Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 mei 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Nieuwe dag, zelfde resultaat, weer vier afgelastingen
English
HAARLEM / HOOFDDORP / AMSTERDAM / ROTRERDAM - Een nieuwe dag, meer regen en dus meer afgelastingen. Vandaag (zondag 11 mei) verregenden voor de derde keer in de laatste vier dagen opnieuw alle wedstrijden in de Hoofdklasse. Vrijdag werden drie van de vier wedstrijden afgelast en waren alleen Mr. Cocker HCAW en Corendon Kinheim in staat een inhaalduel te spelen.


...Nederland is bedekt onder regenwolken rond...
...14:00 uur, de aanvangstijd van de wedstrijden...
buienradar.nl)
Op donderdag werden alle eerste wedstrijden van de 3-game series van deze week afgelast en opnieuw vastgesteld voor de volgende dag. Met uitzondering van de bovengenoemde ontmoeting verregenden drie van deze wedstrijd opnieuw en werden opnieuw vastgesteld voor aanstaande dinsdag (13 mei).

Op zaterdag verregenden ook alle tweede wedstrijden van de series. Drie van deze wedstrijden werden opnieuw vastgesteld voor maandag (12 mei), terwijl de vierde werd toegevoegd aan het dinsdagprogramma.

Dat brengt ons op vandaag, waarop de derde wedstrijden van de 3-game series op het schema stonden. En opnieuw was het resultaat hetzelfde. Het regende vrijwel de hele afgelopen nacht en in de ochtend en dat zorgde voor de eerste afgelastingen. De wedstrijd tussen DOOR Neptunus en Mampaey The Hawks leek nog een kleine kans te hebben om van start te gaan. Een uur voor de aanvangstijd van 14:00 uur regende het niet hard in Rotterdam en zag het veld er acceptabel uit. Echter, de regen werd daarna toch wat heviger en kort na twee uur werd deze wedstrijd de vierde en laatste die werd geschrapt.

Drie van de wedstrijden van vandaag zijn opnieuw vastgesteld voor dinsdag 20 mei. De wedstrijd tussen Corendon Kinheim en Mr. Cocker HCAW is verschoven naar maandag, omdat beide ploegen alleen op dinsdag een inhaalwedstrijd hadden staan.

En zo zijn er nu totaal 15 wedstrijden afgelast sinds donderdag, en dat is een record.

De laatste keer dat er zoveel afgelastingen waren op opeenvolgende dagen was in 2011 en toen waren er twee lange regenperiodes dat jaar. Tussen donderdag 14 juli en maandag 18 juli waren er elf afgelastingen. Vijf van deze wedstrijden waren wel begonnen, maar werden door de regen gestaakt voordat ze geldig waren. Twee wedstrijden konden toen wel worden gespeeld, maar één ervan werd na vijf innings gestaakt vanwege de regen. Later in het seizoen 2011 waren er negen afgelastingen van 27-29 augustus tijdens de Play-Offs en Play-Downs.

Met de afgelastingen van vandaag ontstaat er weer een nieuwe situatie voor de Hoofd Coaches en Pitching Coaches van de acht teams. Ze moesten hun werpersrotaties de afgelopen dagen al verschillende keren aanpassen, maar nu komt ook de opener van de volgende 3-game series in zicht en dat is aanstaande donderdag. Alle teams moeten inhaalwedstrijden spelen op maandag en dinsdag en dus moeten de rotaties wederom worden aangepast, maar de coaches moeten nu ook vooruit kijken naar de komende wedstrijdenreeks. Bijna alle starters van de eerste wedstrijden zijn nu uit de rotaties en zijn verschoven naar dinsdagavond om de volgende reeks te openen.

Het worden drukke dagen voor de schemamakers van de KNBSB. Naast de 15 afgelastingen sinds donderdag in de Hoofdklasse verregenden dit weekeinde ook alle vijf double-headers (tien wedstrijden) in de Hoofdklasse softbal. Behalve deze 25 wedstrijden op het hoogste niveau werden minstens nog 170 honkbal- en softbal-wedstrijden door het gehele land in verschillende afdelingen afgelast vanwege de weersomstandigheden. In elk geval zijn zo'n 40 wedstrijden op vrijdag, zaterdag of zondag in deze lagere afdelingen wel gespeeld en die vonden voornamelijk plaats in de zuidelijke provincies Noord-Brabant en Limburg. In de bovenstaande totalen zijn niet opgenomen de vele wedstrijden in de verschillende jeugdafdelingen (honkbal en softbal), want ook daarvan zijn er veel dit weekeinde verregend.

Voor maandagochtend wordt er opnieuw veel regen verwacht (80%). In de middag volgen mogelijk wat opklaringen, maar daarna is het aan de groud crews (en misschien zelfs de umpire-crews) om te bepalen of de velden bespeelbaar zijn na vijf dagen van bijna onafgebroken regen. Betere weersomstandigheden worden verwacht voor dinsdag.

Stand, Uitslagen, Programma & Mogelijke Startende Werpers

(11 mei)
Vaessen Pioniers vs. UVV

In Hoofddorp werd het duel tussen Vaessen Pioniers en UVV vroeg afgelast vanwege de weersomstandigheden. De wedstrijd is opnieuw vastgesteld voor dinsdag 20 mei.

Zoals het er nu uitziet is Pioniers het enige team dat de oorspronkelijke werpersrotatie zal handhaven. Dat betekent dat LHP Ricardo Hernandez Sanchez gewoon de starter blijft voor de eerstvolgende wedstrijd en die komt maandagavond in Vleuten. RHP Steven van Groningen staat dan op de lijst om dinsdag te starten en RHP Elton Koeiman schuift hierdoor naar donderdag en wordt de starter in de opener van de volgende series tegen Mampaey The Hawks.

UVV had aanvankelijk nog geen starters bekend gemaakt voor deze reeks, maar nu is RHP Duko Jansen als startende werper aangewezen voor maandagavond. Jansen was ook de werper die het laatste duel van UVV startte op zondag 4 mei tegen DOOR Neptunus. De volgende vier speelmogelijkheden van UVV verregenden allemaal. Dit betekent dat wanneer de wedstrijd van maandag kan worden gespeeld Jansen dus in twee opeenvolgende wedstrijden een start maakt.

Vaessen Pioniers - UVV afgelast (regen)
RHE
UVV -000
Vaessen Pioniers -000
(wedstrijd afgelast vanwege regen en veldconditie; opnieuw vastgesteld voor dinsdag 20 mei om 19:30 uur)
pitche UVVinn.SOBBHRER
geen startende werper bekend gemaakt------
pitcher Pioniersinn.SOBBHRER
Ricardo Hernandez Sanchez------
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Coen van Lierop, 1B-Rutger Druijve, 3B-Fred Groenewegen.
Official Scorer-Fred van der Kade.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Techn. Commissioner-Arnold Verbrugge.
Speeltijd-0:00 uur.
L&D Amsterdam Pirates vs. ADO Lakers

In Amsterdam werd de wedstrijd tussen L&D Amsterdam Pirates en ADO Lakers in de ochtend afgelast, omdat het veld in Amsterdam simpelweg onbespeelbaar was na de regen die gedurende de nacht en in de ochtend was gevallen. De wedstrijd is opnieuw vastgesteld voor dinsdag 20 mei.

Aanvankelijk was RHP Rob Cordemans voor de vierde dag op rij aangewezen als startende werper voor Amsterdam Pirates, maar hij is nu uit de rotatie. Cordemans is nu de starter aanstaande donderdag in de opener vs. Mr. Cocker HCAW. Maar de Amsterdamse rotatie bleef intact voor de komende dagen en dat betekent dat rechtshanders Kevin Heijstek en Jos de Jong respectievelijk op maandag en dinsdag zullen starten in de inhaalwedstrijden in Den Haag.

ADO Lakers paste de pitching-rotatie eveneens aan, want ook RHP Ibrahin Redan is uit de rotatie. De aangekondigde starters voor maandag en dinsdag blijven hetzelfde, namelijk linkshander Glenn Romney en rechtshander Jeremy Winkel. Bevestigd werd dat Redan nu Game 2 zal beginnen van de komende series vs. UVV op zaterdag, terwijl RHP Timo van Ancum donderdagavond in de opener begint. Op zondag keert RHP Dennis Burgersdijk, die herstellende was van een blessure, mogelijk weer terug in de rotatie. Dat betekent dat ADO Lakers nu vijf verschillende startende werpers heeft aangewezen voor de komende dagen.

L&D Amsterdam Pirates - ADO Lakers afgelast (regen)
RHE
ADO Lakers -000
L&D Amsterdam Pirates -000
(wedstrijd afgelast vanwege regen en veldconditie; opnieuw vastgesteld voor dinsdag 20 mei om 19:30 uur)
pitcher ADO Lakersinn.SOBBHRER
Ibrahin Redan------
pitcher Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans------
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Johan Brandsma, 1B-Edwin Louisa, 3B-Stenar van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Techn. Commissioner-Willem Broertjes.
Speeltijd-0:00 uur.
Corendon Kinheim vs. Mr. Cocker HCAW

In Haarlem werd de wedstrijd tussen Corendon Kinheim en Mr. Cocker HCAW rond 11:30 uur afgelast vanwege de veldconditie als gevolg van de aanhoudende regen. De wedstrijd is opnieuw vastgesteld voor maandagavond. Beide ploegen hadden daar ruimte voor, want zij waren de enige die vrijdag in staat waren een inhaalwedstrijd te spelen.

Kinheim en HCAW bevestigden beiden dat de aangekondigde starters van vandaag meeschuiven naar de wedstrijden van morgen. Dat betekent dat er maandagavond in Haarlem een treffen is tussen linkshanders Nick Veltkamp (Kinheim) en Ivan Granados (HCAW).

Ook werd bevestigd dat op dit moment de starters voor dinsdagavond in Haarlem hetzelfde blijven en dat zijn de rechtshandige rookies Glenn Wassink (Kinheim) en Maickel Rietel (HCAW).

Hierdoor zijn de oorspronkelijke Game 1 starters, die afgelopen vrijdag gooiden, nu beschikbaar om donderdag te starten in de openers van hun volgende series. RHP David Bergman komt dan op de heuvel voor Kinheim tegen DOOR Neptunus (bevestigd), terwijl RHP Sander Helmendach de waarschijnlijke starter zal zijn voor HCAW vs. L&D Amsterdam Pirates (nog niet bevestigd).

Corendon Kinheim - Mr. Cocker HCAW afgelast (regen)
RHE
Mr. Cocker HCAW -000
Corendon Kinheim -000
(wedstrijd afgelast vanwege regen en veldconditie; opnieuw vastgesteld voor maandag 12 mei om 19:30 uur)
pitcher HCAWinn.SOBBHRER
Ivan Granados------
pitcher Kinheiminn.SOBBHRER
Nick Veltkamp------
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Henny Jansen, 1B-Olav Steijger, 3B-Rob Has.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Linda Steijger.
Speeltijd-0:00 uur.
DOOR Neptunus vs. Mampaey The Hawks

In Rotterdam was er nog enige hoop dat de wedstrijd tussen DOOR Neptunus en Mampaey The Hawks nog gespeeld kon worden. Er was een korte regenbui ongeveer een uur voor de vastgestelde aanvangstijd van 14:00 uur en het veld leek er op dat moment nog acceptabel uit te zien.

Echter, er volgde even later een zwaardere regenbui en dus werd ook hier het veld onbespeelbaar. De wedstrijd is opnieuw vastgesteld voor dinsdag 20 mei.

Neptunus wijzigde de rotatie voor de komende wedstrijden in Dordrecht. Game 1 starter LHP Diegomar Markwell was al uit de rotatien gehaald na de afgelasting van zaterdag, maar nu is ook RHP Orlando Yntema (die vandaag zou beginnen) uit de rotatie gehaald. Ze schuiven nu door naar hun reguliere plek om te gooien in de komende reeks tegen Corendon Kinheim waarin Markwell donderdag begint en Yntema op zaterdag. De starter voor de inhaalwedstrijd van maandag is nu RHP Misja Harcksen. RHP Floris Timmer, die als als Game 3 starter was aangewezen in de oorspronkelijke rotatie voor donderdag, zal dinsdagavond beginnen.

Wanneer de wedstrijd van maandag gespeeld kan worden maakt Harcksen een start voor Neptunus in twee opeenvolgende wedstrijden, want hij startte ook het laatste duel op zondag 4 mei vs. UVV. Daarna volgden vier afgelastingen.

The Hawks schoof de aangekondigde starter voor vandaag RHP Quinn Tramm naar de wedstrijd van dinsdag en wees RHP Evan Simons aan als starter voor maandag. En hierdoor is The Hawks de tweede ploeg die hun reguliere Game 1 starter inzet in de inhaalwedstrijd op maandag. Wanneer dat duel gespeeld kan worden zal Simons niet inzetbaar voor de opener van aanstaande donderdag tegen Vaessen Pioniers.

DOOR Neptunus - Mampaey The Hawks afgelast (regen)
RHE
Mampaey The Hawks -000
DOOR Neptunus -000
(wedstrijd afgelast vanwege regen en veldconditie; opnieuw vastgesteld voor dinsdag 20 mei om 19:30 uur)
pitcher The Hawksinn.SOBBHRER
Quinn Tramm------
pitcher Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell------
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-John Beltman, 1B-Fred van Groningen Schinkel, 3B-Roy van de Wateringen.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Leo van den Brun.
Speeltijd-0:00 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.