Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 september 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Oranje wint Yoshida Challenge na nipte zege vs. Frankrijk
English
LIEUSAINT (Seine-et-Marne), SÉNART VILLE NOUVELLE (Frankrijk) - Het Nederlands Honkbal Team heeft vanavond (dinsdag 9 september) de Yoshida Challenge gewonnen na een nipte 3-2 overwinning tegen het organiserende Frankrijk. Nederland keek zeven innings tegen een 1-0 achterstand aan, maar scoorde toen tweemaal in de achtste om het duel in eigen voordeel om te draaien. Na een punt te hebben toegevoegd in de negende verkleinde Frankrijk de achterstand nog tot 3-2. Met de gelijkmaker op het tweede honk ontsnapte Nederland toen twee strikeouts een einde aan de wedstrijd maakten, resulterend in een benauwde zege.

Woensdag maakt Manager Steve Janssen zijn 24-man roster bekend voor het komende Europees Kampioenschap, wat vrijdag van start gaat. Nederland speelt de wedstrijden in de voorronde in Ostrava (Tsjechië) en ontmoet Kroatië vrijdagmiddag in het eerste duel. Voor het Nederlands Team vormde het toernooi in Frankrijk de laatste voorbereiding op het EK.

De dag nadat voor het eerst in 77 jaar werd verloren van Frankrijk had het Nederlands Team opnieuw de handen vol aan de Franse ploeg.

Het Nederlands Team bereikte in de eerste zeven innings slechts driemaal het honk. In de tweede sloeg Kalian Sams een honkslag met één uit en stal het tweede honk. Yurendell de Caster kreeg vervolgens drie slag en nadat Sams was opgeschoven na een wilde worp strandde hij op het derde honk toen ook volgende slagman Sharlon Schoop drie slag kreeg.

In de vierde inning kreeg Curt Smith vier wijd met één uit, maar hierna sloeg Gianison Boekhoudt in een dubbelspel.

In de vijfde sloeg Sharlon Schoop een honkslag met twee uit, stal het tweede honk, maar bleef daar achter, omdat de inning eindigde nadat een uithaal van Danny Rombley werd gevangen.

De Franse starter Nicolas Dubaut had een goed optreden met vier strikeouts en slechts twee toegestane honkslagen in de vijfde innings die hij gooide. Hij werd opgevolgd door Yoann Vaugelade, die de eerste zes slagmensen die hij tegenover zich kreeg op rij uitschakelde.

Intussen was Frankrijk productief in de eerste inning en kreeg lopers op het tweede en derde honk met twee uit op starter Rob Cordemans, die alleen de eerste inning gooide. Het was het eerste optreden van Cordemans in een aantal weken, nadat hij een liesblessure had opgelopen en onlangs ook nog eens brandwonden aan zijn hand had opgelopen. Hierna nam Jurrian Koks het werpen over en werd gesteund met een dubbelspel in de derde inning. David Bergman werd de derde Nederlandse werper toen hij de heuvel beklom in de vierde, waarin een Frans punt moest toestaan. René Leveret (die een avond eerder ook al productief was) opende met een tweehonkslag en scoorde op een one-out single van Omar Williams, die werd gevolgd door een 'inning-ending double play'. Maar Frankrijk had opnieuw de leiding genomen en wist die zeven innings vast te houden! Overigens speelt Williams, die afkomstig is van het Franse deel van het Caribbische eiland Sint-Maarten, voor DOOR Tridents, het Rookie League-team van Hoofdklasser DOOR Neptunus, waar hij de beste slagman is en het team ook aanvoert met 39 binnengeslagen punten.

In de tweede helft van de zevende inning nam Kevin Kelly (die een paar dagen geleden aan de ploeg werd toegevoegd) de pitching over bij Oranje. Hij zag een slagman het honk bereikten met één uit, maar toen draaide de Nederlandse verdediging opnieuw een dubbelspel.

Kelly werd vervolgens de winnende werper, omadt zijn teamgenoten tweemaal scoorden met twee uit in de eerste helft van de achtste inning op Vaugelade. Eerst bereikte pinch-hitter Michael Duursma het honk na een fout, maar ging gedwongen uit na een grounder van Sharlon Schoop. De laatste schoof op na een grounder en scoorde de gelijkmaker toen Dashenko Ricardo een honkslag sloeg. De honken kwamen vervolgens vol te staan toen ook Gilmer Lampe en Nick Urbanus een honkslag sloegen. Er werd hierna echter nog maar één punt toegevoegd toen Curt Smith de vierde opeenvolgende honkslag afleverde, want de inning eindigde daarna met een vangbal.

Het Nederlands Team scoorde nog een 'insurance run' (die het inderdaad nodig had) in de negende inning. Met één uit sloeg Michael Duursma een honkslag, bereikte het derde honk na een honkslag van Sharlon Schoop en scoorde op een honkslag van Danny Rombley. Dashenko Ricardo volgde met een binnenhoog-klap, waarna de honken vol kwamen te staan toen Gilmer Lampe werd geraakt door een worp. Maar de drie lopers bleven achter toen een grounder van Nick Urbanus de slagbeurt afsloot.

In de tweede helft van de negende inning nam Arshwin Asjes de pitching over bij Oranje. Hij werd begroet met een homerun van René Leveret (daar is hij weer). Met één uit volgde een honkslag en een pinch-runner stal het tweede honk. Maar met de gelijkmaker op het tweede honk herstelde Asjes en schakelde de volgende twee slagmensen met drie slag uit om de winst veilig te stellen en een save te verdienen in de benauwde zege van vanavond!

De Nederlandse line-up was als volgt:
Gilmer Lampe (LF, 1-uit-4), Nick Urbanus (2B/3B, 1-uit-5), Curt Smith (1B, 1-uit-3), Gianison Boekhoudt (DH, 0-uit-4), Kalian Sams (CF, 1-uit-4), Yurendell de Caster (3B, 0-uit-2), Sharlon Schoop (SS, 2-uit-4), Danny Rombley (RF, 1-uit-4), Dashenko Ricardo (C, 1-uit-4). Michael Duursma (2B, 1-uit-2) was pinch-hitter voor De Caster en werd verdedigend 2e honkman, waardoor Urbanus verhuisde naar het 3e honk.

(9 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.