Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 juni 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Neptunus wint 10e wedstrijd op rij
English
ROTTERDAM - DOOR Neptunus won ook de tweede wedstrijd tegen Vaessen Pioniers deze week. Vanavond (donderdag 12 juni) wonnen de Rotterdammers met 4-2 na dinsdag met 6-0 te hebben gewonnen. Met de winst verlengde Neptunus hun winning streak naar 10 wedstrijden, terwijl het ongeslagen bleef in de tweede helft van het seizoen.

De twee wedstrijden werden deze week gespeeld, omdat beide ploegen deelnemen in de European Champions Cup Kwalificatie Toernooien, die dinsdag van start gaat.

Neptunus, de regerend landskampioen, zal afreizen naar Tsjechië, waar het deelneemt aan het toernooi in Brno. Pioniers organiseert het andere evenement in het nieuwe stadion in Hoofddorp.

De derde wedstrijd van de Neptunus vs. Pioniers series staat op de agenda voor dinsdag 1 juli.

(12 juni)
DOOR Neptunus vs. Vaessen Pioniers

In Rotterdam was de tweede ontmoeting in de tweede helft van het seizoen tussen DOOR Neptunus en Vaessen Pioniers weinig spectaculair. Neptunus opende de score in de tweede inning stond na vier innings al met 3-0 voor. Pioniers wist alleen tot scoren te komen in de laatste twee innings van de wedstrijd.

Diegomar Markwell had een goed optreden voor Neptunus. De linkshander stond slechts twee honkslagen toe in de acht innings die hij gooide, waarin hij 101 worpen afleverde. Markwell werd gesteund met twee dubbelspelen.


...Gianison Boekhoudt...
...2 Runs, 2 RBI's, Homerun...
(© Foto: Henk Seppen)
In de eerste inning kreeg hij een one-out single tegen van Dirk van 't Klooster, maar toen draaide Neptunus het eerste dubbelspel. Vanaf dat moment schakelde Markwell acht slagmensen op rij uit. Hij kreeg toen honkslagen tegen van Van 't Klooster en Danny Rombley met één uit, maar het tweede Neptuniaanse dubbelspel sloot de slagbeurt af.

In de vijfde kreeg Markwell een 2-out single tegen van Dè Flanegin, maar die strandde op het eerste honk. Markwell kreeg weer drie nullen op in de zesde en gooide vier wijd met twee uit in de zevende, maar die loper ging gedwongen uit.

In de achtste inning kreeg Markwell vijf slagmensen tegenover zich, het meeste in alle innings die hij vanavond gooide. In deze slagbeurt moest hij het eerste punt toestaan aan Pioniers, maar toen stond Neptunus reeds met 4-0 voor.

Neptunus opende de score in de tweede inning op Elton Koeiman. Aanvankelijk begon Dwayne Kemp met vier wijd, maar ging vervolgens uit bij een steelpoging. Hierna kreeg Gianison Boekhoudt een vrije loop en kwamen de honken vol te staan toen Gyenuar Lopez en Adrian Anthony beiden een honkslag sloegen. Neptunus slechts eenmaal en dat gebeurde op een 'force play-grounder' van Urving Kemp.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de derde voegde Neptunus twee runs toe in de vierde slagbeurt. Dwayne Kemp bereikte het honk na een fout en Boekhoudt volgde met een 2-run homerun die er 3-0 van maakte.

In de vijfde sloegen Stijn van der Meer en Benjamin Dille een honkslag met één uit, maar dit keer draaide de Pioniers-verdediging een dubbelspel.

In de 2e7 scoorde Neptunus het vierde punt. Steven van Groningen nam het werpen over van Koeiman en maakte zijn eerste relief-optreden van het seizoen. Met één uit kreeg Urving Kemp vier wijd en stal het tweede honk. Hij scoorde even later op een honkslag van Stijn van der Meer. Van Groningen volgde daarna met zijn derde strikeout in de inning.

Met een 4-0 achterstand scoorde Pioniers het eerste punt in de achtste inning. Dè Flanegin begon met een tweehonkslag, schoof op na een one-out single van Max Draijer en scoorde daarna toen de laatste werd uitgeschakeld op een grounder van Zerzinho Croes.

In de negende, op closer Berry van Driel, scoorde Pioniers het volgende punt, maar de comeback was te laat. Met één uit sloeg Vince Rooi een honkslag en bereikte Mark Duursma het honk na een fout, waarna pinch-hitter Mark-Jan Moorman een honkslag sloeg en Rooi binnenbracht. Maar hierna schakelde Van Driel de volgende twee slagmensen met drie slag uit om de wedstrijd af te sluiten.

DOOR Neptunus - Vaessen Pioniers 4-2
RHE
Vaessen Pioniers000000011-281
DOOR Neptunus01020010X-461
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Elton Koeiman, L (5-2)622532
Steven van Groningen242111
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, W (5-1)831611
Berry van Driel, SV (4)12-211
Homerun: Neptunus: Gianison Boekhoudt (4)(2-run,4e,op Koeiman).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Fred van Groningen Schinkel, 3B-Fred Groenewegen.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Ger van Dongen.
Speeltijd-2:26 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.