Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 maart 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar


Hoofdklasse-oefenseizoen van start!
English
BUSSUM / ROTTERDAM / DEN HAAG / DORDRECHT / ARNHEM (Ned.) / BORGERHOUT (België) - De lente is gearriveerd! Onder zeer goede weersomstandigheden is het oefenseizoen in de Hoofdklasse vandaag van start gegaan en zeven van de acht Hoofdklassers kwamen daarbij in actie. Totaal werden vandaag zeven wedstrijden gspeeld op de warmste 8 maart in de historie sinds het begin van de weermetingen in 1901. De gemiddelde temperatuur was vandaag 16 graden Celsius.


...Play Ball...
...HCAW's eerste line-up...
(© Foto: Adrie Berrevoets)
In Bussum boekte L&D Amsterdam Pirates een 9-0 shutout tegen Mr. Cocker HCAW. De Amsterdammers kwamen tot 12 honkslagen, waaronder drie van Kenny Berkenbosch, die ook tweemaal scoorde en een RBI had. Amsterdam opende de score in de eerste inning toen Michael Duursma met één uit vier wijd kreeg en scoorde op een tweehonkslag van Berkenbosch. Dat zou het enige punt zijn voor Pirates in de eerste vijf innings op starter Tony Kreisel (2 1/3 inn.) en reliever Gijs van Els (2 2/3).

Amsterdam voegde daarna drie runs toe in de zesde slagbeurt via een opofferingsslag van Percy Isenia en een 2-run single van Rashid Gerard. Een 5-run rally volgde in de zevende inning op Maickel Rietel, die het werpen tijdens de vorige inning had overgenomen. In de zevende, met een loper op het eerste honk en één uit sloegen Björn Hato, Michael Duursma (2-run), Kenny Berkenbosch en Bas de Jong vier opeenvolgende honkslagen. Met de honken vol verhoogden een grounder van Percy Isenia en een 2-run single van Remco Draijer de stand naar 9-0.

Rob Cordemans, Kevin Heijstek, Jurriaan Koks en debutant Chris Mowday gooiden allen twee innings voor Amsterdam in dit 8-inning duel. HCAW kwam tot zeven honkslagen, waaronder twee doubles van voormalig Piraat Kevin Weijgertse. Jim Froberg sloeg ook een tweehonkslag voor de thuisploeg, die twee werpers miste vanwege blessures, terwijl een andere werper nog op wintervakantie is.

UVV speelde een 9-inning wedstrijd vs. Borgerhout Squirrels, één van de Belgische Hoofdklasse-ploegen. UVV won met 12-9 in een wedstrijd, waarin rookies Thijs Steenwijk, Joeri Wang en Sam van Dijk debuteerden in de hoofdmacht. Hoofd Coach Ferenc Jongejan, die aan zijn tweede seizoen begint bij UVV, maakte zijn rentree als actief speler en was vanmiddag de eerste honkman. Dennis De Quint homerde voor UVV.

Vaessen Pioniers speelde een wedstrijd tegen ESCA Arnhem Rhinos en won met 15-4. De wedstrijd werd gespeeld in Arnhem, ter gelegenheid van de opening van het nieuwe complex van de Rhinos op Sportpark Valkenhuizen. De locatie werd officiëel geopend door Gerrie Elfrink, de wethouder van sport van de Gemeente Arnhem.

Mampaey The Hawks speelde vandaag een double-header. Beide wedstrijden duurden twee uur. In de eerste wedstrijd ontmoette The Hawks het eigen Rookie League-team en won met 11-7. in de volgende wedstrijd, die zes innings duurde, verloor The Hawks nipt met 1-0 van Overgangsklasser Zwijndrecht.

DOOR Neptunus, dat vorig jaar de kampioenstitel veroverde, opende het oefenseizoen met een 9-7 winst bij Overgangsklasser Twins. Misja Harcksen (Neptunus) en Ben Van Nuffel (Twins) waren de startende werpers in dit duel. Het hoogtepunt was, met volle honken, een 3-run triple van Mick Molenaar voor Twins, dat dit jaar onder leiding staat van voormalig Hoofdklasser Ralph Milliard, die ook in de Major League speelde.

ADO Lakers, dat zich vorig verzekerde van een plek in de Hoofdklasse na winst in de Promotie/Degradatie Play-Off tegen Twins, won met 7-2 van Orioles, dat eveneens uitkomt in de Overgangsklasse.

De enige ploeg die vandaag niet speelde was Corendon Kinheim, want de Haarlemmers openen het oefenseizoen aanstaande zaterdag.

De reguliere competitie begint op donderdag 17 april.

(8 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.