Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 mei 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Alle wedstrijden afgelast; verschoven naar vrijdag

...De weersomstandigheden om 18:25 uur vanavond...
buienradar.nl)
English
BUSSUM / VLEUTEN / DEN HAAG / DORDRECHT - Zoals verwacht was het vandaag (donderdag 8 mei) een regenachtige dag en dus waren de weersomstandigheden van invloed op de vier vastgestelde wedstrijden in de Hoofdklasse, die allen werden afgelast.

In de namiddag werden de twee wedstrijden die in het midden van het land gespeeld moesten worden beide afgelast vanwege de aanhoudende regen en de condities van de speelvelden. In Vleuten zou UVV hun reeks openen tegen Vaessen Pioniers, terwijl Mr. Cocker HCAW in Bussum gastheer zou zijn vs. Corendon Kinheim.

Zo'n drie kwartier later werd de derde afgelasting bekend gemaakt, want de opener tussen Mampaey The Hawks en DOOR Neptunus was eveneens verregend.

Ongeveer veertig minuten voor de vastgestelde aanvangstijd werd de wedstrijd tussen ADO Lakers en L&D Amsterdam Pirates de vierde en laatste ontmoeting die werd afgelast.

Het is de eerste keer dit seizoen dat alle vier vastgestelde wedstrijden in de Hoofdklasse werden afgelast vanwege de regen.

De vier wedstrijden zijn allen opnieuw vastgesteld voor vrijdag 9 mei met een aanvangstijd van 19:30 uur.
Echter, de weersvoorspellingen voor morgen zijn ook somber. Verwacht wordt dat de buien in de loop van de middag zullen toenemen met een kans op onweer, hagel en windstoten.
Voor zaterdag is het weer wisselvallig. In de ochtenduren wordt een droge periode verwacht, maar daarna zal het in de lopp van de dag opnieuw gaan regen. Meer regen wordt verwacht op zondag.

(8 mei)

...Geen wedstrijd vanavond in Vleuten...
(© Foto: Frans van Elst)
UVV vs. Vaessen Pioniers

In Vleuten was de opener van de 3-game series tussen UVV en koploper Vaessen Pioniers de eerste die vandaag werd geschrapt vanwege de weersomstandigheden.

Even na 16:00 uur werd besloten dat het niet mogelijk was vanavond te spelen vanwege de conditie van het speelveld als gevolg van de aanhoudende regen.

De wedstrijd is opnieuw vastgesteld voor morgenavond (vrijdag 9 mei) en begint ook dan om 19:30 uur. LHP Ricardo Hernandez Sanchez, die vanavond de startende werper zou zijn voor Pioniers, is ook op vrijdag de starter. UVV had nog geen startende werper bekend gemaakt voor vanavond.

Voor UVV is het de derde keer sinds de start van het seizoen op 17 april dat het weer een rol speelt bij hun wedstrijden. Op Opening Day, donderdag 17 april, verregende hun uitwedstrijd bij L&D Amsterdam Pirates en werd opnieuw vastgesteld voor de volgende dag. Op donderdag 24 april werd de thuiswedstrijd tegen Mr. Cocker HCAW in de eerste helft van de zevende inning gestaakt vanwege bliksem en regen, maar was op dat moment al geldig.

Voor Pioniers was het vanavond de eerste keer dit seizoen dat het last had van de weersomstandigheden.

UVV - Vaessen Pioniers afgelast (regen)
RHE
Vaessen Pioniers -000
UVV -000
(wedstrijd afgelast vanwege regen en veldconditie; opnieuw vastgesteld voor vrijdag 9 mei om 19:30 uur)
pitcher Pioniersinn.SOBBHRER
Ricardo Hernandez Sanchez------
pitcher UVVinn.SOBBHRER
geen startende werper bekend gemaakt------
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-Efrem Silvania, 3B-Fred van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Speeltijd-0:00 uur.
Mr. Cocker HCAW vs. Corendon Kinheim

In Bussum was het duel tussen Mr. Cocker HCAW en Corendon Kinheim het tweede dat het slachtoffer werd van de weersomstandigheden.

Rond 17:00 uur werd besloten dat de omstandigheden van het speelveld in Bussum in combinatie met de aanhoudende regen ongustig waren om vanavond te spelen en dus werd de ontmoeting afgelast. De wedstrijd is opnieuw vastgesteld voor morgenavond (vrijdag 9 mei) en begint ook dan om 19:30 uur.

De twee aangekondigde startende werpers voor vanavond verhuizen met de wedstrijd mee naar vrijdag en dat betekent dat RHP Sander Helmendach de heuvel zal beklimmen voor het thuisspelende HCAW, terwijl RHP David Bergman de starter is voor het bezoekende Kinheim.

Deze reeks is een interessante, want het op de vierde plaats staande Kinheim staat slechts twee punten voor op HCAW.

Het is de eerste keer dit seizoen dat een wedstrijd van HCAW wordt afgelast, maar de ploeg kreeg wel al eerder met weerproblemen te maken. Op donderdag 24 april werd de uitwedstrijd bij UVV gestaakt in de eerste helft van de zevende inning vanwege bliksem en regen. Op het moment van staken was de wedstrijd echter al geldig en eindigde in een overwinning voor HCAW.

Voor Kinheim is het de tweede afgelasting van het seizoen. Eerder werd de thuiswedstrijd op zondag 27 april, de derde ontmoeting in de reeks vs. ADO Lakers, afgelast. Die wedstrijd werd twee dagen later ingehaald.

Mr. Cocker HCAW - Corendon Kinheim afgelast (regen)
RHE
Corendon Kinheim -000
Mr. Cocker HCAW -000
(wedstrijd afgelast vanwege regen en veldconditie; opnieuw vastgesteld voor vrijdag 9 mei om 19:30 uur)
pitcher Kinheiminn.SOBBHRER
David Bergman------
pitcher HCAWinn.SOBBHRER
Sander Helmendach------
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Johan Brandsma, 3B-Jan-Willem van der Paauw.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Speeltijd-0:00 uur.
Mampaey The Hawks vs. DOOR Neptunus

In Dordrecht werd de opener tussen Mampaey The Hawks en DOOR Neptunus de derde wedstrijd die vandaag werd afgelast.

Aanvankelijk lag het veld in Dordrecht er goed bij en rond 16:45 uur werden dan ook de lijnen geplaatst voor de wedstrijd. Maar het bleef ondertussen wel regenen en dat resulteerde uiteindelijk in plassen water op het veld. En zo resulteerden rond 17:45 uur de weer- en veldcondities in Dordrecht in de afgelasting van het duel van vanavond. De wedstrijd is opnieuw vastgesteld voor morgenavond (vrijdag 9 mei) en begint ook dan om 19:30 uur.

De aangekondigde startende werpers voor vanavond zullen ook vrijdagavond de heuvel op gaan. De starters waren RHP Evan Simons (The Hawks) en LHP Diegomar Markwell (Neptunus).

Voor The Hawks is dit de tweede afgelasting van het seizoen. Op zondag 27 april verregende de derde wedstrijd vs. L&D Amsterdam Pirates. De wedstrijd werd twee dagen later ingehaald en The Hawks won toen verrassend van Amsterdam.

Neptunus heeft dit seizoen eenmaal last gehad van het weer. Op Opening Day, donderdag 17 april, werd de thuiswedstrijd tegen ADO Lakers na vijf complete innings gestaakt wegens regen, maar was op dat moment al geldig.

Mampaey The Hawks - DOOR Neptunus afgelast (regen)
RHE
DOOR Neptunus -000
Mampaey The Hawks -000
(wedstrijd afgelast vanwege regen en veldconditie; opnieuw vastgesteld voor vrijdag 9 mei om 19:30 uur)
pitcher Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell------
pitcher HCAWinn.SOBBHRER
Evan Simons------
Standings
Scores
Schedule
Umpires: HP-Edwin Louisa, 1B-Winfried Berkvens, 3B-Martijn Bosschaart.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Time-0:00 hr.
ADO Lakers vs. L&D Amsterdam Pirates

In Den Haag werd de ontmoeting tussen ADO Lakers en L&D Amsterdam Pirates de vierde en laatste wedstrijd die werd afgelast vanwege de regen.

De umpire-crew besloot tot afgelasting rond 18:50 uur, veertig minuten voor de vastgestelde aanvangstijd van de opener van de 3-game series tussen de twee ploegen. De wedstrijd is opnieuw vastgesteld voor morgenavond (vrijdag 9 mei) en begint ook dan om 19:30 uur.

De twee aangekondigde starters voor vanavond verhuizen mee naar het duel van vrijdag en dus zal RHP Jeremy Winkel starten voor ADO Lakers en begint RHP Rob Cordemans voor Amsterdam Pirates.

Deze wedstrijd werd het langst uitgesteld. Hoewel het de hele middag al had geregend leek het er op dat de regen mogelijk voor aanvang van de wedstrijd zou zijn verdwenen, zodat er een kans was te spelen. Echter, de regen bleef aanhouden en maakte het speelveld uiteindelijk onbespeelbaar.

ADO Lakers en Amsterdam Pirates waren de enige twee teams die daadwerkelijk op het speelveld aanwezig waren toen de wedstrijd officiëel werd afgelast.

Voor ADO Lakers was dit de tweede afgelasting van het seizoen. Op zondag 27 april verregende de derde wedstrijd vs. Corendon Kinheim en werd twee dagen later ingehaald. Op donderdag 17 april, wat Opening Day was, werd hun wedstrijd bij DOOR Neptunus na vijf complete innings gestaakt, maar was op dat moment al geldig.

Voor Amsterdam Pirates is dit de derde verregende wedstrijd van het seizoen. Op Opening Day, donderdag 17 april, werd de thuiswedstrijd tegen UVV afgelast en de volgende avond ingehaald. Op zondag 27 april begon de thuiswedstrijd vs. Mampaey The Hawks eveneens niet vanwege de regen. Die wedstrijd werd twee dagen later ingehaald.

ADO Lakers - L&D Amsterdam Pirates afgelast (regen)
RHE
L&D Amsterdam Pirates -000
ADO Lakers -000
(wedstrijd afgelast vanwege regen en veldconditie; opnieuw vastgesteld voor vrijdag 9 mei om 19:30 uur)
pitcher Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans------
pitcher HCAWinn.SOBBHRER
Jeremy Winkel------
Standings
Scores
Schedule
Umpires: HP-Olav Steijger, 1B-Fred Oosterling, 3B-Peter Brink.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Ger van Dongen.
Speeltijd-0:00 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.