Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 augustus 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Neptunus competitie-winnaar; kwalificeert zich voor Europa Cup
English
BUSSUM / AMSTERDAM / HAARLEM / DORDRECHT - DOOR Neptunus stond vandaag (zaterdag 9 augustus) met 3-2 achter na zeven innings vs. Mr. Cocker HCAW, maar scoorde driemaal in de achtste inning om met 5-3 te winnen. Met de overwinning legde Neptunus definitief beslag op de eerste plaats in de 'overall' stand van de reguliere competitie. En daarmee verdiende Neptunus het thuisvoordeel van zes wedstrijden in de uit 9 wedstrijden bestaande Play-Offs, die komende donderdag begint. Door op de eerste plaats te eindigen kwalificeerde Neptunus zich ook voor deelname aan het Europa Cup-toernooi van volgend jaar. De tweede Nederlandse deelnemer aan dat evenement wordt de winnaar van de Holland Series en dat is de landskampioen. Wanneer Neptunus ook de Series wint zal de verliezer van de finale de tweede deelnemer worden aan het EC-toernooi.

In Bussum, in de achtste, kreeg Neptunus de honken vol, waarna Tom de Blok door HCAW werd ingebracht als nieuwe werper. Die werd begroet met een 2-run single van Dwayne Kemp, waardoor Neptunus een 4-3 voorsprong nam. Een opofferingsslag van Adrian Anthony maakte er 5-3 van.

In Amsterdam eindigde L&D Amsterdam Pirates op de tweede plaats. De ploeg stond met 3-0 voor na vijf innings vs. Vaessen Pioniers, dat vervolgens tot een rally van vijf punten kwam in de zesde inning. Een 2-run single van Danny Rombley en 2-run homerun van Vince Rooi waren de hoogtepunten van deze slagbeurt. Amsterdam kwam langszij in de 2e6 na een 2-run double van Bas de Jong. Pioniers won uiteindelijk met 6-5 in 10 innings via een opofferingsslag van Mark-Jan Moorman.

In Haarlem leed Corendon Kinheim een ruime 11-2 nederlaag vs. UVV, dat 14 honkslagen sloeg, waaronder drie van Gilmer Lampe en Jirka Bliek. UVV kwam tot een rally van zeven punten in de zevende inning, waarvan twee op een homerun van Mike Bazuin. Tom Stuifbergen, die herstellende is van een blessure, maakte zijn eerste optreden op de heuvel voor Kinheim. De rechtshander startte, maar gooide alleen de eerste inning.

In Dordrecht wisselden Mampaey The Hawks en ADO Lakers telkens van voorsprong, maar uiteindelijk won ADO Lakers met 12-9. ADO Lakers kwam tot 15 hits, waaronder vier van Christian Diaz, die tweemaal homerde en ook vier binnengeslagen punten had en driemaal scoorde.

(9 augustus)

Standen, Uitslagen & Programma's
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.