Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 augustus 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Inhaalwinst voor Neptunus en The Hawks
English
ROTTERDAM / DEN HAAG - DOOR Neptunus en Mampaey The Hawks wonnen beide vanavond (maandag 11 augustus) hun inhaalwedstrijd om hun reguliere seizoen mee af te sluiten. Neptunus won op eigen veld met 7-3 vs. Mr. Cocker HCAW, terwijl The Hawks met 13-3 won bij ADO Lakers. Met deze resultaten eindigt Neptunus op de eerste plaats in de tweede helft van de competitie, net zoals ze in de eerste helft deden. The Hawks passeerde ADO Lakers en klom naar de zevende plaats, maar blijft achtste en laatste in de 'overall' stand.

Het winnen van de eerste en tweede helft van een seizoen resulteerde 26 jaar geleden in een automatisch kampioenschap.

In 1987 werd een nieuwe competitie-opzet geïntroduceerd. Het seizoen was in tweeën gedeeld en de winnaars zouden zich plaatsen voor de Holland Series. Dat resulteerde in een finale tussen Amsterdam Pirates en Neptunus en het was de eerste ploeg die de toenmalige best-of-three won.

Een jaar later, 1988, werd hetzelfde systeem gebruikt, maar dit keer zorgde dat niet voor een Holland Series. Haarlem Nicols won zowel de eerste als de tweede helft en werd uitgeroepen tot landskampioen.

En dus wijzigde de formule weer in 1989 met de introductie van de Play-Offs. Dat systeem werd tot en met vorig seizoen gebruikt. Dit jaar was er weer een nieuwe formule. De twee beste ploegen van de eerste competitiehelft kwalifeerden zich voor de Play-Offs, net als de twee beste teams van de tweede helft. In geval dit dezelfde teams waren zouden de ploegen op de derde en vierde plaats zich ook plaatsen.

Maar ondanks de nieuwe opzet kwalificeerden dezelfde vier ploegen zich voor de Play-Offs die dat ook in de voorgaande zeven seizoenen hadden gedaan.

Dinsdagavond wordt de reguliere competitie afgesloten met de inhaalwedstrijd tussen UVV en Corendon Kinheim in Vleuten. Komende donderdag gaan de Play-Offs en Play-Downs van start.

Neptunus zette de toon vanavond in de eerste inning. Stijn van der Meer opende met zijn eerste Hoofdklasse-homerun, waarna Gianison Boekhoudt later in de slagbeurt een 2-run homerun sloeg. Twee runs werden toegevoegd in de tweede inning via een opofferingsslag van Mourik Huijser en een honkslag van Raily Legito. Een 2-run double van Adrian Anthony zorgde voor de laatste twee runs in de zesde inning. HCAW scoorde het eerste punt in de vijfde na een tweehonkslag van Jasper Keijzer, waarna tweemaal werd gescoord in de negende op een double van Jim Froberg en een grounder van Sergino Martis.

In Den Haag stond The Hawks met 2-0 achter toen het tot een rally van negen punten kwam in de vijfde inning. In de slagbeurt werd zes honkslagen genoteerd. The Hawks kwam tot tien honkslagen, waaronder drie van Gregory Trinidad. Winnende werper Kevin van Veen gooide het hele duel voor The Hawks en gooide vier strikeouts. Het was zijn eerste zege van het seizoen. Op 17 april, wat Opening Day was, gooide Van Veen in relief in de eerste wedstrijd en was toen de verliezende werper, zijn enige andere beslissing van dit seizoen.

(11 augustus)

Standen, Uitslagen & Programma's
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.