Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 november 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Steve Janssen wint 2e Europese Coach of the Year Award
English
PRAAG (Tsjechië) - Steve Janssen, Manager van het Nederlands Honkbal Team, is voor de tweede keer gekozen tot Europees Honkbal Coach van het Jaar. Vanavond (vrijdag 7 november) werd Janssen de eerste coach in de jonge historie van de European Baseball Coaches Association (EBCA) die de onderscheiding voor de tweede keer wint. De bekendmaking gebeurde op de eerste dag van de 11e jaarlijkse conventie van de EBCA, die plaatsvond in de Tsjechische hoofdstad Praag.


...Steve Janssen met de Gouden Medaille...
...na winst van de EK-finale...
...deze zomer in Brno...
(© Foto: Henk Seppen)
Janssen was niet aanwezig om de prijs persoonlijk in ontvangst te nemen, omdat hij momenteel in Taiwan is met het Nederlands Onder-21 Team voor deelname aan de allereerste Under 21 Baseball World Cup, die op 8 november van start gaat.

De EBCA werd in januari 2003 opgericht door een aantal Europese honkbal-enthousiastelingen, die aanwezig waren op de conventie van de American Baseball Coaches Association en toen besloten dat Europa ook een plek nodig had waar coaches elkaar konden ontmoeten, hun kennis kunnen delen en van elkaar kunnen leren. In januari 2005, met de hulp van de International Sports Group, vond de eerste EBCA Conventie plaats in Duitsland. Het doel van de EBCA is het niveau van de coaching in Europa te verbeteren en daardor uiteindelijk ook het algehele niveau van het spel.

Sinds de eerste conventie in 2005 in Duitsland eert de EBCA honkbalmensen die een op een bijzondere wijze een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van honkbal in Europa met de EBCA Career Achievement Award. In 2008 begon de EBCA ook met de uitreiking van de Coach of the Year om coaches te onderscheiden die iets speciaals presteerden in het voorbije jaar.

Steve Janssen won de Award dit jaar, omdat hij het Nederlands Honkbal Team afgelopen zomer in Tsjechië naar de Europese titel loodste. Dit bracht de titel weer terug naar Nederland, nadat de finales in 2010 en 2012 werden verloren van Italië. In 2009 won Janssen zijn eerste Award, nadat hij met DOOR Neptunus Nederlands kampioen was geworden.

Ook genomineerd voor de Award dit jaar waren: Chris Byrnes, die Zurich Barracudas (Zwitserland) naar de Swiss Finals loodste, maar Game 5 toen in de 11e inning verloor; Marian Krasný, die het South Morovia Little League-team naar de tweede deelname leidde van de prestigieuze Little League World Series; Rolando Merino, die als speler/coach met Sénart Templiers Frans kampioen werd en daarmee een einde maakte aan de dominantie van de afgelopen jaren van Rouen Huskies en David Winkler, die de Europese Junioren-titel veroverde met Jong Tsjechië.

Van de zeven EBCA Coach of the Year Awards die sinds 2008 zijn uitgereikt gingen er vier naar coaches die actief waren in het Nederlandse honkbal. Nadat Janssen had gewonnen in 2009 werd Brian Farley de tweede toen hij won in 2011 voor de verovering van de Wereldtitel met het Nederlands Honkbal Team. Vorig jaar won Evert-Jan 't Hoen, nadat hij DOOR Neptunus naar het Nederlands kampioenschap loodste in zijn eerste jaar als Hoofd coach.

EBCA Coach of the Year
JaarCoach
2008Christophe Dassy
2009Steve Janssen
2010Greg Frady
2011Brian Farley
2012Mauro Mazzotti
2013Evert-Jan 't Hoen
2014Steve Janssen

(7 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.