Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 juni 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
UVV, HCAW stunten tegen Pirates, Pioniers
English
AMSTERDAM / ROTTERDAM / HAARLEM / BUSSUM - De onderste vier teams bundelden vandaag (zondag 8 juni) hun krachten en met een beetje meer geluk hadden ze allen kunnen winnen en de top-4 een nederlaag kunnen toebrengen. Twee van hen wonnen daadwerkelijk, want UVV en Mr. Cocker HCAW stuntten tegen respectievelijk L&D Amsterdam Pirates en Vaessen Pioniers. Corendon Kinheim ontsnapte wederom aan een nederlaag vs. Mampaey The Hawks, terwijl DOOR Neptunus aanvankelijk ADO Lakers niet van zich kon afschudden.

UVV stond met 2-0 achter vs. Amsterdam, maar kwam langszij in de vijfde en scoorde nog twee runs in de negende om met 4-3 te winnen, maar werd 'outhit' met 9-7.

Neptunus stond met 2-1 achter vs. ADO Lakers na drie innings en stond slechts met 3-2 voor na zes innings, voordat een 5-run rally volgde in de zevende om met 8-3 te winnen. Neptunus werd 'outhit' met 11-10.

Kinheim trof voor de derde keer op rij een lastige tegenstander in The Hawks. Met een 2-0 achterstand bracht The Hawks de stand in balans in de vijfde. Kinheim hernam de leiding, maar stond in de zevende met 4-3 achter. Kinheim antwoordde met twee runs en boekte de tweede één-punt-verschil-zege tegen de ploeg uit Dordrecht, 5-4.

In de avond werd het duel tussen HCAW en Pioniers ruim een uur onderbroken vanwege de felle ondergaande zon. De onderbreking vond plaats in de eerste helft van de vierde inning met een 1-0 voorsprong voor HCAW. HCAW voegde daarna nog een punt toe, waarna Pioniers eenmaal scoorde in de eerste helft van de zevende inning en dat was de laatste slagbeurt, omdat de wedstrijd toen werd afgesloten vanwege de 22:30 uur curfew-regel. En zo won HCAW met 2-1 in een wedstrijd die last had van de weersomstandigheden en de reglementen. Uiteraard, wanneer je voor HCAW bent, heb je een overwinning, maar wanneer je aan de Pioniers-kant staat zou je kunnen stellen dat het weer en de regel je twee kostbare innings hebben gekost waarin het team het duel nog had kunnen omdraaien.

(8 juni)
L&D Amsterdam Pirates vs. UVV

In Amsterdam stond UVV met 2-0 achter vs. L&D Amsterdam Pirates, maar kwam langszij in de vijfde en scoorde nog twee runs in de negende om met 4-3 te winnen, maar werd 'outhit' met 9-7.

Beide ploegen lieten twee lopers achter in de eerste inning. UVV werd op rij uitgeschakeld in de tweede slagbeurt door Jos de Jong, terwijl Amsterdam weer een loper achterliet in de tweede helft van de tweede inning.


...Catcher Joris van Ballegooy en pitcher Kevin Noordzij...
...vieren UVV's overwinning in Amsterdam...
(© Foto: Henk Seppen)
De thuisploeg opende daarna de score in de derde slagbeurt door tweemaal te scoren op Kenny Van Den Branden. Remco Draijer begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Björn Hato. Hij stal het derde honk en scoorde toen daar een foute aangooi van de catcher op volgde. Hierna sloeg Bas de Jong een honkslag en bereikte Kenny Berkenbosch het honk na een foute aangooi. Met twee uit werd een uithaal van Rashid Gerard gemist in het outfield en dat stelde De Jong in de gelegenheid het tweede punt te scoren.

In de volgende vier innings produceerde de Amsterdamse aanval nog maar drie honkslagen op Van Den Branden, die een solide wedstrijd gooide en Amsterdam vanaf de vierde inning puntloos hield. In de vierde kreeg hij een 2-out single tegen van Draijer. Nadat UVV langszij was gekomen in de 1e5 schakelde de rechtshander de eerste twee slagmensen uit in de 2e5 en kreeg toen een honkslag tegen van Percy Isenia. In de zesde kreeg de Belg een lead-off single tegen van Jesse Aussems, die op het derde honk achterbleef. In de volgende slagbeurt bereikte Björn Hato het honk na een fout en kreeg Bas de Jong vier wijd, maar daarna schakelde Van Den Branden de volgende drie slagmensen uit.

Amsterdam-starter Jos de Jong begon met vier wijd voor lead-off hitter Brennan Nijhof in de eerste inning en kreeg een one-out single tegen van Dennis De Quint. Maar daarna schakelde hij elf slagmensen op rij uit.

Na het zwijgen te zijn opgelegd in de eerste vier slagbeurten kwam UVV langszij in de vijfde met twee uit. Joris van Ballegooy begon met een honkslag en schoof op na een wilde worp met één uit. De Jong volgde met een strikeout, maar kreeg toen een honkslag tegen van Nick Peels, die werd gevolgd door een outfield-fout, resulterend in een punt. Even later sloeg ook Brennan Nijhof een honkslag en bracht de gelijkmaker binnen. Er kwam nog een honkslag van Gilmer Lampe, maar hierna sloot De Jong de inning af met een strikeout.

Kyle Ward nam de pitching bij Pirates over in de zesde en zorgde voor drie nullen op rij. In de zevende kreeg de linkshander een one-out single tegen van Rick Kuipers en gooide vier wijd op Nick Peels. Na drie slag voor de volgende slagman sloeg Gilmer Lampe een honkslag, maar ging Kuipers bij een poging te scoren op de plaat uit na een aangooi van rechtsvelder Bas de Jong en kwam de inning ten einde.

De achtste inning bleef ook puntloos. Daan Hendrix beklom de heuvel voor Pirates en kreeg drie nullen op rij. In de tweede helft sloeg Roelie Henrique een honkslag met twee uit en kreeg Remco Draijer vier wijd, maar beiden strandden toen een line drive van Björn Hato werd gevangen. In deze inning nam Kevin Noordzij de pitching bij UVV over en gooide in zijn eerste duel sinds 3 mei. Op die dag startte hij vs. DOOR Neptunus, maar verliet de heuvel na slechts twee slagmensen met een schouderblessure.

In de 1e9 sloeg UVV toe met twee punten op closer Jurrian Koks. Die begon met vier wijd voor lead-off hitter Joris van Ballegooy, waarna een fout volgde op een opofferingsstootslag van Jordan Illis. De twee schoven op na een OSS van pinch-hitter Jirka Bliek en daarna werd een gedwongen loop opgezet via opzettelijk vier wijd voor Nick Peels. Maar Koks raakte hierna volgende slagman Brennan Nijhof met een worp om een punt binnen te brengen, gevolgd door een opofferingsslag van Gilmer Lampe die UVV een 4-2 voorsprong bezorgde.

Amsterdam kon hierop met nog slechts één punt antwoorden. Bas de Jong opende met een tweehonkslag, waarna Kenny Berkenbosch op het honk kwam na een fout. Hierna sloeg Percy Isenia in een dubbelspel. Even later scoorde De Jong op een honkslag van Rashid Gerard, maar de wedstrijd kwam ten einde toen Jesse Aussems de bal terugsloeg naar Kevin Noordzij, die de laatste nul maakte en winnende werper werd in zijn eerste heuveloptreden in ruim een maand.


...UVV-starter Kenny Van Den Branden...

...UVV-midvelder Brennan Nijhof maakt een vangbal...

...Amsterdam korte stop Jesse Aussems maakt een nul...

...Amsterdam RF Bas de Jong gaat achter een bal aan...

...Home Plate Umpire Peter Brink...

...Bas Nooij tikt Rick Kuipers uit op de plaat in de 7e inning...

...UVV's 3B Gilmer Lampe vangt...
...een foutbal bij het hek...

...Nick Peels steelt 2B in 5e inning...
...2B Björn Hato heeft geen 'play'...

...Bas de Jong scoorde tweemaal en...
...had twee hits voor Pirates...
(© Alle Foto's: Henk Seppen)

L&D Amsterdam Pirates - UVV 3-4
RHE
UVV000020002-475
L&D Amsterdam Pirates002000001-393
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Kenny Van Den Branden743621
Kevin Noordzij, W (1-2)211311
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Jos de Jong531522
Kyle Ward2112--
Daan Hendrix11----
Jurrian Koks, L (0-2)1-2-21
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Peter Brink, 1B-Olav Steijger, 3B-Fred Oosterling.
Official Scorer-Linda Steijger.
Play-by-Play Scorer-Dennis Duin.
Techn. Commissioner-Willem Broertjes.
Speeltijd-3:09 uur.
DOOR Neptunus vs. ADO Lakers

In Rotterdam stond DOOR Neptunus met 2-1 achter vs. ADO Lakers na drie innings en stond slechts met 3-2 voor na zes innings, voordat een 5-run rally volgde in de zevende om met 8-3 te winnen. Neptunus werd 'outhit' met 11-10 en speelde vandaag zonder Dwayne Kemp. Hij was niet bij de ploeg, omdat hij de afgelopen nacht vader is geworden.


...Gyenuar Lopez...
...scoort gelijkmaker, 12 nullen op 1B...
(© Foto: Henk Seppen)
Neptunus was niet in staat productief te zijn in de eerste zes innings op de pitching van ADO Lakers. Starter Ibrahin Redan stond slechts drie honkslagen toe aan de Rotterdammers, die met drie onverdiende punten een kleine voorsprong namen.

ADO Lakers opende de score in de tweede inning op de Amerikaan Will Dismukes, die zijn eerste start van het seizoen maakte voor Neptunus. Vooruitkijkend naar het Europa Cup Toernooi (dat op 17 juni begint), maar ook de komende twee thuiswedstrijden tegen Vaessen Pioniers (dinsdag en donderdag) voegde Neptunus' Hoofd Coach Evert-Jan 't Hoen de rechtshander als extra starter toe aan zijn rotatie.

In de tweede inning kreeg Dismukes een lead-off single tegen van Glenn Romney, die het derde honk bereikte op twee opeenvolgende opofferingsstootslagen van Kelvi Martinez en Joshua Zara. Martinez bereikte zelf veilig het honk op zijn stootslag, omdat er geen nul op werd gemaakt. Met lopers op het tweede en derde honk kwamen de honken vol te staan toen Julian Goins vier wijd kreeg. Brian Raap volgde met een puntscorende honkslag, maar ADO Lakers liet daarna drie lopers achter toen Odion Gouverneur een grounder sloeg.

ADO Lakers voegde een punt toe in de derde inning, maar verzuimde er meer te scoren, want er bleven opnieuw drie lopers achter. Stephen Henson begon met vier wijd en Glenn Romney en Kelvi Martinez sloegen beiden een honkslag met één honk om voor volle honken te zorgen. Een punt werd hierna gescoord toen ook Joshua Zara een honkslag sloeg. Maar met de honken nog altijd vol schakelde Dismukes Julian Goins met drie slag uit en maakte een grounder van Brian Raap een einde aan de inning. En zo ontsnapte Neptunus voor de tweede keer aan een mogelijk grotere achterstand.

De wedstrijd draaide daarna vanaf de 2e3 de kant op van Neptunus, dankzij een aantal fouten. In de 2e3 bereikte openingsslagman Stijn van der Meer het honk na een fout, schoof op na een doorgeschoten bal en ging scoren op een grounder van Raily Legito.

Nadat ADO Lakers nog eens twee lopers achterliet in de vierde inning scoorde Neptunus tweemaal in de 2e4. Gyenuar Lopez begon met vier wijd en schoof op na een doorgeschoten bal en een grounder van Adrian Anthony. Een fout volgde daarna op een klap van Urving Kemp en Lopez scoorde de gelijkmaker op een grounder van Shaldimar Daantji, wat de derde nul had kunnen zijn. Even later scoorde Kemp op een honkslag van Daniel Fernandes om Neptunus op een 3-2 voorsprong te zetten.

ADO Lakers liet wederom twee lopers achter in de vijfde inning en werd op rij uitgeschakelde in de zesde door nieuwe werper Jorian van Acker. Neptunus ging op rij uit op Ibrahin Redan in de vijfde en daarna kreeg nieuwkomer Greg Hansen drie opeenvolgende nullen in zijn pitching-debuut in de zesde slagbeurt.

Neptunus sloeg vervolgens toe op de Amerikaan in de zevende inning. Urving Kemp en Shaldimar Daantji begonnen met honkslagen, waarna beiden scoorden op een hierna volgende driehonkslag van Daniel Fernandes. De laatste scoorde even later zelf na een honkslag van Stijn van der Meer. Benjamin Dille sloeg daarna de vijfde opeenvolgende honkslag op Hansen, waarna hij werd opgevolgd door Dennis Burgersdijk. Die zorgde voor volle honken met vier wijd voor Raily Legito. De laatste ging gedwongen uit op een grounder van Gianison Boekhoudt, wat een punt opleverde, net als een honkslag van Gyenuar Lopez, waardoor de stand op 8-2 kwam. Een dubbelspel sloot de slagbeurt af.

ADO Lakers wist nog een punt te scoren in de negende inning op closer Berry van Driel. Met twee uit gooide hij vier wijd op Joshua Zara, die opschoof na een fout en scoorde op een honkslag van Brian Raap.

DOOR Neptunus - ADO Lakers 8-3
RHE
ADO Lakers011000001-3112
DOOR Neptunus00120050X-8101
pitchers ADO Lakersinn.SOBBHRER
Ibrahin Redan, L (0-4)51233-
Greg Hansen1 (*)1-555
Dennis Burgersdijk1-11--
Jeremy Winkel1--1--
(*) - Hansen gooide op 5 slagmensen in de zevende inning
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Will Dismukes, W (2-1)542922
Jorian van Acker, H (3)211---
Kevin Kelly1211--
Berry van Driel11111-
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Edwin Louisa, 1B-Johan Brandsma, 3B-Antoine Loock.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Techn. Commissioner-Paul Bokern.
Speeltijd-3:02 uur.
Corendon Kinheim vs. Mampaey The Hawks

In Haarlem trof Corendon Kinheim voor de derde keer op rij een lastige tegenstander in Mampaey The Hawks. Met een 2-0 achterstand bracht The Hawks de stand in balans in de vijfde. Kinheim hernam de leiding, maar stond in de zevende met 4-3 achter. Kinheim antwoordde met twee runs en boekte de tweede één-punt-verschil-zege tegen de ploeg uit Dordrecht, 5-4.


...Pim Walsma...
...2 Blown Saves, 2 Wins in 2 dagen...
(© Foto: Henk Seppen)
Voor The Hawks sloeg Kevin Moesquit een tweehonkslag met één uit in de eerste inning op Jerrold Martijn, maar ging op het tweede honk uit na een pick-off. Kinheim reageerde met twee runs in de tweede helft van de eerste slagbeurt op Quinn Tramm. Met één uit sloeg Björn Henrichs een honkslag en daarna homerde Bryan Engelhardt met twee uit om de Haarlemmers een vroege 2-0 voorsprong te geven. Engelhardt voert de Hoofdklasse nu aan met zeven homeruns.

Martijn kreeg drie nullen op rij in de tweede, werd gesteund met een dubbelspel in de derde en gooide ook een puntloze vierde inning. Tramm schakelde eveneens drie slagmensen uit in de tweede, gooide vier wijd met twee uit in de derde en kreeg weer drie nullen op rij in de vierde.

The Hawks kwamen vervolgens langszij in de eerste helft van de vijfde inning. Frans van den Heuvel opende met een honkslag, waarna Gregory Trinidad vier wijd kreeg. De twee schoven op na een grounder van Berry van Donselaar, waarna Jules Peters volgde met een RBI-single. Hierna scoorde Trinidad de gelijkmaker op een succesvolle squeeze opofferingsstootslag van Remian Denis.

Kinheim hernam de leiding in de tweede helft van de vijfde. Sven van de Sanden begon met een honkslag, stal het tweede honk, schoof op na een wilde worp en scoorde op een tweehonkslag van René Cremer. Jefferson Muzo, die vier wijd had gekregen met één uit, probeerde ook te scoren op de klap van Cremer, maar werd op de plaat uitgeschakeld.

In de zevende inning was het The Hawks dat tweemaal scoorde op Pim Walsma, die de pitching van Martijn in de voorgaande inning had overgenomen. Gregory Trinidad begon met vier wijd en Berry van Donselaar bereikte het honk via een stootslag-honkslag. Joris Naber nam het voor Van Donselaar over als pinch-runner en de honken kwamen vol te staan toen Jules Peters ook met een stootslag-honkslag op het honk kwam. Een strikeout en gedwongen nul op thuis volgden, maar daarna sloeg Kevin Moesquit een 2-run single om The Hawks op een 4-3 voorsprong te zetten. Een 'foul-out' volgde en zo liet de ploeg uit Dordrecht twee lopers achter.

Kinheim wist opnieuw gelijk te reageren en scoorde tweemaal in de 2e7. Sven van de Sanden begon met vier wijd en Bruce Martinus sloeg een honkslag. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Jefferson Muzo en René Cremer volgde met een honkslag die voor een gelijke stand zorgde. De honken kwamen vol te staan toen Björn Henrichs vier wijd kreeg. Vervolgens gooide Quinn Tramm ook vier wijd op Quintin De Cuba en dat bezorgde Kinheim een 5-4 voorsprong. Kevin van Veen nam hierna de pitching over en zag Bryan Engelhardt in een dubbelspel slaan, maar de thuisploeg had opnieuw de leiding genomen.

Arshwin Asjes nam de ptching van Walsma over in de achtste inning en schakelde alle zes slagmensen die hij tegenover zich kreeg uit, waarmee hij zijn 'league-leading' zevende save van het seizoen verdiende. Voor de tweede dag op rij kreeg Walsma een Blown Save op zijn naam, maar eindigde opnieuw als winnende werper.

Corendon Kinheim - Mampaey The Hawks 5-4
RHE
Mampaey The Hawks000020200-470
Corendon Kinheim20001020X-580
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Quinn Tramm, L (2-3)6.126755
Kevin van Veen1.2-11--
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Jerrold Martijn5.253422
Pim Walsma, BS (2), W (3-1)1.111322
Arshwin Asjes, SV (7)2-----
Homerun: Kinheim: Bryan Engelhardt (7)(2-run,1e,op Tramm).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Martijn Bosschaart, 1B-John Beltman, 3B-Fred van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Harumi Ueda.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Speeltijd-2:28 uur.
Mr. Cocker HCAW vs. Vaessen Pioniers


...De ondergaande zon kan een probleem zijn in Bussum...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
In Bussum won Mr. Cocker HCAW met 2-1 vs. Vaessen Pioniers in een wedstrijd die ruim een uur werd onderbroken vanwege de felle ondergaande zon. De onderbreking vond plaats in de eerste helft van de vierde inning met een 1-0 voorsprong voor HCAW.

Nadat het duel werd hervat voegde HCAW nog een punt toe, waarna Pioniers eenmaal scoorde in de eerste helft van de zevende inning. Dat was tevens de laatste slagbeurt, omdat de wedstrijd toen werd afgesloten vanwege de 22:30 uur curfew-regel.

En zo was dit dus een wedstrijd die last had van de (zonnige) weersomstandigheden en de reglementen. Aanvankelijk was dit een middagwedstrijd, maar werd zoals elk jaar verschoven naar de avond om weer deel uit te maken van het internationale jeugdtoernooi dat HCAW al vele jaren in het Pinksterweekeinde organiseert. Maar wanneer een wedstrijd 's avonds wordt gespeeld is er de 22:30 uur curfew-regel. Die stelt dat er na die tijd niet meer aan een nieuwe inning mag worden begonnen. En wanneer een avondwedstrijd wordt gespeeld op het complex van HCAW in Bussum op een zonnige dag, kan een 'sun-delay' ook een mogelijke factor worden in de wedstrijd. En zowel het weer als de regel waren vanavond van invloed op het duel.

Echter, het neemt niets weg van de prestatie van HCAW, dat een goede wedstrijd speelde en simpelweg Pioniers de baas bleef. Een hoofdrol was er voor werper Maickel Rietel, die het hele duel gooide voor HCAW en slechts drie honkslagen toestond aan de slagvaardige aanval van Pioniers. HCAW sloeg eveneens drie honkslagen, waarvan er twee bijdroegen aan het eerste punt. Twee fouten bepaalden later het tweede HCAW-punt.

Rietel had een sterke start, want hij schakelde de eerste negen slagmensen op rij uit, waarvan twee met drie slag. Voor Pioniers maakte Reggie Bomberg zijn eerste start van het seizoen. Die schakelde ook de eerste zes slagmensen van de wedstrijd op rij uit, maar kreeg toen een punt tegen in de derde inning.

In de derde opende Dillon True met vier wijd en schoof op na een opofferingsstootslag van Levine Gabriëls en een honkslag van Jim Froberg. True scoorde even later het eerste punt toen ook Linoy Croes een honkslag sloeg. Bomberg schakelde de volgende twee slagmensen uit en zo liet HCAW twee lopers uit, maar had wel de score geopend.

In de 1e4 begon Zerzinho Croes met een honkslag en schoof op na een grounder van Dirk van 't Klooster. Hierna werd de wedstrijd onderbroken, omdat de ondergaande zon te fel was geworden. Op het complex in Bussum gaat de zon in links-midveld onder en dat betekent dat de slagman, de catcher en de home plate umpire hier last van kunnen hebben. Meestal kan een wedstrijd binnen een half uur weer worden hervat, maar vanavond duurde de onderbreking een uur en 15 minuten, de langste van dit seizoen. Het was de derde 'sun-delay' van het seizoen in Bussum. Op 9 mei werd de wedstrijd tegen Corendon Kinheim 14 minuten onderbroken in de eerste helft van de derde inning. Op 22 mei stond de wedstrijd tegen ADO Lakers tussen de eerste en tweede helft van de zesde inning 28 minuten stil.


...Fraaie foto van het HCAW-veld in Bussum tijdens het duel van vanavond...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
En zo moest iedereen dus wachten totdat de zon onder was, maar volgde ook nog een warming up voor het restant van de wedstrijd. De wedstrijd werd na 75 minuten hervat om 21:38 uur en dat betekende dat er nog minder dan een uur speeltijd over was om het duel te completeren, vanwege 22:30 uur curfew-tijd.

Toen het duel werd hervat keerde Rietel terug op de heuvel, waarna een groundout en een vangbal de eerste helft van de vierde inning afsloten.

In de 2e4 voegde HCAW een punt toe. Kevin Weijgertse begon met vier wijd en schoof op na een opofferingsstootslag van Jorin van Amstel. Hij bereikte vervolgens het derde honk toen Jelle Blaauw het honk bereikte na een fout. Even later scoorde Weijgertse toen Bomberg een mislukte pick-off maakte op het eerste honk. Dat leidde tot een werperswissel en Sedley Karel nam het over. Die gooide drie slag op Levine Gabriëls om de inning af te sluiten, maar HCAW had de voorsprong verdubbeld.

Rietel zorgde weer voor drie nullen op rij in de vijfde inning en kreeg een one-out single tegen van Max Draijer in de zesde. Maar de rechtshander kreeg toen de steun van een dubbelspel en ging de eerste complete wedstrijd gooien in zijn Hoofdklasse-loopbaan.

Met de 22:30 uur curfew in zicht begon de zevende inning en begon Pioniers iets terug te doen. Dirk van 't Klooster begon met een tweehonkslag en schoof op na een grounder van Danny Rombley, waarna hij scoorde op een opofferingsslag van Vince Rooi. Hierna kwam Mark-Jan Moorman nog op het honk toen zijn uithaal werd gemist in het outfield en werd Kevin Dirksen geraakt door een worp. Maar de inning eindigde toen een gedwongen nul werd gemaakt op een grounder van Dè Flanegin.

Toen de derde nul was gemaakt was het inmiddels half elf geweest en dus begon Pioniers de spullen in te pakken, want de thuisploeg stond immers voor en had het duel dus gewonnen. Er volgde een discussie van een paar minuten, waarna het duel alsnog werd hervat, omdat werd gesteld dat de inning moest worden uitgespeeld. En dat is best vreemd, want de thuisploeg slaat immers nooit in de tweede helft van een inning als het voorstaat en de wedstrijd officiëel is geworden. Maar nu moest Pioniers dus toch nog het veld in gaan. Bayron Cornelisse werd de nieuwe werper voor de Hoofddorpers en hij gooide driemaal drie slag. En toen was de wedstrijd toch echt afgelopen.


...Omdat er een internatonaal toernooi was in Bussum werd het duel goed bezocht...
...Maickel Rietel (28) gooit op Danny Rombley (27) met Zerzinho Croes (7) op het 2e honk...
...Dillon True (25) is de korte stop, Levine Gabriëls de catcher en Winfried Berkvens de HP Umpire...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)

Mr. Cocker HCAW - Vaessen Pioniers 2-1 (7 inn.)
RHE
Vaessen Pioniers000001-132
Mr. Cocker HCAW0011000-231
(wedstrijd na zeven complete innings gestopt vanwege de 22:30 uur curfew-rule)
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Reggie Bomberg, L (0-1)3.242221
Sedley Karel1.12----
Swen Huijer1--1--
Bayron Cornelisse13----
pitcher HCAWinn.SOBBHRER
Maickel Rietel, W (3-3)72-311
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Fred Groenewegen, 3B-Mario Blaauw.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Speeltijd-2:00 uur.
Game Notes:
1e4 - 75-minuten durende 'sun-delay' met één uit, loper op 2e honk en 1-0 voorsprong voor HCAW.
Na 1e7 - 5-minuten onderbreking vanwege overleg over voortgang van de wedstrijd.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.