Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 augustus 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Amsterdam Pirates zorgt voor laatste beslissing eindstand
English
ROTTERDAM / HOOFDDORP / VLEUTEN / DEN HAAG - L&D Amsterdam Pirates heeft voor de laatste beslissing in de totaalstand van de reguliere honkbalcompetitie gezorgd. Door vandaag (zondag 10 augustus) met 6-3 te winnen in een door regen ingekorte wedstrijd van Vaessen Pioniers is de laatste niet meer in staat Corendon Kinheim te passeren en zal zodoende op de vierde plaats eindigen. En dus sluit Kinheim het seizoen af op de derde plaats. Dat betekent dat Pioniers de Play-Offs komende donderdag opent tegen koploper DOOR Neptunus, terwijl Kinheim Amsterdam zal ontmoeten.

De wedstrijd van vandaag tussen ADO Lakers en Mampaey The Hawks werd in de eerste helft van de vijfde inning gestaakt vanwege regen met een 5-4 voorsprong voor ADO Lakers. De wedstrijd had nog twee nullen nodig om geldig te zijn, maar kon niet meer worden hervat en dus moeten beide ploegen de wedstrijd maandagavond in zijn geheel overspelen. Met een 3-1 achterstand was ADO Lakers tot een rally van vier punten gekomen in de derde inning via vier wijd met volle honken, een wilde worp en een 2-run single van Irving Redan.

De wedstrijd tussen DOOR Neptunus en Mr. Cocker HCAW werd aanvankelijk een half uur uitgesteld, maar begon niet vanwege de regen. De wedstrijd wordt maandagavond ingehaald.

De wedstrijd tussen UVV en Corendon Kinheim ging ook niet van start en is opnieuw vastgesteld voor dinsdagavond.

In Hoofddorp nam L&D Amsterdam Pirates een 3-0 voorsprong in de derde inning op veteraan Elton Koeiman. Lead-off hitter Michael Duursma sloeg de bal richting kort en 'versloeg' de aangooi dankzij een head-first sliding. Met twee uit scoorde hij na een honkslag van Bas Nooij. Hierna sloegen ook Remco Draijer en Koen Nooij een RBI-single (de laatste sloeg de bal op de linksveld-omheining) om er 3-0 van te maken.

Pioniers pakte twee punten terug in de vierde inning. Rookie starter Kevin Bosch, die debuteerde in de Amsterdamse ploeg en de Hoofdklasse, gooide vier wijd op Dirk van 't Klooster, kreeg een honkslag tegen van Danny Rombley en zorgde met vier wijd voor Vince Rooi voor volle honken. Een punt werd vervolgens gescoord na een opofferingsslag van Mark-Jan Moorman. Hierna werd Rooi op het eerste honk door Bosch uitgeschakeld via een pick-off, maar kreeg toen een RBI-single tegen van Mark Duursma. Toen ook volgende slagman Dè Flanegin een honkslag sloeg werd Bosch afgelost door Mike Groen, die eveneens debuteerde in zowel de Hoofdklasse als een Pirates-pak. Maar hierna werd het duel onderbroken vanwege de regen en toen er na een lange 'delay' weer werd begonnen sloot een vangbal de inning af.

Pirates voegde een 'insurance run' toe in de vijfde inning op nieuwe werper Dennis Buring. Remco Draijer begon met vier wijd en scoorde op een one-out single van Jesse Aussem om er 4-2 van te maken.

In de 2e5 verkleinde Pioniers de achterstand naar 4-3 toen Mark-Jan Moorman werd geraakt door een worp met volle honken, maar de thuisploeg liet ook drie lopers achter.

In de eerste helft van de zesde inning scoorde Pirates nog eens twee punten. Met één uit kreeg Kenny Berkenbosch vier wijd en sloeg Bas Nooij een honkslag, waarna beiden scoorden op een tweehonkslag van Remco Draijer. Hierna bereikte Koen Nooij het honk na een fout en volgde opnieuw een regen-onderbreking.

Dit keer werd de wedstrijd niet meer hervat en dus werd de 6-3 stand ook de eindstand, want alle statistieken uit de niet-complete zesde inning tellen gewoon mee. Een niet-complete inning wordt alleen teruggedraaid als de bezoekende ploeg op gelijke hoogte komt of de leiding neemt zonder dat de thuisploeg de kans heeft dat ongedaan te maken in hun slagbeurt. Maar omdat Amsterdam al voorstong op het moment van staken zijn alle stats geldig.

(10 augustus)

Standen, Uitslagen & Programma's
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.