Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 juni 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Neptunus shuts out Pioniers; sluit af met triple play
English
ROTTERDAM - DOOR Neptunus kwam vanavond (dinsdag 10 juni) tot een 6-0 shutout tegen Vaessen Pioniers in de eerste van drie wedstrijden die apart van elkaar doordeweeks worden gespeeld in plaats van in een 3-game series. De wedstrijden op deze manier gespeeld, omdat beide ploegen deelnemen aan de Europa Cup Toernooien, die aanstaande dinsdag 17 juni beginnen.

Aanvankelijk stonden de drie wedstrijden allen vastgesteld op een dinsdagavond. Echter, de eerste wedstrijd, die op de agenda stond voor 3 juni, werd geschrapt om plaats te maken voor twee inhaalwedstrijden die deel uitmaakten van de eerste helft van de competitie. Die wedstrijd wordt nu aanstaande donderdag gespeeld, ook in Rotterdam. De derde wedstrijd van de reeks staat op het programma voor dinsdag 1 juli.

Neptunus was zeer productief in de eerste twee innings en scoorde vijf punten. Echter, hierna werd de ploeg in toom gehouden en dommelde het duel een beetje in. Maar de thuisploeg sloot de wedstrijd van vanavond vervolgens af met een 'around-the-horn triple play'!

(10 juni)
DOOR Neptunus vs. Vaessen Pioniers

In Rotterdam sloeg DOOR Neptunus toe in de eerste twee innings en scoorde vijf punten op weg naar een 6-0 shutout-winst vs. Vaessen Pioniers. Met de overwinning verlengde Neptunus niet alleen hun winning streak naar negen wedstrijden, het verhoogde ook de voorsprong in de totaalstand na 42 wedstrijden. En daarmee dus ook de voorsprong in de Play-Offs, omdat de vier teams de helft van hun winstpunten meenemen naar de kampioensronde na afloop van het seizoen.

Pioniers heeft nu de laatste drie wedstrijden verloren, want de ploeg stond op zaterdag en zondag ook met lege handen tegen Mr. Cocker HCAW.


...Benjamin Dille...
...2 Runs, Double, 2 RBI's...
...triple play...
(© Foto: Henk Seppen)
Neptunus-starter Orlando Yntema hield Pioniers op slechts zes honkslagen, waaronder twee van Danny Rombley. Neptunus kwam tot 10 honkslagen, waaronder twee van Dwayne Kemp, Gianison Boekhoudt en Daniel Fernandes. Benjamin Dille scoorde tweemaal en had twee binnengeslagen punten.

Neptunus opende met twee onverdiende punten in de eerste slagbeurt op Ricardo Hernandez Sanchez. Stijn van der Meer begon met een honkslag, waarna hij safe was toen een foute aangooi werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Benjamin Dille. Nadat Hernandez drie slag had gegooid op Dwayne Kemp kreeg hij een RBI-single tegen van Gianison Boekhoudt, waarna een opofferingsslag van Gyenuar Lopez er 2-0 van maakte.

Drie runs werden toegevoegd in de tweede inning. Met één uit en Shaldimar Daantji (velderskeus) op het eerste honk leverde een vangbal de tweede nul op. Daantji stal vervolgens het tweede honk en Stijn van der Meer kreeg vier wijd. De twee kregen het volgende honk toen Hernandez schijn maakte. Benjamin Dille volgde met een 2-run double die de stand opvoerde naar 4-0. Dille scoorde even later zelf op een honkslag van Dwayne Kemp.

Neptunus werd hierna puntloos gehouden door Hernandez in de volgende vier innings. In de derde kreeg de Venezolaanse linkshander een lead-off single tegen van Gyenuar Lopez, maar toen draaide Pioniers een dubbelspel.

In de vierde slagbeurt kreeg Neptunus de honken vol met twee uit, maar wist niet te scoren. Lead-off hitter Shaldimar Daantji kwam na een fout op het honk, waarna Daniel Fernandes een honkslag sloeg en Stijn van der Meer een vrije loop kreeg. Maar toen sloeg Benjamin Dille in een 5-2-3 dubbelspel en een groundout sloot de slagbeurt af.

In de zevende inning voegde Neptunus een punt toe op nieuwe werper Dennis Buring. Met één uit kreeg hij een tweehonkslag tegen van Dwayne Kemp (die het derde honk stal) en daarna een driehonkslag van Gianison Boekhoudt, zodat de stand op 6-0 kwam. Boekhoudt probeerde toen te scoren op een grounder richting derde honk van Gyenuar Lopez, maar hij werd op de plaat uitgeschakeld.

In de achtste inning goooide Scott Ronnenbergh voor Pioniers. Hij kreeg een 2-out single tegen van Daniel Fernandes, maar schakelde hem uit met een pick-off.

Voor Pioniers sloeg Danny Rombley een honkslag met twee uit op Yntema in de eerste inning, maar strandde. In de tweede slagbeurt kreeg de rechtshander een one-out single tegen van Mark Duursma en een 2-out single van Chris Williams, maar een grounder sloot de inning daarna af.

Na drie nullen op rij in de derde gooide Yntema vier wijd op lead-off hitter Vince Rooi in de vierde inning. Hierna sloeg Mark-Jan Moorman een harde line drive naar eerste honkman Gyenuar Lopez, die een fraaie vangbal maakte en een 'unassisted double play' kon maken.

Vanaf de line drive schakelde Yntema zeven slagmensen op rij uit, waarna hij een 2-out triple moest incasseren van Rombley in de zesde inning. Maar die strandde wederom.

In de zevende inning opende Dè Flanegin met een honkslag en dit keer sloeg Mark Duursma in een dubbelspel.

Pioniers kreeg weer een slagman op het honk in de achtste toen Max Draijer begon met een honkslag, maar die bleef achter op het derde honk.

Dat brengt ons naar de eerste helft van de negende inning. Jorian van Acker nam het over van Yntema en hij zag Vince Rooi het honk bereiken na een fout, waarna hij vier wijd gooide op Dè Flanegin. En dat zette een spectaculair slot op. Op de eerste worp die hij zag sloeg Mark Duursma de bal naar derde honkman Stijn van der Meer, die Rooi gedwongen uitschakelde op het derde honk, waarna hij de bal naar tweede honkman Benjamin Dille gooide, die Flanegin uitschakelde en daarna het triple play completeerde door de bal op tijd bij eerste honkman Gyenuar Lopez kreeg om de wedstrijd af te sluiten.

DOOR Neptunus - Vaessen Pioniers 6-0
RHE
Vaessen Pioniers000000000-063
DOOR Neptunus23000010X-6101
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Ricardo Hernandez Sanchez, L (6-2)623753
Dennis Buring1--211
Scott Ronnenbergh11-1--
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema, W (4-1)8226--
Jorian van Acker1-1---
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Martijn Bosschaart, 3B-Efrem Silvania.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play Scorer-Ger van Dongen.
Techn. Commissioner-Fred van Groningen Schinkel.
Speeltijd-2:30 uur.
Game Notes:
1e9 - Neptunus maakt een triple play.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.