Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 mei 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Kinheim naar gedeelde 2e plaats; 3 wedstrijden verregend
English
BUSSUM / VLEUTEN / DEN HAAG / DORDRECHT - Vandaag (vrijdag 9 mei) was 'the day after'. De dag nadat voor het eerst dit seizoen alle vier vastgestelde wedstrijden in de Hoofdklasse verregenden. De wedstrijden waren verschoven naar vanavond en dus hield iedereen de weersvooruitzichten en voorspellingen voor de avond weer in de gaten.


...De weersituatie om 19:00 uur vanavond...
buienradar.nl)
En die waren niet echt gunstig, want er werd wederom regen verwacht. De regen kwam inderdaad en dat resulteerde opnieuw in drie afgelastingen.

Rond 14:00 uur was er zo'n half uur lang een hevige regen- en onweersbui (met bliksem) in de regio Rotterdam waar één wedstrijd op de agenda stond, de opener tussen Mampaey The Hawks en DOOR Neptunus in Dordrecht. Het klaarde vervolgens op, de zon scheen zelfs even, maar kort voor aanvang van de wedstrijd begon het toch weer te regenen. De start werd uitgesteld, maar de wedstrijd werd uiteindelijk geschrapt vanwege het onweer.

De overige drie speelplaatsen leken in de middag weinig last te hebben van het omstuimige weer behalve de regio Utrecht was het rond 16:00 uur even kort regende. Daar, in het nabij gelegen Vleuten, stond de opener tussen UVV en Vaessen Pioniers op de agenda. Hoewel het er aanvankelijk op leek dat het hier zeker tot 20:00 uur droog zou blijven kwam er toch weer meer regen rond 18:30 uur. En dus werd deze wedstrijd de eerste die vanavond werd afgelast.

Den Haag kreeg een hevige regenbui rond 18:00 uur, maar nadat die was overgetrokken gingen de teams van ADO Lakers en L&D Amsterdam Pirates het veld op om zich voor te bereiden op de opener van hun series. Er kwam meer regen, de aanvang werd uitgesteld, maar dit werd de derde afgelasting vanavond.

Mr. Cocker HCAW en Corendon Kinheim waren wel in staat aan hun wedstrijd te beginnen in Bussum, na een uitstel van een kwartier. Behalve de regen ondervond dit duel nog meer hinder van de weersomstandigheden, want er was een 'sun-delay' in de derde inning. Maar het duel kon uiteindelijk volledig worden gespeeld en eindigde in een 6-0 overwinning voor Kinheim, dat hierdoor naar een gedeelde tweede plaats klom.

Rond 20:00 uur was het droog en scheen de zon op de speelplaatsen, maar de beslissingen waren genomen, omdat de velden simpelweg onbespeelbaar waren geworden door de regen. De drie afgelaste wedstrijden zijn opnieuw vastgesteld voor dinsdagavond 13 mei met 19:30 uur als aanvangstijd.

(9 mei)
Mr. Cocker HCAW vs. Corendon Kinheim

In Bussum leek deze regio de enige deze middag te zijn die niet veel last had van de regen. En dus bleef de opener tussen Mr. Cocker HCAW en Corendon Kinheim op het programma staan met 19:30 uur als aanvangstijd.

Echter, ook Bussum kreeg vroeg in de avond met regen te maken resulterend in uitstel vanwege de regen. Maar om 19:45 uur ging de wedstrijd toch van start. Met uitzondering van een 14 minuten durende 'sun-delay' in de derde inning werd het duel onder een bewolkte hemel gespeeld en eindigde in een 0-0 overwinning voor Kinheim. De Haarlemmmers werden 'outhit' met 7-5 door HCAW, maar de thuisploeg maakte vijf fouten. Met de winst nam het op de vierde plaats staande Kinheim wat meer afstand van HCAW. Kinheim deelt nu de tweede plaats met L&D Amsterdam Pirates en DOOR Neptunus.


...Quintin De Cuba had vanavond de GameWinning RBI...
...hij sloeg Kinheim's eerste punt binnen in de 3e inning...
(© Foto: Henk Seppen)
Kinheim opende de score in de eerste helft van de derde inning op Sander Helmendach. Jefferson Muzo begon met een honkslag en stal het tweede honk. Met twee uit scoorde hij het eerste punt toen ook Quintin De Cuba een honkslag sloeg. De laatste bereikte het tweede honk na een foute aangooi, waarna het duel werd onderbroken. De laagstaande zon tijdens zonsondergang zorgde voor een 14 minuten durende 'sun-delay' en zoals bekend is dat een regelmatig voorkomende situatie in Bussum. Nadat het duel werd hervat sloot een grounder Kinheim's derde slagbeurt af.

HCAW kreeg een scoringskans in de derde slagbeurt op starter David Bergman. Peter van Doesburg begon met een honkslag en schoof op na een one-out single van Jasper Keijzer. Hierna kwamen de honken vol te staan toen Jorin van Amstel vier wijd kreeg. De inning eindigde echter toen Sergino Martis drie slag kreeg en Van Amstel op het eerste honk in een dubbelspel werd uitgeschakeld via een pick-off.

In de vierde inning verhoogde Kinheim de voorsprong met drie runs. Jeffrey Arends opende met een honkslag, maar ging gedwongen uit op een grounder van Dashenko Ricardo. Kinheim kreeg toen de honken vol toen Helmendach vier wijd gooide op Niels van Weert en Sven van de Sanden. Een nieuwe vrije loop voor Jefferson Muzo bracht toen een punt binnen, waarna het volgende punt werd gescoord toen een fout werd gemaakt op een grounder van Mervin Gario. Een 'force play-grounder' van Björn Henrichs leverde het derde punt in deze beurt op en bracht de stand op 4-0.

HCAW kreeg weer een scoringskans in de tweede helft van de vijfde inning. Peter van Doesburg begon dit keer met een tweehonkslag en bereikte het derde honk via een grounder van Linoy Croes. Hij werd vervolgens op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren op een grounder richting eerste honk van volgende slagman Jasper Keijzer. Een vrije loop voor Jorin van Amstel volgde, maar de inning kwam ten einde na een gedwongen nul.

Kinheim voegde twee onverdiende punten toe in de zevende slagbeurt op Bob Klaarenbeek, die in de voorgaande inning in de wedstrijd was gekomen. Mervin Gario en Björn Henrichs kregen toen beiden vier wijd en scoorden met twee uit toen een vangfout in het outfield werd gemaakt op een klap van Jeffrey Arends.

In de 2e7 liet HCAW twee lopers in scoringspositie achter. Max Clarijs begon met een honkslag en Linoy Croes sloeg een honkslag met één uit. Ondanks de 6-0 achterstand volgde Jasper Keijzer met een opofferingsstootslag, maar daarna bleven de twee lopers achter.

In de resterende twee innings wist HCAW ook niet tot scoren te komen en liet een loper achter op het tweede honk in beide slagbeurten.


...Donkere lucht voor aanvang...

...Peter van Doesburg wordt uitgeschakeld in de 5e inning...
(© Foto's: Alfred Cop Fotografie)

Mr. Cocker HCAW - Corendon Kinheim 0-6
RHE
Corendon Kinheim001300200-650
Mr. Cocker HCAW000000000-075
(wedstrijd 15 minuten later begonnen vanwege regen)
(onderbreking van 14 minuten vanwege laagstaande zon in 1e3 (sun-delay), 2 uit, loper op 2e honk, 1-0 voor Kinheim)
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
David Bergman, W (2-1)7646--
Pim Walsma11-1--
Arshwin Asjes1-2---
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Sander Helmendach, L (2-1)554443
Bob Klaarenbeek1.212-2-
Daley Paalvast1.1-----
Gijs van Els11-1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Fred Groenewegen, 3B-Jan-Willem van der Paauw.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Speeltijd-2:42 uur.
UVV vs. Vaessen Pioniers

In Vleuten was de opener van de 3-game series tussen UVV en Vaessen Pioniers voor de tweede dag op rij de eerste wedstrijd die werd afgelast.

In de regio Utrecht regende het rond 16:00 uur even kort, maar daarna leek het erop dat het, volgens de voorspellingen, tot zeker 20:00 uur droog zou blijven. Echter, rond 18:30 uur kwam er weer een hevige regenbui en ongeveer een kwartier later werd deze wedstrijd de eerste die vanavond werd afgelast.

Pioniers' Hoofd Coach Robert Klaver bevestigde dat hij zijn pitching-rotatie ongewijzigd laat voor deze reeks. UVV had nog geen rotatie bekend gemaakt voor deze series.

...Hevige regen boven het speelveld in Vleuten rond 18:30 uur...
...(© Foto's: Frans van Elst)

UVV - Vaessen Pioniers afgelast (regen)
RHE
Vaessen Pioniers -000
UVV -000
(wedstrijd afgelast vanwege regen en veldconditie; opnieuw vastgesteld voor dinsdag 13 mei om 19:30 uur)
pitcher Pioniersinn.SOBBHRER
Ricardo Hernandez Sanchez------
pitcher UVVinn.SOBBHRER
geen startende werper bekend gemaakt------
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-Efrem Silvania, 3B-Roy van de Wateringen.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Speeltijd-0:00 uur.
Mampaey The Hawks vs. DOOR Neptunus

In Dordrecht was er rond 14:00 uur ongeveer een half uur een hevige regen- en onweersbui (met bliksem) in de regio Rotterdam/Dordrecht. Het klaarde vervolgens op, de zon scheen zelfs even kort en het leek er op dat de opener tussen Mampaey The Hawks en DOOR Neptunus gespeeld kon worden.

Echter, kort voor de vastgestelde aanvang van de wedstrijd (19:30 uur) begon het toch weer te regenen. Een paar minuten later was de regen een stuk heviger en was er ook onweer. De aanvang werd voor een half uur uitgesteld, omdat de verwachting was dat de regen rond 20:00 uur zou zijn verdwenen. Maar rond 19:45 uur werd bekend gemaakt dat de wedstrijd uiteindelijk was afgelast vanwege het aanhoudende onweer in de regio.

Hoewel nog niet bevestigd is het te verwachten dat Neptunus de pitching-rotatie voor deze reeks ongewijzigd laat. Wel bevestigd werd dat RHP Evan Simons de starter blijft voor The Hawks in de eerste wedstrijd. De starters voor de tweede en derde wedstrijd zijn nog niet bekend.

Mampaey The Hawks - DOOR Neptunus afgelast (onweer)
RHE
DOOR Neptunus -000
Mampaey The Hawks -000
(wedstrijd afgelast vanwege onweer; opnieuw vastgesteld voor dinsdag 13 mei om 19:30 uur)
pitcher Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell------
pitcher HCAWinn.SOBBHRER
Evan Simons------
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Edwin Louisa, 1B-Fred van Groningen Schinkel, 3B-Martijn Bosschaart.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Speeltijd-0:00 uur.
ADO Lakers vs. L&D Amsterdam Pirates

In Den Haag was er een hevige regenbui rond 18:00 uur, maar nadat die was overgetrokken gingen de teams van ADO Lakers en L&D Amsterdam Pirates het veld op om zich voor te bereiden op de opener van hun series.

Maar ongeveer een uur later kwam er meer regen en werd de aanvang uitgesteld naar 20:00 uur of mogelijk zelfs 20:15 uur. Er werd aan het veld gewerkt om het weer bespeelbaar te maken, maar rond 19:45 uur besloot de umpire-crew het duel niet te beginnen, omdat de condities van het speelveld niet meer goed te krijgen waren.

Bevestigd werd dat de pitching-rotatie voor Amsterdam Pirates op dit moment ongewijzigd blijft voor deze series. ADO Lakers wijzigde de rotatie wel. Er was voor vanavond al een andere starter aangewezen, want LHP Glenn Romney zou beginnen in plaats van RHP Jeremy Winkel. De laatste zal nu zondag starten, terwijl RHP Ibrahin Redan de starter blijft op zaterdag, zoals eerder aangekondigd. Romney's start verhuist met de wedstrijd vanavond mee naar dinsdag.

ADO Lakers - L&D Amsterdam Pirates afgelast (regen)
RHE
L&D Amsterdam Pirates -000
ADO Lakers -000
(wedstrijd afgelast vanwege regen en veldconditie; opnieuw vastgesteld voor dinsdag 13 mei om 19:30 uur)
pitcher Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans------
pitcher HCAWinn.SOBBHRER
Glenn Romney------
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Olav Steijger, 1B-Fred Oosterling, 3B-Mario Blaauw.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Ger van Dongen.
Speeltijd-0:00 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.