Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 november 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
(door Marco Stoovelaar; foto: Henk Seppen)

Oranje onder-21 blijft puntloos in voorronde
English
TAICHUNG (Taiwan) - Het Nederlands Onder-21 Team heeft de voorronde vandaag afgesloten met een 6-3 nederlaag tegen Venezuela, waardoor de ploeg puntloos bleef. Oranje wist een 3-0 achterstand ongedaan te maken en langszij te komen, maar hierna kwam Venezuela tot een rally van drie punten in de negende om er met de winst vandoor te gaan. Nederland, onder leiding van Manager Steve Janssen, komt in het restant van eerste WK onder 21 jaar nu uit in Groep D, waarin wordt gespeeld om de 7e tot en met 11e plaats.


...Bayron Cornelisse in actie voor het Nederlands Team tijdens...
...het 2013 World Port Tournament in Rotterdam...
(© Foto: Henk Seppen)
In een verrassende ontknoping kwalificeerde Tsjechië zich wel voor de Kampioenspoule door met 12-9 te winnen van Mexico. Hierdoor eindigde de ploeg op gelijke hoogte met Italië, maar plaatste zich door de winst van gisteren op de Italianen. Italië had uitschakeling nog kunnen voorkomen door 's avonds te winnen van het organiserende Taiwan. Maar Italië verloor met 6-0 en dus bleek het verlies tegen de Tsjechen bijzonder kostbaar.

In Groep D ontmoet Nederland nu de komende dagen Italië, Nieuw-Zeeland en Mexico. Oranje begint in deze groep met één nederlaag en die kwam vandaag tegen Venezuela, wat ook in deze groep zal spelen.

De Tsjechen zullen in de Kampioenspoule samen met Australië, Japan, Zuid-Korea, Nicaragua en het organiserende Taiwan en begint met een 0-2 'record'. Taiwan (5-0) en Japan (4-0) bleven beide ongeslagen, terwijl Mexico en Nederland beide puntloos bleven in de voorronde.

Umpire Winfried Berkvens was vandaag aangesteld bij de wedstrijd tussen Mexico en Tsjechië. Hij was de 1B Umpire in dit duel, zijn derde in vijf wedstrijden waarbij de Tsjechen waren betrokken.

In Dou-Liou Baseball Stadium nam Venezuela een vroege voorsprong, want het scoorde het eerste punt gelijk in de eerste slagbeurt op Oranje-starter Anferney Hoeve. Met één uit raakte de 20-jarige rechtshander Jhonaike Longa met een worp en die schoof op na een wilde worp. Venezuela kreeg lopers op het tweede en derde honk toen Frank Tineo volgde met een tweehonkslag. Even later scoorde Longa op een grounder van Rafael Suarez.

Venezuela voegde twee runs toe in de vierde slagbeurt. Met één uit kreeg Suarez vier wijd en werd Alsy Leon geraakt door een worp. De honken kwamen vol te staan toen Hoeve ook vier wijd gooide op Victor Colmenares. José Alvarado volgde met een 2-run single en dat verhoogde de stand naar 3-0, waarna een vangbal en strikeout de inning afsloten.

In de vijfde inning bereikte Venezuela wederom de honken. Met twee uit kregen twee slagmensen vier wijd en dat betekende het einde voor Hoeve. Hij werd opgevolgd door Bayron Cornelisse, die dit seizoen in de Hoofdklasse uitkwam voor Vaessen Pioniers. De inning eindigde toen korte stop Kirvin Moesquit een line drive ving en zo meer tegenpunten voorkwam.

Nederland werd aanvankelijk stil gehouden door de Venezolaanse starter Juan Vegas. De 19-jarige rechtshander stond slechts drie honkslagen toen in de eerste zes punten, maar ook een punt. In de tweede inning, nadat de eerste vijf slagmensen op rij waren uitgeschakeld, sloeg Milton Croes een tweehonkslag, maar strandde op het tweede honk. In de derde inning, met een 1-0 achterstand, kreeg Oranje de kans iets terug te doen. Max Clarijs en Jules Peters begonnen met vier wijd en kwamen in scoringspositie na een opofferingsstootslag van Kirvin Moesquit. Echter, ze bleven achter toen een groundout en strikeout volgden.

In de vierde sloeg Cezan Rafaela een honkslag met één uit en bleef achter op het tweede honk. In de zesde, nu met een 3-0 achterstand, opende Dudley Leonora met een stootslag-honkslag en bereikte het derde honk na een foute aangooi. Hij scoorde even later via een doorgeschoten bal.

In de eerste helft van de 7e inning leek het er op dat Venezuela opnieuw tot scoren zou komen. Men kreeg de honken vol met één uit en dat leidde tot een werperswissel. In deze moeilijke situatie nam Maickel Rietel de taak over van Bayron Cornelisse, maar hij kwam ongeschonden uit de inning. Een vangbal en een gedwongen nul sloten de inning af en dus bleef de stand op 3-1 staan.

Dat stimuleerde het Nederlands Team en dat resulteerde even later in twee punten, zodat de stand in balans kwam. In de 2e7 opende Milton Croes met vier wijd, maar ging uit op een 'force play-grounder' van pinch-hitter Jorin van Amstel. De Venezolaanse starter Vegas werd hierna vervangen door Miguel Caigua en (werper) Entwin Reigina werd ingebracht als pinch-runner voor Van Amstel, terwijl Daniel Fernandes in het duel kwam als pinch-hitter voor Max Clarijs. Fernandes sloeg een honkslag en dat bracht Reigina naar het tweede honk. De laatste scoorde toen er een foute aangooi richting tweede honk volgde op een 'force play-grounder' van Jules Peters. Met lopers op het eerste en derde honk scoorde Fernandes de gelijkmaker toen Kirvin Moesquit een opofferingsslag produceerde.

Maar daar zou het bij blijven voor de Nederlandse ploeg, terwijl Venezuela nog drie punten voor de boeg had in de negende inning. Rietel begon met vier wijd voor lead-off hitter Jhoyner Perez, die opschoof na een opofferingsstootslag en een wilde worp, waarna hij het leidende punt scoorde toen een klap van Frank Tineo werd gemist in het outfield. Tineo scoorde even later na een honkslag van Alsy Leon, die werd gevolgd door een driehonkslag van Juan Morales, zodat de stand op 6-3 kwam in het voordeel van Venezuela.

In de 2e9 bereikte Cezan Rafaela het honk nog na een fout, maar volgde een dubbelspel. Pinch-hitter Aldair Adamus kreeg daarna vier wijd, maar bleef achter op het eerste honk toen een vangbal de wedstrijd afsloot.

Pitchers
PitcherINNSOBBHRER
Anferney Hoeve4.245233
Bayron Cornelisse1.2112--
Maickel Rietel, L (0-1)2.2-2231
De startende line-up vandaag was als volgt:
Kirvin Moesquit (SS, 0-uit-2), Dudley Leonora (LF, 1-uit-4), Kevin Moesquit (2B, 0-uit-3), Kevin Weijgertse (1B, 0-uit-4), Cezan Rafaela (3B, 1-uit-4), Milton Croes (RF, 1-uit-3), Steven Wharwood (DH, 0-uit-2), Max Clarijs (C, 0-uit-1), Jules Peters (CF, 0-uit-2).

In de 2e7 was Jorin van Amstel (0-uit-1) pinch-hitter voor Wharwood, waarna hij werd vervangen door pinch-runner Entwin Reigina (0-uit-0). In deze slagbeurt was Daniel Fernandes (1-uit-2) pinch-hitter voor Clarijs. Na afloop van deze slagbeurt kwam Urving Kemp (0-uit-1) in het duel in de 1e8 als vervanger van Kevin Moesquit. Kemp werd de nieuwe linksvelder, terwijl Leonora van het linksveld naar de korte stop-plek verhuisde, Kirvin Moesquit 2e honkman werd, Fernandes het catchen overnam en Reigina de nieuwe DH werd. In de 2e9 was Aldair Adamus (0-uit-0) pinch-hitter voor Reigina.

Eindstand Voorronde
Groep AGroep B
#TeamWL#TeamWL
1Taiwan501Japan40
2Zuid-Korea412Nicaragua30
3Tsjechië233Australië22
Italië234Venezuela13
Nieuw-Zeeland235Nederland04
6Mexico05

Overige uitslagen:

Dinsdag 11 november
Groep A - Mexico vs. Tsjechië, 9-12
Groep B - Japan vs. Nicaragua, 14-1 (6½ inn.)
Groep B - Nederland vs. Venezuela, 3-6
Groep A - Nieuw-Zeeland vs. Zuid-Korea, 1-4
Groep A - Taiwan vs. Italië, 6-0

(11 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.