Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 april 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar


Stadion Pioniers officiëel geopend
English
HOOFDDORP - Het stadion van Vaessen Pioniers in Hoofddorp is donderdagavond 10 april officiëel geopend. Met de druk op een rode knop, om 17:58 uur, lichtte het woord 'OPEN' op het scorebord op, waarna om precies 18:00 uur drie ceremoniële eerste pitches werden gegooid om het schitterende complex te openen.


...Het nieuwe stadion in Hoofddorp...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Wanneer je het complex betreedt kan er alleen maar een gevoel van ontzag zijn, want het ziet er echt schitterend uit. De tribunes staan dicht op het veld, waardoor het stadion intiem wordt. De dug-outs zijn groot, de kleedkamers zijn ruim, net als de score/press box. Achter het links- en rechtsveld zijn twee grote bullpens, net als overdekte slagkooien. In het stadion is ook nog een kracht- en conditiehonk. Achter de tribune bevindt zich de kantine waar toeschouwers hun drankjes en hapjes kunnen bestellen. Er is een vergader/perskamer, er is een souvenirshop. Het lijkt er op dat men aan alles heeft gedacht.

Voor de officiële openingsceremonie was er een persconferentie. ,,Dit is echt een schitterend stadion'', stelde Jason Holowaty, de Director for Market Development in Europe, Middle East and Africa (EMEA) van Major League Baseball. ,,Dit is een plek met Major League-allure. Het is haast niet voor te stellen dat hier een jaar geleden, toen dit werd aangekondigd, nog niets stond.''

Holowaty maakte bekend dat Major League Baseball het nieuwe complex in Hoofddorp zal gebruiken voor een aantal evenementen. ,,Er komen hier volgende maand try-out camps, die worden bijgewoond door scouts. Verder zal er in juli een pitching en hitting mini-camp zijn.'' Maar er komt ook een MLB Fall Academy Tournament op het complex met deelname van Academy-teams uit Nederland, Italië, Duitsland, een Europees All Star Team en nog twee internationale ploegen. ,,Dit wordt het eerste toernooi van dit formaat, een nieuw evenement'', vulde Holowaty aan. De voorlopige speeldata voor het evenement zijn 22 september t/m 5 oktober.

,,Dit kan er gebeuren wanneer een club, een federatie en de lokale overheid de handen ineen slaan. Dat kan tot zoiets moois komen als dit stadion'', voegde Robert Eenhoorn, de Technisch Directeur Honkbal van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB), toe. ,,Het is nu een uitdaging om Major League-wedstrijden naar Nederland te halen'', vervolgde de voormalig Manager van de nationale honkbalploeg.

Vorig jaar werd bekend gemaakt dat de Gemeentes Haarlemmermeer (waarvan Hoofddorp deel uitmaakt) en Amsterdam samen de Amsterdam Series willen organiseren. In deze reeks is het de bedoeling dat twee Major League-teams reguliere competitiewedstrijden in Hoofddorp spelen. Vorige maand ging het Major League-seizoen van start met twee wedstrijden in Sydney (Australië). In het verleden zijn ook Major League-wedstrijden gespeeld in Japan, Puerto Rico en Mexico.

Eenhoorn: ,,Dit is een prachtige faciliteit, die een enorme aantrekkingskracht zal zijn voor de honkbal- en softbalsport. Het is heel bijzonder voor de talentontwikkeling. Er is geen accomodatie in Europa die hier aan kan tippen. Dus het is logisch dat de KNBSB hier het trainingscentrum van maakt voor de Nederlandse nationale honkbalteams, met een eigen kantoor, opslag, enz.'' Behalve de nationale honkbalteams zal ook Basebal Academy Kennemerland gebruik gaan maken van het complex.


...De rode knop wordt ingedrukt om het complex te openen...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Eenhoorn: ,,Het is de ambitie om Major League-wedstrijden naar Nederland te halen. We zijn in de laatste fase van de nodige gesprekken. En we hebben goede hoop dat er in juli 2015 hier iets bijzonders kan gebeuren.''

,,Ik wil iedereen feliciteren met dit complex. Het is iets waar we allemaal trots op kunnen zijn'', sloot Eenhoorn af.

,,We zijn zeer blij met de aankondiging van de evenementen die Major League Baseball hier dit jaar wil organiseren'', zei club-voorzitter Ilja Schinkel. ,,Een jaar geleden ging de eerste paal de grond in en ik heb me verbaasd over de kwaliteit van het complex. Ik ben enorm trots op de Stichting ETO, de club Pioniers en hoofdsponsor Vaessen, en ieder ander die heeft bijgedragen tot de realisering van dit complex. Onze ambitie is de honkbalsport te laten groeien. We gaan een mooie toekomst tegemoet!''

Maurits Hendriks, Technisch Directeur van het Nederlands Olympisch Comité (NOC*NSF) en de Chef de Mission van het Nederlands Olympisch Team tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen en Olympische Winterspelen eerder dit jaar in Sotchi, nam ook deel aan de openingsceremonie. ,,Dit soort initiatieven en ambities zijn goed voor de Nederlandse sport. Hierdoor raak je geïnspireerd'', aldus Hendriks. ,,De rol van de KNBSB was een heel bijzondere. Voor de visie voor de talentontwikkeling durfde men een model neer te zetten wat niet bestond. En wanneer je daar dan ook de grootste competitie (Major League) in laat belanden is dat gedurfd en fenomenaal. En dan vasthouden aan die visie en er mee doorgaan. Ik hoop dat honkbal weer Olympisch wordt. Een initiatief als dit zal daar absoluut aan kunnen bijdragen. Ik wil iedereen feliciteren die het hebben aangedurfd met dit initiatief te beginnen.''

Adam Elzakalai, Wethouder Sport van de Gemeente Haarlemmermeer, voegde toe: ,,Dit is een hele bijzondere dag voor Haarlemmermeer. Ik voel me zelf een pionier. Het aandurven om een stapje verder te willen zetten. Het complex maakt deel uit van Park21, we willen stimuleren dat iedereen naar dit park komt om te recreëren. Dit is de markering van een nieuw begin.''

De honkbal- en softbalaccomodatie maakt deel uit van het Sportcomplex Koning Willem-Alexander, dat een maand geleden officiëel werd geopend door Koning Willem-Alexander.

Na de persconferentie en de toespraken van Maurits Hendriks en Adam Elzakalai wat het tijd het veld op te gaan. Daar introduceerde ceremoniemeester Hans Heil de zes personen, die gingen deelnemen aan de officiële openingsceremonie. Dat waren Jason Holowaty, Maurits Hendriks, Adam Elzakalai, Robert Eenhoorn, Maarten Broersen van de Stichting ETO en Tom Haagmans, de directeur van Bouwbedrijf Vaessen, dat het complex realiseerde.

De zes drukten gezamelijk een rode knop in, waarna op het scorebord de woorden 'OPEN for serious baseball' verschenen. Holowaty, Hendriks en Elzakalai gooiden hierna samen een ceremoniële eerste bal om de officiële opening van het complex te bekrachtigen.

Vaessen Pioniers speelt de eerste officiële thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen op het complex op zonmdag 20 april.


...Robert Eenhoorn in gesprek met Fox...

...De tribunes...

...De ruime thuis dug-out...

...Een kijkje in één van de kleedkamers...

...Het zicht vanuit rechtsveld...

...De thuis bullpen...

...Het complex in Hoofdddorp...
...is vernoemd naar Koning Willem-Alexander...

...Robert Eenhoorn, Jason Holowaty en...
...Ilja Schinkel in gesprek met de media...

...Pioniers Hoofd Coach Robert Klaver leidt...
...Oranje Manager Steve Janssen rond...

...Trotse Pioniers coaches Robert Klaver (links)...
...en Peter Barentsen in hun dug-out...

...Het stadion is officiëel geopend...


...Jason Holowaty, Adam Elzakalai en Maurits Hendriks...
...gooien de ceremoniële eerste pitches...

...Tijd voor wat foto's...

...Het uitzicht vanuit de scorebox...
(© Alle foto's: Marco Stoovelaar)

(10 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.