Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 november 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
(door Marco Stoovelaar; foto: Henk Seppen)

Nederlands U21 Team opent WK met ruime nederlaag
English
TAICHUNG (Taiwan) - Het Nederlands Team onder 21 jaar is de allereerste editie van het U21 Wereldkampioenschap vandaag begonnen met een ruime 10-1 nederlaag tegen Australë. Gisteren, op de eerste speeldag, had Oranje nog geen wedstrijd op het programma staan. Australië verloor toen met 9-7 van Japan.

De Nederlandse umpire Winfried Berkvens kwam wel al in actie op de eerste dag. Hij stond bij het tweede honk in het duel tussen Nicaragua vs. Venezuela, de openingswedstrijd van het evenement. Nicaragua won met 18-5. Beiden ontmoeten het Nederlands Team later in Groep B, die bestaat uit vijf teams. Groep A bestaat uit zes ploegen. Vandaag stond Berkvens achter de plaat in de ontmoeting tussen Tsjechië en Taiwan. Tijdens de Officiële Openingsceremonie gisteren had Berkvens een speciale opdracht, want hij had de eer de eed af te leggen namens alle officials.


...Oranje-starter Maickel Rietel in actie voor HCAW...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
Behalve door Nederland wordt Europa ook vertegenwoodigd door Italië en Tsjechië. Beide hebben speelden vandaag hun tweede wedstrijd. Italië opende met winst vs. Nieuw-Zeeland (7-1) en verloor vandaag van Zuid-Korea (12-6). De Tsjechen gingen onderuit tegen Zuid-Korea (15-5) en Taiwan (16-1).

In Dou-Liu Baseball Stadium deed Oranje-starter Maickel Rietel het prima en hield Australië vier innings puntloos. De rechtshander, die dit seizoen in de Hoofdklasse gooide voor Mr. Cocker HCAW kwam tot vier strikeouts, gooide twee keer vier wijd en stond maar twee hits toe. Maar hierna, vanaf de vijfde inning, kon de Nederlandse bullpen Australië niet van scoren afhouden. In de laatste vijf innings scoorden de Aussies niet alleen 10 punten, maar sloegen ook negen honkslagen op vijf verschillende werpers.

Entwin Reigina nam de pitching van Rietel over in de vijfde inning, maar kwam onmiddellijk in de problemen. Hij gooide vier wijd op de eerste twee slagmensen die hij zag en werd afgelost door Kaj Timmermans. Die zag de lopers opschuiven na een opofferingsstootslag en moest toen een 2-run single incasseren van Aaron Sayers. Na een nieuwe honkslag en een opofferingsslag gooide Timmermans een wilde worp en kreeg daarna een RBI-triple tegen van Zachary Shepherd, die vervolgens scoorde op een foute aangooi, zodat de stand op 5-0 kwam.

In de tweede helft van de vijfde inning pakte Nederland een punt terug. Kirvin Moesquit begon met vier wijd, schoof op na een doorgeschoten bal en een vangbal, waarna hij scoorde op een grounder van Daniel Fernandes. Maar dit zou het enige Nederlandse punt blijven in deze wedstrijd.

In de eerste helft van de zesde inning, met één uit en een loper op het eerste honk werd Reggie Bomberg ingebracht als opvolger van Timmermans. Die kreeg een 2-out double tegen, maar met lopers op het tweede en derde honk sloot een grounder de Australische slagbeurt af. In de zevende kreeg Bomberg een lead-off double tegen, maar werd toen gesteund met een 'inning-ending double play'.

Australië voegde daarna drie punten toe in de achtste inning op nieuwe werper Tom de Blok. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Robbie Perkins, die opschoof na een wilde worp en een grounder om vervolgens te scoren op een honkslag van Adam Silva. De laatste scoorde even later zelf ook toen Ben Leslie volgde met een tweehonkslag. Een wilde worp bracht Leslie naar het derde honk en die scoorde het derde punt in de inning via een 'force play-grounder'.

Australië scoorde de laatste twee punten in de negende inning op Bayron Cornelisse, de zesde Nederlandse werper. Hij raakte openingsslagman Shepherd met een worp en kreeg toen een tweehonkslag tegen van Guy Edmonds. Een wilde worp en een grounder zorgden even later voor de twee Australische punten en verhoogden de stand naar 10-1.

Het Nederlands Team sloeg slechts vier honkslagen op vier werpers. Met één uit in de eerste inning sloeg Dudley Leonora een honkslag. De Nederlandse slagploeg werd hierna hitloos gehouden in de tweede en derde inning, voordat er twee hits voldegn in de vierde slagbeurt. Met één uit sloegen Cezan Rafaela en Urving Kemp beiden een honkslag. De twee schoven daarna op via een wilde worp, maar bleven achter toen een strikeout en groundout volgden. In de zevende inning opende Dennis Gustina met een honkslag, de vierde en laatste voor Nederland in dit duel.

Nederland strandde negen lopers. De laatste daarvan bleef achter in de negende inning. Tegenover nieuwe werper Joshua Silvi opende pinch-hitter Kevin Moesquit met vier wijd, maar drie strikeouts volgden om een einde te maken aan de wedstrijd.

Pitchers
PitcherINNSOBBHRER
Maickel Rietel4422--
Entwin Reigina, L (0-1)- (*)-2-22
Kaj Timmermans1.111332
Reggie Bomberg1.2-12--
Tom de Blok1-2233
Bayron Cornelisse11-222
(*) - Reigina gooide op twee slagmensen in de vijfde inning
De startende line-up vandaag was als volgt:
Kirvin Moesquit (2B, 0-uit-3), Dudley Leonora (SS, 1-uit-3), Daniel Fernandes (RF, 0-uit-4), Aldair Adamus (C, 0-uit-4), Kevin Weijgertse (1B, 0-uit-2), Cezan Rafaela (3B, 1-uit-3), Urving Kemp (LF, 1-uit-3), Steven Wharwood (DH, 0-uit-3), Dennis Gustina (CF, 1-uit-3).

In de 1e6 verving Jorin van Amstel (0-uit-1) Weijgertse en werd de nieuwe 3e honkman, terwijl Rafaela opschoof naar het 2e honk, Moesquit korte stop werd en Leonora verhuisde naar het 1e honk. In de 2e9 was Kevin Moesquit (0-uit-0) pinch-hitter voor Kemp, Jules Peters (0-uit-1) was pinch-hitter voor Wharwood en Milton Croes (0-uit-1) pinch-hitter voor Gustina.

Overige uitslagen:

Vrijdag 7 november
Groep B - Venezuela vs. Nicaragua, 5-18
Groep B - Australië vs. Japan, 7-9
Groep A - Italië vs. Nieuw-Zeeland, 7-1
Groep A - Tsjechië vs. Zuid-Korea, 5-15
Groep A - Taiwan vs. Mexico, 15-0 (6 inn.)

Zaterdag 8 november
Groep A - Mexico vs. Nieuw-Zeeland, 5-9
Groep A - Tsjechië vs. Taiwan, 1-16
Groep B - Nederland vs. Australië, 1-10
Groep A - Zuid-Korea vs. Italië, 12-6
Groep B - Venezuela vs. Japan, 1-11 (7 inn.)

(8 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.