Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 juni 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Andrelton Simmons slaat grand slam homerun!
English
DENVER, Colorado (USA) - Andrelton Simmons heeft dinsdagavond (10 juni) een grand slam homerun geslagen in de 13-10 overwinning van de Atlanta Braves tegen de Colorado Rockies. Vorig nam Simmons deel aan de World Baseball Classic met het Nederlands Honkbal Team, wat toen de halve finale bereikte.


...Andrelton Simmons homert voor het Nederlands Team...
...tijdens de World Baseball Classic 2013...
(© Foto: Henk Seppen)
In Coors Field in Denver kwamen de Braves tot een rally van zeven punten in de eerste slagbeurt met de grand slam als hoogtepunt.

Colorado-starter Juan Nicasio stond zeven honkslagen toe aan de eerste acht slagmensen die hij tegenover zich kreeg. De Dominicaanse rechtshander kreeg een lead-off double tegen van Jason Heyward, die daarna scoorde op een driehonkslag van B.J. Upton. Een grounder van Freddie Freeman stelde Upton in de gelegenheid het volgende punt te scoren.

Hierna kwamen de honken vol te staan toen Evan Gattis en Chris Johnson beiden een honkslag sloegen. Na een coach-bezoek kreeg Nicasio een RBI-single tegen van Tommy La Stella en dat bracht Andrelton Simmons in het slagperk. Nicasio's eerste worp op de op Curaçao geboren Simmons was wijd en de 24-jarige korte stop dreunde de volgde pitch over de midveld-omheining voor de eerste grand slam in zijn Major League-loopbaan om de stand op te voeren naar 7-0. Twee pop-ups sloten de inning daarna af.

Ondanks de ruime voorsprong was de wedstrijd nog niet beslist, want ook de Rockies hadden een productieve avond. De Braves verloren geen moment de voorsprong, maar na vijf innings was die slechts 10-8. Atlanta voegde daarna drie runs toe in de eerste helft van de zesde om er 13-8 van te maken. Colorado wist hierna nog eenmaal te scoren in de zevende en achtste inning om de achterstand te verkleinen naar 13-10, maar dat werd ook de eindstand.

Atlanta kwam tot 16 honkslagen, waaronder drie homeruns. Naast de grand slam van Simmons in de eerste inning (zijn vijfde homerun van het seizoen) sloegen Freeman en Gattis beiden een solo-homerun in de vierde. Wilin Rosario homerde voor de Rockies.

(10 juni)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar marco@stoovelaar.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.