Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 november 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
(door Marco Stoovelaar; foto: Henk Seppen)

Tweede nederlaag Nederlands U21 Team op WK
English
TAICHUNG (Taiwan) - Het Nederlands U21 Team heeft ook de tweede wedstrijde verloren op het eerste U21 Wereldkampioenschap in Taiwan. Met een 3-0 achterstand verkleinde Nederland de stand naar 3-2, maar hierna kwam tegenstander Japan tot een rally van vier runs, hield Oranje puntloos en won met 7-2 in het Intercontinental Baseball Stadium in Taichung.


...Kevin Moesquit sloeg twee honkslagen...
...Op deze foto neemt Kevin met Oranje deel aan...
...de Haarlemse Honkbal Week van dit jaar...
(© Foto: Henk Seppen)
Na vier honkslagen te hebben geslagen in de eerste wedstrijd tegen Australië produceerde de Nederlandse aanval vandaag vijf honkslagen, waaronder twee van Kevin Moesquit. Japan kwam tot 10 honkslagen op twee werpers.

Italië won vandaag met 5-1 vs. Mexico, terwijl Tsjechië met slechts 6-5 verloor van Nieuw-Zeeland. Beiden spelen in Groep A.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de eerste inning bereikte het Nederlands Team het honk in de tweede toen Daniel Fernandes opende met vier wijd. Maar hij werd uitgeschakeld in een dubbelspel en een strikeout maakte een einde aan de slagbeurt.

Japan had een loper achtergelaten in de eerste inning, maar kwam tot een rally van drie runs in de tweede om de leiding te nemen. Oranje-starter Floris Timmer, die dit seizoen in de Hoofdklasse gooide voor landskampioen DOOR Neptunus, begon met vier wijd voor de lead-off hitter, die het tweede honk stal en opschoof na een honkslag. Een opofferingsslag van Sho Azegami opende vervolgens de score. Honkslagen van Kenya Wakatsuki en Taisei Makihara verhoogden de stand naar 3-0, waarna een line drive de slagbeurt afsloot.

In de derde inning ging Oranje weer op rij uit, maar beleefde toen een productieve vierde slagbeurt. De Japanse starter Yudai Mori begon met vier wijd voor lead-off hitter Kirvin Moesquit en kreeg vervolgens honkslagen tegen van Dudley Leonora en Kevin Moesquit, zodat de honken vol kwamen te staan. Mori volgde met vier wijd voor Daniel Fernandes, zodat het eerste Nederlandse punt werd gescoord. Hierna ging Leonora gedwongen uit op thuis na een grounder van Aldair Adamus, maar even later schoven de lopers op na een wilde worp, resulterend in een punt en een 3-2 stand. Echter, met lopers op het tweede en derde honk, maakten een strikeout en vangbal een einde aan de inningm, waarna Nederland in het restant van de wedstrijd puntloos werd gehouden.

Japan nam onmiddellijk weer meer afstand in de 2e4 door viermaal te scoren en de stand op te voeren naar 7-2. In de inning kreeg Timmer vier hits tegen, waaronder RBI-singles van Sho Azegami en Kengo Takeda en een 2-run double van Seiya Suzuki. Takumi Miyoshi was de inning begonnen met een tweehonkslag.

Het Nederlands Team kreeg nog een grote scoringskans in de zesde inning, maar liet toen drie lopers achter. Kento Kumabara begon de inning als opvolger van starter Mori, maar werd begroet met honkslagen van Kevin Weijgertse en Kevin Moesquit. Kumabara volgde met drie slag voor Daniel Fernandes, maar zorgde voor volle honken toen hij pinch-hitter Max Clarijs raakte met een worp. De drie lopers bleven daarna achter, want Kumabara herstelde zich en schakelde ook Cezan Rafaela en Urving Kemp met drie slag uit om een einde te maken aan de inning.

In de zevende inning begon Steven Wharwood met een honkslag, maar dit keer gooide Kumabara drie slag op Dennis Gustina en Kirvin Moesquit, waarna een foul-fly de inning afsloot. In de achtste inning gooide nieuwe werper Toshiki Sakurai tweemaal drie slag, gooide daarna met twee uit in de negende inning vier wijd op pinch-hitter Milton Croes, maar een vangbal maakte een einde aan de wedstrijd.

Voor het Nederlands Team nam Entwin Reigina de pitching over in de zesde inning. Hij deed het beter dan gisteren tegen Australië toen hij slechts twee slagmensen tegenover zich kreeg die beiden vier wijd kregen. Vandaag gooide Reigina drie prima innings, kwam tot driemaal drie slag, gooide eenmaal vier wijd, stond maa twee hits toe en hield Japan puntloos.

De Nederlandse umpire Winfried Berkvens stond vandaag op het derde honk in de wedstrijd tussen Nieuw-Zeeland en Tsjechië.

Pitchers
PitcherINNSOBBHRER
Floris Timmer, L (0-1)5-2877
Entwin Reigina3312--
De startende line-up was vandaag als volgt:
Kirvin Moesquit (SS, 0-uit-3), Dudley Leonora (1B, 1-uit-2), Kevin Moesquit (2B, 2-uit-4), Daniel Fernandes (RF, 0-uit-1), Aldair Adamus (C, 0-uit-2), Cezan Rafaela (3B, 0-uit-4), Jorin van Amstel (LF, 0-uit-2), Steven Wharwood (DH, 1-uit-3), Dennis Gustina (CF, 0-uit-4).

In de 2e5 verving Kevin Weijgertse (1-uit-2) Leonara op het 1e honk en nam Urving Kemp (0-uit-2) het in het linksveld over van Van Amstel. In de 1e6 kwam Max Clarijs (0-uit-1) in de wedstrijd als pinch-hitter voor Adamus en nam de catching over in de 2e6, terwijl Jules Peters (0-uit-1) Fernandes verving in het rechtsveld. In de 1e9 was Milton Croes (0-uit-0) pinch-hitter voor Wharwood.

Overige uitslagen:

Zondag 9 november
Groep B - Nicaragua vs. Australië, 3-2
Groep B - Japan vs. Nederland, 7-2
Groep A - Nieuw-Zeeland vs. Tsjechië, 6-5
Groep A - Italië vs. Mexico, 5-1
Groep A - Taiwan vs. Zuid-Korea, 7-1

(9 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.