Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 juni 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
'Dutch connection' in Minor League All Star Games
English

...Shawn Zarraga met Burgemeester...
...Bernt Schneiders van Haarlem...
...tijdens de huldiging van...
...het Nederlands Honkbal Team na...
...winst van de wereldtitel in 2011...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
CHATTANOOGA, Tennessee / COMSTOCK PARK, Michigan / HICKORY, North Carolina (USA) - In de maand juni staan er zes All Star Games op het programma in de Minor Leagues. In drie van deze wedstrijden is er een Nederlands tintje. Een speler die met het Nederlands Honkbal Team wereldkampioen werd in 2011, een speler afkomstig van Curaçao en een speler die op de voorlopige lijst van Oranje stond voor de World Baseball Classic nemen deel aan deze wedstrijden! Deze drie spelers zijn catcher Shawn Zarraga, korte stop Carlton Daal en catcher Spencer Kieboom.

De drie werden geselecteerd voor het Divisional All Star Team van hun respectievelijke league, voor de All Star Games van aanstaande dinsdag 17 juni.

Catcher Shawn Zarraga maakte deel uit van het Nederlands Honkbal Team dat in 2011 de wereldtitel veroverde in Panama. Daar werd het laatste Wereldkampioenschap 'oude stijl' georganiseerd. Sinds vorig jaar is de World Baseball Classic het nieuwe mondiale evenement geworden om het kampioenschap te beslissen.

Zarraga, geboren in Oranjestad (Aruba), komt uit voor de Huntsville Stars, het Double-A team van de Milwaukee Brewers. Hij heeft dit seizoen momenteel gespeeld in 50 wedstrijden en slaat .366 (49-uit-134) met 12 tweehonkslagen en één homerun. Zarraga scoorde 25 punten en sloeg er 23 binnen. De 25-jarige Zarraga speelt professioneel sinds 2008.

Zarraga staat op het roster van het North Division All Star Team, dat het opneemt tegen het South Division All Star Team in de Southern League All Star Game (Double-A). De wedstrijd, de 50e, wordt gespeeld in Chattanooga (Tennessee) in AT&T Field, het stadion van de Chattanooga Lookouts. Voor de wedstrijd wordt de inaugurele groep van de Southern League Hall of Fame officiëel gepresenteerd. Daaronder voormalige Major Leaguers als Reggie Jackson, Bo Jackson, Dale Murphy, Alan Trammell, Tim Wakefield en Ryne Sandberg.


...Carlton Daal...
(© Dayton Dragons)
Korte stop Carlton Daal staat op het roster van het Eastern Division All Star Team van de Midwest League (Single-A). De 50e Midwest League All Star Game wordt dinsdag gespeeld in Comstock Park (Michigan) in Fifth Third Ballpark, het stadion van de West Michigan Whitecaps.

De 20-jarige Daal, geboren in Willemstad (Curaçao), speelt voor de Dayton Dragons, het Single-A team van de Cincinnati Reds. Dit seizoen heeft Daal gespeeld in 60 wedstrijden en slaat .318 (67-uit-211) met vier tweehonkslagen en twee driehonkslagen. Hij scoorde 26 punten en heeft 21 binnengeslagen punten. Daal maakte zijn profdebuut vorig seizoen, nadat hij in augustus 2012 een contract tekende.

Catcher Spencer Kieboom is één van de spelers op het roster van het Northern Division All Star Team in de South Atlantic League (Single-A). De 55e South Atlantic League All Star Team wordt dinsdag gespeeld in Hickory (North Carolina) in L.P. Frans Stadium, het thuisstadion van de Hickory Crawdads.

Kieboom speelt voor de Hagerstown Suns, het Single-A team van de Washington Nationals. Hij is één van de zes spelers van zijn team die op het All Star-roster staat. De Manager van de ploeg, Patrick Anderson, Pitching Coach Sam Narron en Hitting Coach Luis Ordaz maken deel uit van de coachingstaf.

Eén van Kieboom's teamgenoten in de All Star Game is Mike Yastrzemski, die uitkomt voor Delmarra Shorebirds (Baltimore Orioles) en de startende rechtsvelder zal zijn. Hij is de kleinzoon van de befaamde outfielder Carl Yastrzemski, die 23 seizoenen uitkwam voor de Boston Red Sox. 'Yaz' speelde in 3308 Major League-wedstrijden en sloeg 3419 honkslagen. Mike Yastrzemski's vader Mike Yastrzemski (Sr.) speelde ook professsioneel van 1984-1988 in de organisatie van de Chicago White Sox, maar heeft ook een link met Nederland. n 1982 nam hij deel aan de Haarlemse Honkbal Week met het team van Mississippi State University.


...Spencer Kieboom met zijn...
...vader Alswinn Kieboom...
(© Foto: Alswinn Kieboom)
Tot nu toe dit seizoen speelde de 23-jarige Kieboom in 34 wedstrijden en slaat .321 (43-uit-134) met 11 tweehohonkslagen, één driehonkslag en drie homeruns. Hij scoorde 23 punten en heeft 20 binnengeslagen punten.

Vorig jaar miste Kieboom vrijwel het hele seizoen vanwege een blessure. Hij speelde toen in slechts vier wedstrijden voor het Rookie League-team van de Nationals en onderging een zogenaamde 'Tommy John-operatie'. Kieboom werd gedraft in 2012 en maakte zijn profdebuut later dat jaar.

In januari vorig jaar maakte Kieboom deel uit van de voorlopige selectie van het Nederlands Honkbal Team voor de World Baseball Classic, net als Zarraga. Beiden maakten uiteindelijk geen deel uit van de definitieve ploeg vanwege blessures.

Kieboom, die is geboren in Marietta (Georgia, USA), is de zoon van Nederlander Alswinn Kieboom. Als catcher speelder Kieboom Sr. in de Nederlandse Hoofdklasse voor Twins en HCAW en kwam uit voor Jong Oranje, maar verhuisde al op jonge leeftijd naar de Verenigde Staten. Alswinn's andere zoon, de 21-jarige Trevor Kieboom is een rechtshandige werper/infielder, die speelde voor het team van Clemson University. Dit seizoen was Trevor derde honkman van Pirates, het team van Chattahoochee Valley Community College, met wie hij vorige maand deelnam aan de JUCO World Series (NJCAA Division I, Junior College) in Grand Junction (Colorado). In de eerste wedstrijd van de Pirates was hij de derde honkman en sloeg 1-uit-3 met twee RBI's in een 8-6 winst vs. Delgado. Twee dagen later sloeg uit 0-uit-4 in een 10-2 verlies vs. Blinn. De volgende dag werden de Pirates uitgeschakeld na een 18-3 nederlaag vs. Spartanburg Methodist. In deze wedstrijd sloeg Kieboom een 2-run homerun in de eerste inning en dat zorgde voor een korte voorsprong voor Pirates. Hij was ook in de laatste twee wedstrijden derde honkman.

Nog drie All Star Games worden deze maand gespeeld. Zaterdag wordt de Florida League All Star Game (Single-A) gespeeld in Bradenton (Florida). Ook op dinsdag staat de California League/Carolina League All Star Game (Single-A) op het programma in Wilmington (Delaware). En op 24 juni wordt de Texas League All Star Game (Double-A) gespeeld in North Little Rock (Arkansas). Maar er is in deze drie wedstrijden geen 'Dutch connection'.

In juli (2) en augustus (2) volgen nog vier Minor League All Star Games. De rosters voor die wedstrijden moeten nog bekend worden gemaakt.

(13 juni)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar marco@stoovelaar.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.