Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 november 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
(door Marco Stoovelaar; foto: Henk Seppen)

Oranje onder-21 wint eerste duel in opener 2e ronde
English
TAICHUNG (Taiwan) - Na de eerste vier wedstrijden te hebben verloren in de voorronde van de allereerste 21 Under Baseball World Cup, boekte het Nederlands Onder-21 Team vandaag de eerste zege. In de openingswedstrijd van de TWeede Ronde won Oranje met 7-2 van Mexico, dat vijfmaal had verloren in Groep A.

Italië had vandaag geen wedstrijd, terwijl Tsjechië ruim met 15-0 in 5 innings verloor van het ongeslagen Japan in hun opener van de Kampioenspoule.

De Nederlandse Umpire Winfried Berkvens stond vandaag op het eerste honk in de wedstrijd tussen Nicaragua en Zuid-Korea. De Italiaan Fabrizio Fabrizi stond in dit duel achter de plaat.


...Tom de Blok - 5 sterke innings...
...Hier gooit hij in een oefenduel in 2013...
(© Foto: Henk Seppen)
In Taichung Baseball Stadium kreeg Nederland prima pitching, want vier werpers stonden samen maar vijf honkslagen toe. Starter Tom de Blok had een goed optreden. De rechtshander kwam tot zes strikeouts en stond vier hits toe in 5-plus innings. Hij verliet de heuvel met een 3-1 voorsprong in de zesde inning, waarna drie relievers de boel dichthielden en werden gesteund met nog eens vier punten.

Nadat de Nederlandse verdediging een 'inning-ending double play' had gedraaid in de openingsslagbeurt, zorgde de aanval voor het eerste punt in de tweede helft van de eerste inning. Kirvin Moesquit opende met een tweehonkslag en volgende slagman Dudley Leonora kreeg vier wijd. Even later stal Moesquit het derde honk en scoorde op een one-out single van Kevin Weijgertse. Een double-steal bracht Leonora en Weijgertse beiden in scoringspositie en de honken kwamen vol te staan toen Aldair Adamus hierna vier wijd kreeg. Maar toen sloeg Milton Croes in een dubbelspel en maakte daarmee een einde aan de slagbeurt.

Beide ploegen bleven puntloos in de tweede en derde inning, maar Mexico kwam langszij in de vierde. De Blok begon met vier wijd voor Francisco Ferreiro, die het derde honk bereikte toen Hector Ponce een honkslag sloeg. Nadat de laatste gedwongen was uitgeschakeld scoorde Ferreiro het gelijkmakende punt op een hierna volgende grounder van Jesus Cerda.

Nederland hernam de leiding in de tweede helft van de vijfde inning door tweemaal te scoren. Dennis Gustina en Kirvin Moesquit begonnen met honkslagen en scoorden beiden op een one-out double van Kevin Moesquit, zodat Oranje op 3-1 kwam. En dat leidde ook tot een werperswissel.

In de 1e6 was Mexico opnieuw dreigend. Tom de Blok gooide vier wijd op de eerste slagman, kreeg toen een honkslag tegen en dat zorgde voor lopers op het eerste en derde honk. Bayron Cornelisse werd ingebracht en nam het over van De Blok, maar werd begroet met een puntscorende honkslag van Hector Ponce, zodat het 3-2 werd. Cornelisse volgde met drie slag en hierna draaide de verdediging opnieuw een 'inning-ending double play'. En daarmee viel de deur in het slot voor Mexico, dat in het restant van de wedstrijd puntloos werd gehouden.

In de 2e7 nam Nederland meer afstand toen het tot een rally van vier punten kwam. Aanvankelijk kregen de eerste twee slagmensen drie slag, maar hierna kreeg Kevin Weijgertse vier wijd. Mexico wisselde vervolgens van werper, terwijl Oranje-Manager Steve Janssen Jules Peters inbracht als pinch-runner. Peters stal het tweede honk en Oranje kreeg de honken vol toen Aldair Adamus vier wijd kreeg en Milton Croes werd geraakt door een worp. Hierna veegde Cezan Rafaela de honken leeg met een 3-run double langs de linksveldlijn en dat leverde Nederland was meer lucht op. Even later scoorde Rafaela zelf toen Max Clarijs volgde met een honkslag om de stand op 7-2 te brengen in het voordeel van Nederland.

In de achtste inning nam Scott Ronnenbergh de Nederlandse pitching over en kreeg drie nullen op rij. Aldair Adamus, die in de meeste wedstrijden de catcher was en was designated hitter was, gooide vervolgens de negende inning. Hij zorgde eveneens voor drie nullen op rij en sloot het duel af met een strikeout.

Pitchers
PitcherINNSOBBHRER
Tom de Blok, W (1-0)5 (*)62422
Bayron Cornelisse, H (1)23-1--
Scott Ronnenbergh11----
Aldair Adamus11----
(*) - De Blok gooide op twee slagmensen in de 6e inning
De startende line-up was vandaag als volgt:
Kirvin Moesquit (SS, 2-uit-5), Dudley Leonora (LF, 1-uit-4), Kevin Moesquit (2B, 1-uit-5), Kevin Weijgertse (1B, 1-uit-3), Aldair Adamus (DH, 0-uit-2), Milton Croes (RF, 1-uit-3), Cezan Rafaela (3B, 1-uit-4), Max Clarijs (C, 1-uit-3), Dennis Gustina (CF, 2-uit-4).

In de 2e7 werd Jules Peters (0-uit-0) ingezet als pinch-runner voor Weijgertse. In de 1e8 nam Peters het linksveld over en verhuisde Leonora naar het eerste honk. In de 1e9 werd DH Adamus verdedigend ingezet en gooide de laatste inning.

Overige uitslagen:

Woensdag 13 november
Kampioenspoule
Japan vs. Tsjechië, 15-0 (5 inn.)
Nicaragua vs. Zuid-Korea, 2-9
Taiwan vs. Australië, 9-3
7e-11e Plaats
Nederland vs. Mexico, 7-2
Venezuela vs. Nieuw-Zeeland, 9-8

(13 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.