijnlijke honkslag, maar Koehorst ging gedwongen uit op het derde honk. Hierna eindigde de inning toen ook Zuurendonk gedwongen uitging na de volgende grounder.

In de 1e7 werd Paulieke Breukers de laatste Nederlandse loopster toen ze vier wijd kreeg met één uit, maar ook zij bleef achter.

Met de nederlaag bleef Nederland zonder winst in het evenement en verloor alle zes gespeelde wedstrijden. In drie WK-deelnames won het Nederlands Team slechts één wedstrijd en die kwam twee jaar geleden tegen Cuba.

(7 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.