Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 mei 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Meer regen; meer afgelastingen
English

...No games today...
(© Photo: Henk Seppen)
HAARLEM / VLEUTEN / DEN HAAG / DORDRECHT - Er was geen twijfel dat de weersomstandigheden vandaag van invloed zouden zijn op de wedstrijden. Het begon al vroeg in de ochtend te regenen en uiteindelijk werden alle vier de wedstrijden in de Hoofdklasse vandaag (zaterdag 10 mei) afgelast.

We hebben nu drie opeenvolgende dagen met regen, resulterend in elf afgelaste wedstrijden sinds donderdag.

Drie van de wedstrijd van vandaag zijn opnieuw vastgesteld voor maandagavond 12 mei om 19:30 uur. De wedstrijd tussen Corendon Kinheim en Mr. Cocker HCAW is opnieuw vastgesteld voor dinsdagavond. Deze twee teams konden vrijdag hun inhaalwedstrijd spelen en hadden zodoende (nog) geen wedstrijd staan op de dinsdag.

Helaas zijn de weersvooruitzichten voor zondag ook weer niet echt gunstig met een neerslagkans van 90%. Het wordt wederom onstuimig weer met een combinatie van wat zon, maar ook regen die in de middag gepaard kan gaan met onweer. Het weersvoorspellingen voor maandag en dinsdag spreken wederom over regen, maar er is een kans dat er mogelijk deze avonden ergens gespeeld zou kunnen worden. Van zondag tot en met dinsdag staan er elf wedstrijden op het programma.

De afgelastingen van vandaag in combinatie met die van de afgelopen twee dagen resulteerden in verschuivingen van de verschillende pitching-rotaties, want donderdag staat natuurlijk weer de opener op het programma van de volgende 3-game series. Momenteel zijn er zeven van de acht startende werpers voor zondag bekend gemaakt. De meeste starters voor maandag en dinsdag zijn nog niet bekend. Dat hangt er allemaal vanaf of er zondag wel of niet gespeeld gaat worden.

Stand, Uitslagen, Programma & Mogelijke Startende Werpers

(10 mei)
UVV vs. Vaessen Pioniers

Voor de derde opeenvolgende dag was de wedstrijd tussen UVV en Vaessen Pioniers in Vleuten opnieuw de eerste die werd afgelast vanwege de weersomstandigheden.

De wedstrijd is opnieuw vastgesteld voor maandagavond.

Op dit moment zal de Venezolaan Ricardo Hernandez Sanchez zondag starten voor Pioniers in Hoofddorp. De linkshander zou de startende werper zijn op donderdag en verhuisde met de wedstrijd mee naar vrijdag. Na afgelasting op vrijdag bleef de rotatie van Pioniers intact en dat betekende dat Hernandez ook vandaag zou beginnen in wat de oorspronkelijke tweede wedstrijd uit de series was. En nu ook de wedstrijd van vandaag verregende start Hernandez op zondag in de oorspronkelijke derde wedstrijd. En dat betekent weer dat hij mogelijk donderdagavond, na drie volle dagen rust, weer zal starten als Pioniers Mampaey The Hawks ontmoet. Er zijn nog geen startende werpers aangewezen voor de inhaalwedstrijden op maandag en dinsdag in Vleuten, maar Hoofd Coach Robert Klaver blijft mogelijk bij zijn oorspronkelijke rotatie. Dat betekent dat RHP Steven van Groningen en RHP Elton Koeiman de mogelijke starters zijn in de inhaalwedstrijden, maar er zijn nog geen beslissingen genomen.

UVV had geen startende werpers bekend gemaakt voor deze reeks, vanwege blessures. Op dit moment zijn er ook nog geen aankondigingen gemaakt voor de komende wedstrijden.

UVV - Vaessen Pioniers afgelast (regen)
RHE
Vaessen Pioniers -000
UVV -000
(wedstrijd afgelast vanwege regen en veldconditie; opnieuw vastgesteld voor maandag 12 mei om 19:30 uur)
pitcher Pioniersinn.SOBBHRER
Ricardo Hernandez Sanchez------
pitcher UVVinn.SOBBHRER
geen startende werper bekend gemaakt------
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Fred Oosterling, 1B-Rob Has, 3B-Olav Steijger.
Official Scorer-Linda Steijger.
Play-by-Play Scorer-Ger van Dongen.
Techn. Commissioner-Paul Bokern.
Speeltijd-0:00 uur.
ADO Lakers vs. L&D Amsterdam Pirates

De wedstrijd tussen ADO Lakers en L&D Amsterdam Pirates was vandaag ook al vroeg afgelast, zodat Amsterdam vandaag niet naar Den Haag hoefde af te reizen. De wedstrijd is opnieuw vastgesteld voor maandagavond.

Aanvankelijk bleef ADO Lakers bij de aangepaste pitching-rotatie zoals die op zaterdag bekend werd gemaakt en dat betekent dat RHP Ibrahin Redan de startende werper blijft voor de wedstrijd van zondag in Amsterdam. RHP Jeremy Winkel en LHP Glenn Romney zouden dan respectievelijk op maandag en dinsdag gooien. Later op zaterdagavond werd bekend gemaakt dat deze twee starters zijn omgedraaid. RHP Timo van Ancum is dan de mogelijke starter voor de wedstrijd van donderdag vs. UVV.

Zoals het er nu uitziet zal Amsterdam Pirates zondag in Amsterdam met RHP Rob Cordemans beginnen, maar de starters voor maandag en dinsdag zijn nog niet bekend gemaakt. Cordemans zou ook de eerste wedstrijd beginnen op donderdag en schoof met het duel mee naar vrijdag. Hij bleef hierna de starter voor vandaag, de oorspronkelijke tweede wedstrijd. Dit betekent dat Hoofd Coach Charles Urbanus mogelijk bij zijn oorspronkelijke rotatie blijft en dat RHP Kevin Heijstek en RHP Jos de Jong de starters zouden kunnen zijn op maandag en dinsdag. Maar er zijn nog geen beslissingen genomen en later vandaag is er coach-overleg. Cordemans is ook de waarschijnlijke starter komende donderdagavond in de opener tegen Mr. Cocker HCAW en Pirates stelt mogelijk zelfs een vierde starter aan voor de komende dagen.

ADO Lakers - L&D Amsterdam Pirates afgelast (regen)
RHE
L&D Amsterdam Pirates -000
ADO Lakers -000
(wedstrijd afgelast vanwege regen en veldconditie; opnieuw vastgesteld voor maandag 12 mei om 19:30 uur)
pitcher Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans------
pitcher ADO Lakersinn.SOBBHRER
Ibrahin Redan------
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Coen van Lierop, 3B-Mario Blaauw.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Speeltijd-0:00 uur.
Mampaey The Hawks vs. DOOR Neptunus

In Dordrecht stonden de teams van Mampaey The Hawks en DOOR Neptunus voor de derde dag op rij op het veld. Maar rond 12:30 uur werd besloten het duel te schrappen vanwege de regen en de condities van het veld. De wedstrijd is opnieuw vastgesteld voor maandagavond.

Beide Hoofd Coaches wijzigden hun startende werpers voor de komende dagen.

RHP Quinn Tramm is nu de waarschijnnlijke starter voor The Hawks zondag in Rotterdam. RHP Evan Simons was de aangekondigde starter voor donderdag, vrijdag en vandaag, maar hij start nu mogelijk één van de inhaalwedstrijden op maandag en dinsdag.

RHP Orlando Yntema was de aangekondigde starter voor de tweede wedstrijd van de reeks tegen The Hawks. LHP Diegomar Markwell was de starter voor donderdag en schoof met het duel mee naar vrijdag, waarna hij ook vandaag de starter zou zijn in het oorspronkelijke tweede duel. Markwell lijkt nu vrijwel zeker uit de rotatie te zijn tegen The Hawks, want hij is ook de waarschijnlijke starter in de openingswedstrijd donderdagavond tegen Corendon Kinheim. Yntema's start schoof van zaterdag naar zondag en hij blijft nu de starter op die dag. Er is nog geen beslissing gemaakt voor de starters op maandag en dinsdag, maar rechtshanders Floris Timmer (de aangekondigde Game 3 starter) en Misja Harcksen zijn de mogelijke kandidaten.

Mampaey The Hawks - DOOR Neptunus afgelast (regen)
RHE
DOOR Neptunus -000
Mampaey The Hawks -000
(wedstrijd afgelast vanwege regen en veldconditie; opnieuw vastgesteld voor maandag 12 mei om 19:30 uur)
pitcher Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell------
pitcher The Hawksinn.SOBBHRER
Evan Simons------
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-René Ras, 1B-Antoine Loock, 3B-Johan Brandsma.
Official Scorer-Harumi Ueda.
Play-by-Play Scorer-Fred van der Kade.
Speeltijd-0:00 uur.
Corendon Kinheim vs. Mr. Cocker HCAW

In Haarlem was de wedstrijd tussen Corendon Kinheim en Mr. Cocker HCAW de laatste die vandaag werd afgelast. Aanvankelijk was er nog hoop dat er een speelkans was, maar rond 13:30 uur (een half uur voor de vastgestelde aanvangstijd) besloot de umpire-crew tot afgelasting vanwege de condities van het weer en het veld. De wedstrijd is opnieuw vastgesteld voor dinsdagavond.

Omdat deze twee teams vrijdagavond succesvol huin donderdag afgelaste wedstrijd inhaalden blijven de pitching-rotaties mogelijk intact voor de komende dagen. Kinheim bevestigde dat LHP Nick Veltkamp zondag zal starten op eigen veld in Haarlem, waarna RHP Glenn Wassink de starter blijft voor de derde wedstrijd, die nu op de agenda staat voor dinsdagavond, eveneens in Haarlem. Hierdoor blijft RHP David Bergman, die vrijdag startte, gewoon in lijn om donderdag de opener te starten tegen DOOR Neptunus.

HCAW bevestigde eveneens dat het blijft bij de aangekondigde pitching-rotatie. Linkshander Ivan Granados blijft hierdoor de starter voor de wedstrijd voor zondag, terwijl rookie RHP Maickel Rietel dinsdag de heuvel zal beklimmen.

Corendon Kinheim - Mr. Cocker HCAW afgelast (regen)
RHE
Mr. Cocker HCAW -000
Corendon Kinheim -000
(wedstrijd afgelast vanwege regen en veldconditie; opnieuw vastgesteld voor dinsdag 13 mei om 19:30 uur)
pitcher HCAWinn.SOBBHRER
Ivan Granados------
pitcher Kinheiminn.SOBBHRER
Nick Veltkamp------
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Henri van Heijningen, 3B-Efrem Silvania.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Marijke van den Berge.
Speeltijd-0:00 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.