Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 maart 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar


Tweede shutout voor Amsterdam Pirates
English
BUSSUM / OOSTERHOUT - Op de tweede dag van het oefenseizoen in de Hoofdklasse boekte L&D Amsterdam Pirates de tweede shutout-zege in twee dagen en won dit keer met 7-0 vs. Mr. Cocker HCAW. Regerend landskampioen DOOR Neptunus speelde met 5-5 gelijk vs. Twins. De overige Hoofdklasse-teams kwamen vandaag niet in actie.


...Tom de Blok...
(© Foto: Henk Seppen)
In Bussum kwam Amsterdam tot zes honkslagen, terwijl vier werpers slechts één honkslag toestonden aan HCAW in dit duel, dat 7 1/2 inning duurde. De wedstrijd had gespeeld moeten worden op het complex van Pirates in Amsterdam, maar omdat het veld nog niet speelklaar was werd duel verhuisd naar het thuisveld van HCAW in Bussum.

Amsterdam opende de score in de eerste inning op Robin Schel toen Roelie Henrique vier wijd kreeg en scoorde op een grounder. Het volgende punt werd toegevoegd in de vierde slagbeurt dankzij een tweehonkslag van Percy Isenia.

Amsterdam scoorde vervolgens tweemaal in de vijfde inning om de voorsprong te verdubbelen. Jesse Aussems en Patrick Bok kregen toen vier wijd van Tim Niekerk, die hierna werd vervangen door Roel Bellinga. Die zorgde met vier wijd voor Björn Hato voor volle honken, waarna hij een 2-run single tegen kreeg Roelie Henrique.

Een 3-run rally volgde in de zevende inning. Rookie Daan Groenewoud bereikte toen het honk na een fout en scoorde op een opofferingsslag van Michael Duursma. Met twee uit werd de stand opgevoerd naar 7-0 via een 2-out double van Bas de Jong, die de afgelopen twee seizoenen beste slagman in de Hoofdklasse was.

Voor Amsterdam startte Jos de Jong en gooide twee hitloze innings. Hierna stond Kyle Ward slechts één loper (vier wijd) tot de honken toe in de volgende twee innings en schakelde Daan Hendrix zes slagmensen op rij uit in de vijfde en zesde inning. Rookie Tom de Blok zorgde hierna voor drie nullen op rij in de zevende, waaronder twee strikeouts. De Blok, die dit seizoen zijn profdebuut zal maken in de organisatie van de Seattle Mariners, kreeg vervolgens HCAW's enige honkslag tegen met één uit in de achtste toen Kevin Weijgertse raak sloeg. Hierna kwamen de honken vol te staan toen Jim Froberg en Max Clarijs beiden vier wijd kregen. Dat betekende ook het einde van de wedstrijd, want De Blok had zijn pitch count bereikt.

In Oosterhout hielden Jurriaan Korff en Floris Timmer Neptunus puntloos in de eerste vier innings, waarna Twins een 3-0 voorsprong nam in de 2e4 op Berry van Driel. In de volgende innings draaide Neptunus de 3-0 achterstand om in een 4-3 voorsprong op nieuwe werpers Justin van Zon en Kevin Roovers, maar de thuisploeg wist weer terug te komen. Uiteindelijk eindigde het duel, dat werd bijgewoond door zo'n 200 toeschouwers, in een 5-5 gelijkspel.

De reguliere competitie begint op donderdag 17 april.

(9 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.